Selam, hoş geldiniz. CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'ye New Game+ seçeneğini bir türlü eklemedi. Cyberpunk 2077 mod topluluğu ise New Game+ ile oynamanızı sağlayan bir mod geliştirdi. Bu mod ile oyunu bir kez bitirdim ve şunu söylemeliyim ki, kusursuz çalışıyor. Bu rehberde Cyberpunk 2077'de nasıl New Game+ ile oynayabileceğinizi anlatıyorum.

ngplus.gif

New Game+ dediğimiz şey, aktaracağınız save dosyasındaki eşyalarınız, silahlarınız, seviyeniz ve karakter özelliklerinizi depolayıp; o save dosyası üstüne açacağınız yeni oyunda kullanmanızı sağlar. Bu sayede oyunda zaten topladığınız eşyaları toplamak zorunda kalmazsınız.

Cyberpunk 2077'de ise CD Projekt RED muhtemelen New Game+ yapmayı planlıyordu ancak yetiştiremedi. Bunu, oyunda denk geldiğim ve Türkçeye çevrilmemiş birkaç replikten anladım. Sağ olsun mod topluluğu New Game+ modu yaptı.

Modumuzun adı New Game Plus - Native. Nexusmods üzerinden indirebilirsiniz. Modu kurmayı bilmiyorsanız mod kurma rehberime göz atabilirsiniz. Öncelikle modu anlatmakla başlayayım.

Bu mod Cyberpunk 2077'deki
  • seviyenizi
  • saygınlığınızı
  • kazanım puanlarınızı
  • nitelik puanlarınızı
  • nitelik seviyenizi
  • RELIC puanınızı
  • siber donanım kapasitenizi
  • envanterinizi ve zulanızı
    • Görev eşyaları, Dying Night ve Skippy hariç
  • taktırdığınız ve envanterinizdeki implantlarınızı
    • bazı implantlarınız oyuna ilk başladığınızda takılı gelmiyor
  • araçlarınızı
    • Jackie'nin Arch'ı, Thorton Mackinaw "Demiurge" ve Type-66 "Hoon" hariç
  • kıyafetlerinizi
  • equipment-ex setlerinizi kopyalar ve yeni save dosyanıza aktarır.
Şimdi zula ile alakalı bir ipucu vermek istiyorum. Burası önemli çünkü ben yaşadım ve paylaşmak istedim. Oyunu tamamen bitirmek ve zulayı yeniden toplamak istiyorsanız, zulanızdaki tüm ikonik silahları satın. Herhangi bir hataya sebebiyet vermiyor ama zulanızda aynı silahtan 2 tane oluyor.
Ayrıca karakterinizin tipini ve yaşam yolunu baştan seçebiliyorsunuz.

Modu kullanmak için tamamlamanız gereken bazı durumlar var.
  • Nocturne OP55N1 görevinde, Embers girişinde olmalısınız
  • Nocturne OP55N1 görevinde, Hanako Arasaka sizi Embers'ta bekliyor olmalı
  • Solomon Reed sizi Misty'nin yerinde bekliyor olmalı
Bu seçeneklerden herhangi biri oyunda oluyorsa, artık o save üstünden New Game+ başlatabilirsiniz.

Modun birkaç tane ek içeriği ve ayarı da var.
  • Birinci perdeden sonra başlayacağınız yeri seçebiliyorsunuz. Normalde çöplükte bir sahneniz varken, isterseniz direkt Misty'nin sizi dairenize götürdüğü sahneye atlayabiliyorsunuz.
  • Karakterinizi 40. seviyeye sabitleyerek aktarmanızı sağlar. Böylece 10 seviye daha kazanarak başka yetenekler de açabilirsiniz. Phantom Liberty'niz varsa 50. seviye sabiti ile başlıyorsunuz. Bu ayarı kapatırsanız, karakteriniz olduğu seviyede aktarılıyor.
  • Bu seçenek ise yukarıda bahsettiğim gereksinimleri tamamlamasanız bile New Game Plus açabilmenizi sağlıyor.
Zorluk Ayarları
  • Fast ayarı rakiplerin hız implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
  • Tank ayarı rakiplerin zırh implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
  • Regeneration ayarı rakiplerin iyileşebileceği sarf malzemelerine sahip olma olasılığını ayarlar.
  • Netrunner ayarı çatışmada netrunner olma olasılığını ayarlar.
  • Dodge ayarı rakiplerin sandevistan ve kerenzikov implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
  • Optical camo ayarı rakiplerin optik kamuflaja sahip olma olasılığını ayarlar.
Random Encounters Ayarları
  • Random encounters dediğimiz olay, çetelerin veya şirket ajanlarının açık dünyada sizinle savaşmasıdır. Bunu ayarlardan kapatabilirsiniz.
  • Altındaki ayar ise bu düşmanların tek seferde kaç tanesiyle karşılaşacağınızın oranıdır. Ne kadar büyük değer seçerseniz o kadar fazla düşman gelir.

