Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Dying Light'dan kalan bir şey. Türü farklı tabii ama sürekli zombiler saldırdığı için zorlanmıştım. Etrafı rahat göremiyorum gibi hissettiriyor. Ama ilk günden beri istek listemde. Aklım olsaydı keşke alsaydım direkt.
Deneme bile, oyun 1. şahsa göre tasarlandığı için haliyle karakter animasyonları da 1. şahsa göre tasarlanmış halde. Göz kanatır 3. şahıs haliyle.
Mesela bir örnek, 1. şahısta sırıtmıyor ama 3. şahısta.
Aynen ilk çıktığı zamanlarda bir yerden videosunu görmüştüm. Olmamıştı pek. Ondan dolayı da çok bakmadım. Dediğiniz gibi birinci şahış olduğu için sonradan yama gibi eklenmesi oyuna hiç oturmuyor. Ama açık dünyası için deneyeceğim.
1. şahıs bence baya sarıyor, dene bi'. En azından benim için deneAynen ilk çıktığı zamanlarda bir yerden videosunu görmüştüm. Olmamıştı pek. Ondan dolayı da çok bakmadım. Dediğiniz gibi birinci şahış olduğu için sonradan yama gibi eklenmesi oyuna hiç oturmuyor. Ama açık dünyası için deneyeceğim.
Deneme bile, oyun 1. şahsa göre tasarlandığı için haliyle karakter animasyonları da 1. şahsa göre tasarlanmış halde. Göz kanatır 3. şahıs haliyle.
Mesela bir örnek, 1. şahısta sırıtmıyor ama 3. şahısta..
CatatonicPig
Başarılı
Yan görevler bayağı iyi. Ana hikayenin sıkıcılığını bir tık maskeliyor. Bir de şu trafik yapay zekasını düzeltebilseler müthiş olurdu.
1. şahıs bence bayağı sarıyor, dene bi'. En azından benim için dene![]()
Ellie'yi asla kırmam deneyeceğim
İyi oyun, ama şaheser olabilmesi için 3-5 fırın ekmek daha yemesi lazım. Sırf Night City görsel olarak güzel tasarlanmış diye oyuna başyapıt demek saçma.
Oynanışıda çok güzel, karakter geliştirmesi de çok güzel, araba sürüşü de çok güzel. Ayrıca oyun içi içerikleri de bol bol.İyi oyun, ama şaheser olabilmesi için 3-5 fırın ekmek daha yemesi lazım. Sırf Night City görsel olarak güzel tasarlanmış diye oyuna başyapıt demek saçma.
- Makaleler
- 9
İlk olarak oyunu geliştiren emekçileri tenzih ederek yazıyorum.
Oyunun geliştirilme süreci esnasında kaldıramayacakları bir yükü sırtlamaya çalıştılar. Piyasada hype trenini sırtlayıp götürebilen tek firma Rockstar. Hadi From Software, Santo Monica'yı falan da katalım onların son dönem performansları da iyi ama CP2077 için oluşan hype treni şu anki GTA 6'yı aratmayacak cinstendi.
Daha dünkü indie stüdyo olan CDPR'nin Witcher 3 başarısından sonra beklentiler epey büyümüştü ama onlar ufak bir stüdyoydu. Ufacıklardı yani. Üzerlerine çığ gibi büyüyen bir hype dalgası geliyordu ve bunun için önlem almak ve beklentileri körüklememek yerine sanki hiçbir şey yokmuş gibi Keanu'yu falan koydular oyuna. Millet iyice çıldırdı.
Sonra oyun patır kütür dökülünce ertelediler, sonra yine ertelediler sonra yine ve yine... Neden peki? Böyle olacağını göre göre neden heyecanı daha da körükletmeyip geliştirilme aşamasını biraz daha gizli tutmadınız? Kaldıramayacağınız çok belliydi çünkü.
Bak oyunu arkadaşım ön sipariş ile aldı. Alma iade et dedim. Bu oyunun sonu iyi olmayacak. CDPR'nin çapına bakınca ve gelen ertelemelerin ardı arkası kesilmeyince sen beni dinle dedim. Dinledi.
