EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba dostlar, 1-2 gün önce cüzdanım kayboldu ve içerisinde banka kartım, kimliğim ve ehliyetim vardı. İnternette biraz araştırdım ancak yine de süreci ve birkaç detayı daha sormak istiyorum. Kayıp kimlik çıkartma ücreti çok pahalı değil ancak yeni ehliyet çıkartma ücreti yüksek geldi. Sadece yeni kimlik çıkarttırıp ehliyetimi kimlik üzerine kaydedebilir miyim? (Kaybolan kimliğime ehliyetim tanımlıydı.) Ayrıca Papara, Garanti ve Akbank gibi banka hesaplarım ne olacak? Yeni hesap mı açmam gerekiyor yoksa bankayı arayıp işlem mi başlatmam lazım? Kimlik kayıp ihbarı yaptıktan sonra süreç nasıl işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaydedebilirsin, artık ehliyet taşıma zorunluluğu yok. Kimliğinin karakola kaybolduğu hakkında ifade verdin mi bilmiyorum ama bulunduğu taktirde başına bir iş gelmemesi adına bilgi vermen gerekir diye düşünüyorum. Bankalar konusunda çok geç kalmadan ara kayıp/çalıntı durumunu bahset yeni kartlarını yollasınlar diğerlerini deaktif etsinler.

Merhaba dostlar, 1-2 gün önce cüzdanım kayboldu ve içerisinde banka kartım, kimliğim ve ehliyetim vardı. İnternette biraz araştırdım ancak yine de süreci ve birkaç detayı daha sormak istiyorum. Kayıp kimlik çıkartma ücreti çok pahalı değil ancak yeni ehliyet çıkartma ücreti yüksek geldi. Sadece yeni kimlik çıkarttırıp ehliyetimi kimlik üzerine kaydedebilir miyim? (Kaybolan kimliğime ehliyetim tanımlıydı.) Ayrıca Papara, Garanti ve Akbank gibi banka hesaplarım ne olacak? Yeni hesap mı açmam gerekiyor yoksa bankayı arayıp işlem mi başlatmam lazım? Kimlik kayıp ihbarı yaptıktan sonra süreç nasıl işliyor?

Kimlik/ehliyet konusunu bilmiyorum ama banka ve kredi kartları için iptal başvurusunu anında yapmanız gerekir, daha fazla geç kalmadan bankalarınızın telefon bankacılığı hizmetlerini arayın. Hesaplarınıza bir şey olmaz, sadece kartlarınız iptal edilir, yenisi gönderilene (birkaç gün sürüyor) kadar biraz sıkıntı çekebilirsiniz.