New Game Plus başlatmak için yukarıdaki koşullardan en az birinin sağlandığı yerde save alın. Ana menüye girin ve New Game+ seçeneğine tıklayın. Aldığınız save dosyasını seçip oyunun başlayacağı noktayı seçebilirsiniz.
  • Prologue seçeneğini seçerseniz Sandra Dorsett'i hurdacılardan kurtardığınız yerden başlarsınız.
  • Post-Heist seçeneğini seçerseniz çöplükte başlarsınız. Hangi seçeneklerin seçildiği hakkında bilgi verilmemiş. Ben de bu seçeneği TEST ETMEDİĞİM için net bir şey söyleyemiyorum.
Başlangıç noktasını seçtikten sonra yaşam yolunuzu seçebilirsiniz. Ardından da karakterinizi tasarlayabilirsiniz. Puan verme kısmı otomatik dolu şekilde gelecek zaten. Bu adımlardan sonra oyuna başlayabilirsiniz.

Mod hakkında birkaç bilgi vereyim
  • Oyuna başladığınızda herhangi bir hata olmaması için tüm kazanım ve RELIC puanlarınız iade ediliyor ve baştan diziyorsunuz. Bu puanlarınızı hemen kullanabiliyorsunuz.
  • Ayrıca yukarıda dediğim gibi bazı implantlarınız çıkarılmış oluyor. Viktor'a gittikten sonra yeniden taktırabilirsiniz.
  • Alev Alev görevi normalde Dexter DeShawn sizi vurduktan başlaması gerekirken Delamain'i çağırdıktan sonra oynanabilir hale gelmiş.
    • Post-Heist seçeneğinde Zamana Karşı görevini oynayamadığınız için doğal olarak Alev Alev görevini de oynayamıyorsunuz.
  • Mod yapımcısının dediğine göre korsan kopyalarda çalışmıyormuş. Bende orijinal Steam kopyası olduğu için denemedim.
  • Modu kurduktan sonra bu modu kullanarak açtığınız New Game+ save dosyaları, bu mod yüklü değilken kullanılamıyor. Bu kayıtlarınızı kullanmak için mecburen bu modu yüklemek zorundasınız.
    • Buna bağlı olarak New Game+ save dosyalarınız çapraz kayda uygun değil ve Playstation veya Xbox'ınızda çalışmazlar.
    • Ek olarak konsolunuzdan bilgisayara aktardığınız save dosyalarını bilgisayarınızda yeniden kaydederek modu kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde mod çalışmıyor.
  • Phantom Liberty'e özel gelen RELIC ağacında kazandığınız puanlarının üstüne yeniden puan kazanabiliyor ama kullanamıyorsunuz. İsterseniz save editor ile bu puanları silebilirsiniz.
  • Bu mod ile New Game+ save dosyanızın üstüne yeniden New Game+ açabiliyorsunuz.

RELIC puanlarınızı silmek için save editor uygulamasını kullanabileceğiniz söylemiştim. Onu da anlatayım hemen.
  • Oyuna girip oyununuzu kaydedin. Ardından hangi sıraya kaydedildiğine bakın. Mesela ben burada üçüncü sıraya kaydetmişim.
1743022008837.webp

• Oyundan çıkın ve CP2077SaveEditor.exe'yi açın.
  • Load Save diyin ve kaydettiğiniz save klasörünü seçin. İçindeki sav.dat dosyasını açın.
  • Soldaki RELIC POINTS seçeneğini sıfır yapın.
1743022378482.webp

• Sol alttaki Save Changes seçeneği ile yaptığınız değişiklikleri kaydetmeniz için üstüne yazılacak bir save dosyası istiyor. Uygulamada seçtiğiniz save hariç herhangi bir save dosyanızı seçebilirsiniz.
  • Oyuna girerken seçtiğiniz save dosyası ile oyuna devam edebilirsiniz.
  • Oyuna girdikten sonra her ihtimale karşı yeniden save almanızı öneririm.

Son düzenleme: