Selam, hoş geldiniz. CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'ye New Game+ seçeneğini bir türlü eklemedi. Cyberpunk 2077 mod topluluğu ise New Game+ ile oynamanızı sağlayan bir mod geliştirdi. Bu mod ile oyunu bir kez bitirdim ve şunu söylemeliyim ki, kusursuz çalışıyor. Bu rehberde Cyberpunk 2077'de nasıl New Game+ ile oynayabileceğinizi anlatıyorum.
New Game+ dediğimiz şey, aktaracağınız save dosyasındaki eşyalarınız, silahlarınız, seviyeniz ve karakter özelliklerinizi depolayıp; o save dosyası üstüne açacağınız yeni oyunda kullanmanızı sağlar. Bu sayede oyunda zaten topladığınız eşyaları toplamak zorunda kalmazsınız.
Cyberpunk 2077'de ise CD Projekt RED muhtemelen New Game+ yapmayı planlıyordu ancak yetiştiremedi. Bunu, oyunda denk geldiğim ve Türkçeye çevrilmemiş birkaç replikten anladım. Sağ olsun mod topluluğu New Game+ modu yaptı.
Modumuzun adı New Game Plus - Native. Nexusmods üzerinden indirebilirsiniz. Modu kurmayı bilmiyorsanız mod kurma rehberime göz atabilirsiniz. Öncelikle modu anlatmakla başlayayım.
Bu mod Cyberpunk 2077'deki
- seviyenizi
- saygınlığınızı
- kazanım puanlarınızı
- nitelik puanlarınızı
- nitelik seviyenizi
- RELIC puanınızı
- siber donanım kapasitenizi
- envanterinizi ve zulanızı
- Görev eşyaları, Dying Night ve Skippy hariç
- taktırdığınız ve envanterinizdeki implantlarınızı
- bazı implantlarınız oyuna ilk başladığınızda takılı gelmiyor
- araçlarınızı
- Jackie'nin Arch'ı, Thorton Mackinaw "Demiurge" ve Type-66 "Hoon" hariç
- kıyafetlerinizi
- equipment-ex setlerinizi kopyalar ve yeni save dosyanıza aktarır.
Ayrıca karakterinizin tipini ve yaşam yolunu baştan seçebiliyorsunuz.
Modu kullanmak için tamamlamanız gereken bazı durumlar var.
- Nocturne OP55N1 görevinde, Embers girişinde olmalısınız
- Nocturne OP55N1 görevinde, Hanako Arasaka sizi Embers'ta bekliyor olmalı
- Solomon Reed sizi Misty'nin yerinde bekliyor olmalı
Modun birkaç tane ek içeriği ve ayarı da var.
- Birinci perdeden sonra başlayacağınız yeri seçebiliyorsunuz. Normalde çöplükte bir sahneniz varken, isterseniz direkt Misty'nin sizi dairenize götürdüğü sahneye atlayabiliyorsunuz.
- Karakterinizi 40. seviyeye sabitleyerek aktarmanızı sağlar. Böylece 10 seviye daha kazanarak başka yetenekler de açabilirsiniz. Phantom Liberty'niz varsa 50. seviye sabiti ile başlıyorsunuz. Bu ayarı kapatırsanız, karakteriniz olduğu seviyede aktarılıyor.
- Bu seçenek ise yukarıda bahsettiğim gereksinimleri tamamlamasanız bile New Game Plus açabilmenizi sağlıyor.
- Fast ayarı rakiplerin hız implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
- Tank ayarı rakiplerin zırh implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
- Regeneration ayarı rakiplerin iyileşebileceği sarf malzemelerine sahip olma olasılığını ayarlar.
- Netrunner ayarı çatışmada netrunner olma olasılığını ayarlar.
- Dodge ayarı rakiplerin sandevistan ve kerenzikov implantlarına sahip olma olasılığını ayarlar.
- Optical camo ayarı rakiplerin optik kamuflaja sahip olma olasılığını ayarlar.