Bu arada burada emekçilerimize beceriksiler muamelesi yapmıyorum. Sadece oyuna yeterli derecede süre tanınmadı. En azından +3 yılı daha olan bir oyunu bilmem ne kadar zaman erken çıkarmaya çalışmak göz göre göre intihar etmektir. Şimdi gelelim asıl yere:
Oyun çıkmadan tam 1 ay önce yapılan açıklamada oyunun PS4 sürümünün gayet iyi çalıştığının garantisi verildi. Peki dedi millet ve çıkışı bekledi. Oyunun PS4 sürümünün nasıl bir rezillik olduğunu hatırlatmama gerek yok. Firma oyuncu milletinin ne mal olduğunu bildiği için: "Millet zaten hype dalgasında, hiç umursamadan oyunu çat diye alacaklar, rezillik ortaya çıkınca da çoğu kişi iade etmeye de üşenecek. Patch bekleyecekler."
Hazır olmayan bir ürüne hiç utanmadan hazır diyerek yalan söylediler ve ilk gün hype satışları ile parayı kırmaya çalıştılar. Kırdılar da. Firma bize resmen yalan söyledi. Yani gidip bir ürün almak istiyorsunuz ve sorduğunuz halde ürünün sorunsuz olduğunun garantisi size veriliyor. Ürün elinize ulaşınca bir bakıyorsunuz ki neresinden tutsanız dökülüyor. Çıldırmaz mısınız?
Oyunun kaynak kodları da hackerlar tarafından sızdırılınca o kadar sevindim ki anlatamam. Aslında bir yandan emekçiler için üzüldüm ama CDPR'nin oyun yapma felsefesinin rezilliğinden ötürü de sevindim. Yani o yüzden oyunun hakkı yenmedi. Oyunun kendisi rezaletti. İçerik olarak söz verdikleri çoğu şeyi yapmadılar, üzerine bozuk bir şekilde piyasaya sürüp yalan söylediler insanlara. Korsan oynamayanlara da "Gidin korsan oynayın." diyordum. Firmanın yaptığı şeyin alçaklığına verilecek en iyi cevap bu olurdu çünkü. Hype dalgasını kullanıp alçakça hırsızlık yaptılar. Zaten cezalarını kaynak kodları sızdırılınca ve devasa hisse kayıpları yaşanınca buldular. İçimin yağları eridi.
Oyunu hem içerik hem de teknik anlamda Alpha sürümündeymiş gibi çıkartıp 2 yıl boyunca geliştirmeye devam ettiklerinde de insanlar: "Ya o kadar laf ettik ama oyunlarına tam destek veriyorlar sanki biraz hakkını yedik." demeye falan başladı ve ben yine çıldırdım. Firma oyunu yarım yamalak çıkartıp, tam sürüm parası verdirip oyuncuları Alpha tester olarak kullandı.
Ya oyuna girip oynamayı deniyorum. Her 1-2 dakikada bir bug görüyordum. Yapay zeka, içerik, teknik anlamında oyun oynanmıyordu. Neden hakkı yensin?
Yani demem o ki firmaların zamanında yaptığı şeyleri unutturmak için yaptığı hareketleri yemeyin. Witcher 4 falan duyurdular komedi resmen. Ortada hiçbir şey yokken "Witcher 4 yapıyoruz bakın :d" eh biliyor çünkü insanlara nasıl unutturacağını.
Oynanışı keyifli o doğru, karakter geliştirmesi de fena değil ancak ilk çıktığında bu kadar iyi değildi. Cyberpunk evreninde geçen bir oyunda sibersayko olamıyordun oyun ilk çıktığında o kadar eksikti. Araç sürüşü... bence araç sürüşü güzel değil ancak araçların kendisi güzel o yüzden sana öyle geliyor olabilir. Ki diyelim ki araç sürüşü güzel, o da ilk çıktığında rezalet durumdaydı, sonradan toparlanan detaylardan biri oldu o da.Oynanışı da çok güzel, karakter geliştirmesi de çok güzel, araba sürüşü de çok güzel. Ayrıca oyun içi içerikleri de bol bol.
Yan görevler çok ve çoğunluğu iyi yazılmış evet ancak oyunun rol yapması bence zayıf. Yine de The Witcher 3'den daha iyi rol yapma deneyimi sunduğunu düşünüyorum Cyberpunk 2077'nin, en azından karakterini istediğin şekilde geliştirme izni veriyor The Witcher 3'ün aksine.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-