Selamlar, hoş geldiniz. Bu rehberde Cyberpunk 2077 için mod yüklemeyi gösteriyorum. Cyberpunk 2077 için kendi kullandığım modları listelediğim listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
modlama.gif

Modları indirmek için bir nexusmods hesabına ihtiyacınız olacak. Ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Bir modu indirmek için başka modları indirmek gerekebilir. İndirmek istediğiniz modu indirmek için gereken tüm modları indirmelisiniz.

1707023310369.webp

Modu indirmek için Files kısmından manual downloada tıklamanız yeterli. 5 saniyenin ardından indirme başlayacaktır.
1707023407919.webp

The Witcher 3'e nazaran bu oyunda mod kurmak oldukça basit. Birleştirme vesaire yapmanıza gerek yok. İndirdiğiniz modun gereksinimlerini karşıladıktan sonra içinden çıkan tüm dosyaları Cyberpunk'ın ana klasörüne atmalısınız. Herhangi bir klasör oluşturmanıza gerek yok.
1707023549590.webp

Modlar archive, bin, red4ext, r6 ve engine klasörlerine yüklenir. İstisnai olarak bazı modlar, mods klasörüne yükleniyor.
Bu yolu önermiyorum çünkü mods klasörü CD Projekt'in desteklediği REDmod için yapılmış. Önermeme sebebim ise hem bu yöntem ile kurulan mod neredeyse çıkmıyor hem de çıksa bile bir sonraki güncellemede patates oluyor. İllaki ben REDmod'dan yükleyeceğim diyorsanız ama mods klasörünüz yoksa, oyuna sahip olduğunuz yerden DLC ayarlarına gelmeli ve REDmod'u aktifleştirmelisiniz.

Ben oyunu Steam'den aldım. O yüzden Steam'den gösteriyorum.
redmod.gif

REDmod'u önermeme sebibim ise daha önce de dediğim gibi en ufak güncellemede patates olabiliyor ve REDmod için yapılan çok az mod var. Eğer size archive ile REDmod seçenekleri sunuluyorsa archive verisyonunu yüklemenizi şiddetle öneririm.

Modları yüklemek için bu çekirdek modlara ihtiyacınız var. Hepsini oyunun ana dizinine atmalısınız.
Hepsini indirmek zorunda değilsiniz bu arada. Yukarıda bahsettiğim gereksinimlerde en çok bu modlar bulunuyor. Sadece gereken modları indirebilirsiniz.

Asla toplu halde mod yüklemeyin, teker teker yükleyin!
Bunun sebebi eğer ki bir mod hatalı çıkarsa, uyumsuzluk çıkarırsa, onu hemen bulabilesiniz diye. Diğer türlü çok uğraşırsınız. Zamanınıza yazık. Modu yükleyin, oyunda test edin ve sonra diğer modu yükleyin.

Modları yüklediyseniz artık oyunu başlatabilirsiniz.
REDmod modlarını aktif etmek için REDlauncher'daki çarka tıklamanız ve modları aktif etmeniz gerekiyor.
1707024950224.webp

REDmod ile alakalı bir mod yüklemediyseniz, buna ihtiyacınız yok.

Son düzenleme:
Araç modu yüklemek vb. bu kadar kolay mı? GTA 5'e araç modu yüklemek için çok uğraşıyorum ve hiç başaramadım. Cyberpunk böyle değildir umarım.
Evet bu kadar. Sadece aracı envantere eklemek için konsola o aracın kodunu yazmanız gerekiyor.
Örneğin bu modu buldum. Toyota Supra Mk5 HKS Widebody Benden ekteki modları indirmemi istiyor.
1707032179325.webp
Virtual Car Dealer'ı opsiyonel olarak belirtmiş. Kullanırsanız para ile bilgisayardan alıyorsunuz. Kullanmak istemezseniz konsoldan bedava envanterinize ekliyorsunuz. Aracı eklemek için gereken kod da buymuş. Game.GetVehicleSystem():EnablePlayerVehicle("Vehicle.supra_hks_widebody_01", true, false) Bunu konsola yazınca araç sizin oluyor.

Evet bu kadar. Sadece aracı envantere eklemek için konsola o aracın kodunu yazmanız gerekiyor.
Örneğin bu modu buldum. Toyota Supra Mk5 HKS Widebody Benden ekteki modları indirmemi istiyor.
Virtual Car Dealer'ı opsiyonel olarak belirtmiş. Kullanırsanız para ile bilgisayardan alıyorsunuz. Kullanmak istemezseniz konsoldan bedava envanterinize ekliyorsunuz. Aracı eklemek için gereken kod da buymuş. Game.GetVehicleSystem():EnablePlayerVehicle("Vehicle.supra_hks_widebody_01", true, false) Bunu konsola yazınca araç sizin oluyor.
Açıkçası konsoldan özel kod kullanmak falan bana baya bir zor geldi. GTA 5'deki gibi hemen spawn yapabileceğimiz trainer tarzı bir şey yok mı?