- Random encounters dediğimiz olay, çetelerin veya şirket ajanlarının açık dünyada sizinle savaşmasıdır. Bunu ayarlardan kapatabilirsiniz.
- Altındaki ayar ise bu düşmanların tek seferde kaç tanesiyle karşılaşacağınızın oranıdır. Ne kadar büyük değer seçerseniz o kadar fazla düşman gelir.
New Game Plus başlatmak için yukarıdaki koşullardan en az birinin sağlandığı yerde save alın. Ana menüye girin ve New Game+ seçeneğine tıklayın. Aldığınız save dosyasını seçip oyunun başlayacağı noktayı seçebilirsiniz.
- Prologue seçeneğini seçerseniz Sandra Dorsett'i hurdacılardan kurtardığınız yerden başlarsınız.
- Post-Heist seçeneğini seçerseniz çöplükte başlarsınız. Hangi seçeneklerin seçildiği hakkında bilgi verilmemiş. Ben de bu seçeneği TEST ETMEDİĞİM için net bir şey söyleyemiyorum.
Mod hakkında birkaç bilgi vereyim
- Oyuna başladığınızda herhangi bir hata olmaması için tüm kazanım ve RELIC puanlarınız iade ediliyor ve baştan diziyorsunuz. Bu puanlarınızı hemen kullanabiliyorsunuz.
- Ayrıca yukarıda dediğim gibi bazı implantlarınız çıkarılmış oluyor. Viktor'a gittikten sonra yeniden taktırabilirsiniz.
- Alev Alev görevi normalde Dexter DeShawn sizi vurduktan başlaması gerekirken Delamain'i çağırdıktan sonra oynanabilir hale gelmiş.
- Post-Heist seçeneğinde Zamana Karşı görevini oynayamadığınız için doğal olarak Alev Alev görevini de oynayamıyorsunuz.
- Mod yapımcısının dediğine göre korsan kopyalarda çalışmıyormuş. Bende orijinal Steam kopyası olduğu için denemedim.
- Modu kurduktan sonra bu modu kullanarak açtığınız New Game+ save dosyaları, bu mod yüklü değilken kullanılamıyor. Bu kayıtlarınızı kullanmak için mecburen bu modu yüklemek zorundasınız.
- Buna bağlı olarak New Game+ save dosyalarınız çapraz kayda uygun değil ve Playstation veya Xbox'ınızda çalışmazlar.
- Ek olarak konsolunuzdan bilgisayara aktardığınız save dosyalarını bilgisayarınızda yeniden kaydederek modu kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde mod çalışmıyor.
- Phantom Liberty'e özel gelen RELIC ağacında kazandığınız puanlarının üstüne yeniden puan kazanabiliyor ama kullanamıyorsunuz. İsterseniz save editor ile bu puanları silebilirsiniz.
- Bu mod ile New Game+ save dosyanızın üstüne yeniden New Game+ açabiliyorsunuz.
RELIC puanlarınızı silmek için save editor uygulamasını kullanabileceğiniz söylemiştim. Onu da anlatayım hemen.
- Oyuna girip oyununuzu kaydedin. Ardından hangi sıraya kaydedildiğine bakın. Mesela ben burada üçüncü sıraya kaydetmişim.
- Oyundan çıkın ve CP2077SaveEditor.exe'yi açın.
- Load Save diyin ve kaydettiğiniz save klasörünü seçin. İçindeki sav.dat dosyasını açın.
- Soldaki RELIC POINTS seçeneğini sıfır yapın.
- Sol alttaki Save Changes seçeneği ile yaptığınız değişiklikleri kaydetmeniz için üstüne yazılacak bir save dosyası istiyor. Uygulamada seçtiğiniz save hariç herhangi bir save dosyanızı seçebilirsiniz.
- Oyuna girerken seçtiğiniz save dosyası ile oyuna devam edebilirsiniz.
- Oyuna girdikten sonra her ihtimale karşı yeniden save almanızı öneririm.
Son düzenleme: