Cihaz olması gereken performansı veriyor.

Frame Gen özelliği bayağı input lag yapıyor. Bu yüzden mesela Dying Light 2'de FG açıkken ve Reflex otomatik açılıyor, Reflex'i kapatamıyorsun. Çoğu oyunda böyledir. Ancak DL 2 daha optimize bir oyun olduğu için onda aynı ayarlarda sorun yaşamadan oynarsın. Dengeli performans alamadığın, özellikle 60 FPS'nin altına çok inen oyunlarda Frame Gen özelliği bayağı garip hissettiriyor.

2K, Ultra, RT Açık, DLSS Balanced ve FG açık şekilde alman gereken performansı alıyorsun. 4070 Laptop ile düz 4070'i bir düşünmeyin. Laptop versiyonu kırpılmış bir modeldir. Özellikle cihaza 1440p ekran takıp VRAM boyutunu 8 GB yapan mühendise sormak lazım amacı neymiş diye.

Diğer oyunlarda sorun yaşamadığınızı dile getirmişsiniz. Öyleyse üstüne çok fazla kafa yormanıza gerek yok.

Cihaz olması gereken performansı veriyor.

Frame Gen özelliği bayağı input lag yapıyor. Bu yüzden mesela Dying Light 2'de FG açıkken ve Reflex otomatik açılıyor, Reflex'i kapatamıyorsun. Çoğu oyunda böyledir. Ancak DL 2 daha optimize bir oyun olduğu için onda aynı ayarlarda sorun yaşamadan oynarsın. Dengeli performans alamadığın, özellikle 60 FPS'nin altına çok inen oyunlarda Frame Gen özelliği bayağı garip hissettiriyor.

2K, Ultra, RT Açık, DLSS Balanced ve FG açık şekilde alman gereken performansı alıyorsun. 4070 Laptop ile düz 4070'i bir düşünmeyin. Laptop versiyonu kırpılmış bir modeldir. Özellikle cihaza 1440p ekran takıp VRAM boyutunu 8 GB yapan mühendise sormak lazım amacı neymiş diye.

Diğer oyunlarda sorun yaşamadığınızı dile getirmişsiniz. Öyleyse üstüne çok fazla kafa yormanıza gerek yok.
Hocam galiba 8gb vram yetmediği için 1 2 sn fps droplar yedim. 2k ekrani var laptopun 1080pye çekince pek sorun yaşamadım. vram 7000 ila 7500 arasi gibip geliyor. max 7800 olduğunu varsayarsak 2k ekranlı laptop almak hataymış . 2k için fazladan 8bin verdim keşke 1080p alsaymışım. 2k ekranda 1080p çok kötü olur diye korkmuştum ama şuan gayet okey neredeyse 2k farkını anlayamayacağım. Cyberpunk 1080p diğerlerini 2k oynamaya devam artık yapacak bisey yok

Son düzenleme:
Hocam galiba 8gb vram yetmediği için 1 2 sn fps droplar yedim. 2k ekrani var laptopun 1080pye çekince pek sorun yaşamadım. vram 7000 ila 7500 arasi gibip geliyor. max 7800 olduğunu varsayarsak 2k ekranlı laptop almak hataymış . 2k için fazladan 8bin verdim keşke 1080p alsaymışım. 2k ekranda 1080p çok kötü olur diye korkmuştum ama şuan gayet okey neredeyse 2k farkını anlayamayacağım. Cyberpunk 1080p diğerlerini 2k oynamaya devam artık yapacak bisey yok
Anlık droplar varsa cihaz aşırı ısınıyor olabilir. Mesela ben Custom fan ayarı kullanıyorum. Auto modda yeterli hızda dönmüyor, throttle oluyor. Bu türlü de fanlar 3900 RPM'de dönüyor ama en azından soğuyor. Tavsiye ederim. Ayrıca CP2077'yi 1080p oynaman şart değil. RT kapatsan zaten rahat oynarsın.

Ben kendi cihazımı alarak hata ettiğimi düşnmüyorum. 65 bin TL'ye 1440p 240 Hz 3 ms ekranlı, R7 8845HS, 2X16 GB RAM'li ve 4070 120W'lı laptop almış oldum. 20W az olmasının avantajı şu ki ekran kartı gerçekten aşırı ısınmıyor. İşlemci için aynısını diyemeyeceğim, çekirdek sıcaklığı 100'e çıkıyor malesef. Ancak kışın böyle bir sorunla karşılaşmadım. Mevsimsel olduğunu düşünüyorum. Tek başına yükseltici standla kullanıyorum.

Cihazım HP Omen 17 DB0015NT

Anlık droplar varsa cihaz aşırı ısınıyor olabilir. Mesela ben Custom fan ayarı kullanıyorum. Auto modda yeterli hızda dönmüyor, throttle oluyor. Bu türlü de fanlar 3900 RPM'de dönüyor ama en azından soğuyor. Tavsiye ederim. Ayrıca CP2077'yi 1080p oynaman şart değil. RT kapatsan zaten rahat oynarsın.

Ben kendi cihazımı alarak hata ettiğimi düşnmüyorum. 65 bin TL'ye 1440p 240 Hz 3 ms ekranlı, R7 8845HS, 2x16 GB RAM'li ve 4070 120W'lı laptop almış oldum. 20W az olmasının avantajı şu ki ekran kartı gerçekten aşırı ısınmıyor. İşlemci için aynısını diyemeyeceğim, çekirdek sıcaklığı 100'e çıkıyor maalesef. Ancak kışın böyle bir sorunla karşılaşmadım. Mevsimsel olduğunu düşünüyorum. Tek başına yükseltici standla kullanıyorum.

Cihazım HP Omen 17 DB0015NT.

Hocam ikimizde de aynı model laptop var ve bende 3900'de kullanıyorum 😅😁 CPU bu havalarda 90 dereceye yaklasiyordu Ankara'da 2 3 gün önce dünden beri serin hava bi nebze GPU 75 CPU 85 de oynuyorum 3900 ile sizde nasıl sıcaklıklar? Omen 17'nin bu model kasa ve özelliklerinde 1080p ekrani vardı ondan bahsetmiştim ben alırken 1K ekran 144Hz model 64 falandı 2K olan 70bine almıştım. Bende altına tunex stand almıştım. Bu arada dengeli modda kullanıyorum. Performance moda çekince GPU bile 86 CPU 95 100 arasına çıkıyor. Onu sınırlamak için uxtu indirmiştim CPU'yu 85 veya 90 dereceye sabitliyorum hem throtle yemiyor hem de 1 2 FPS kaybı ile devam ediyorum kullanmiyorsaniz sizde indirin derim balenced mod CPU 35 40W çekiyor Max ama performans mod yapınca 45 50W'lar Omen 17 için biraz fazla geliyor. Eğer CS 2 vs oynamiyorsak gerek yok diye düşünüyorum benim de sizle paylaşacağım deneyimlerim bunlar.

Son düzenleme:
Hocam ikimizde de aynı model laptop var ve bende 3900'de kullanıyorum 😅😁 CPU bu havalarda 90 dereceye yaklasiyordu Ankara'da 2 3 gün önce dünden beri serin hava bi nebze GPU 75 CPU 85 de oynuyorum 3900 ile sizde nasıl sıcaklıklar? Omen 17'nin bu model kasa ve özelliklerinde 1080p ekrani vardı ondan bahsetmiştim ben alırken 1K ekran 144Hz model 64 falandı 2K olan 70bine almıştım. Bende altına tunex stand almıştım. Bu arada dengeli modda kullanıyorum. Performance moda çekince GPU bile 86 CPU 95 100 arasına çıkıyor. Onu sınırlamak için uxtu indirmiştim CPU'yu 85 veya 90 dereceye sabitliyorum hem throtle yemiyor hem de 1 2 FPS kaybı ile devam ediyorum kullanmiyorsaniz sizde indirin derim balenced mod CPU 35 40W çekiyor Max ama performans mod yapınca 45 50W'lar Omen 17 için biraz fazla geliyor. Eğer CS 2 vs oynamiyorsak gerek yok diye düşünüyorum benim de sizle paylaşacağım deneyimlerim bunlar.
Ekran kartı çoğu zaman 80 dereceyi geçmiyor ama işlemcinin üstünde su kaynatırsın, o seviye. Performans modunda ve özel fan ayarında rekabetçi oyunlarda işlemci sıcaklığı kaçınılmaz bir şekilde 100 dereceye dayanıyor. Bundan ötürü performanstan ödün vermeden sıcaklığı azaltmaya çalıştım. Mesela Apex Legends için FPS'yi 240'a sabitlemiştim, 180'e düşürdüm. En azından havalar serinleyene kadar idare edeceğim. Diğer oyunlarda da ya FPS'yi 120'ye ya da 180'e sabitledim. Özellikle Minecraft gibi çok yüksek kare hızı elde edebildiğim oyunlarda gerek duymadım çok fazla FPS'ye. Tavsiye ederim.

Aynı kasanın 1080p ekranlı olan modeli DB0019NT diye geçiyor. Kendi cihazımı 65 bin TL'ye aldım. Ben alırken diğer model 3-4 bin TL daha ucuzdu ama 1080p, 144 Hz ve 7 ms ekranı var diye almak istememiştim. Şöyle bir bakınca pişman olduğumu söyleyemem. En azından 240 Hz, 3 ms ekran var bu cihazda. Açıkçası performansından memnunum ama sıcaklığından pek memnun değilim. Bahar mevsiminde FPS kısıtlamadan oyun oynayabiliyordum, ki tavsiye etmem, ama yaz mevsimiyle FPS kısıtı koymaya karar verdim. Artık max 240'a sabitleyip gerektiğinde Reflex açıyorum.

Aslında birkaç kez Dengeli modda oyun oynadım ama performansa çok ciddi bir etkisini görmedim (rekabetçi oyunlardan söz ediyorum). Açıkçası Apex Legends gibi işlemciye güzel abanan oyunlarda performans benim için önemli. Gariptir ki masaüstü kullanırken sabit 165 FPS alıyordum ama şu anda daha güçlü bir cihaza sahip olmama karşın 1080p de bile sabit FPS alamıyorum. Ancak aşırı ısınmadan ötürü olduğunu sanmıyorum çünkü öyle olsaydı sistem kendini soğutmak için hız kestiğinde bana yansıması ciddi olurdu. Yine de önce Dengeli modda, olmazsa da uxtu adlı programla deneyeceğim.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Cihazın performansından memnun olsam da cihaz çok sıcak çalıştığı için amacım cihazı serin tutmak. Hatta bu yüzden fanlı stand yerine Tuneex'in standını aldım ben de. Aşağıda fan ayarımı görebilirsin. Güncel olarak bunu kullanmaktayım.

1754237179313.webp

Ekran kartı çoğu zaman 80 dereceyi geçmiyor ama işlemcinin üstünde su kaynatırsın, o seviye. Performans modunda ve özel fan ayarında rekabetçi oyunlarda işlemci sıcaklığı kaçınılmaz bir şekilde 100 dereceye dayanıyor. Bundan ötürü performanstan ödün vermeden sıcaklığı azaltmaya çalıştım. Mesela Apex Legends için FPS'yi 240'a sabitlemiştim, 180'e düşürdüm. En azından havalar serinleyene kadar idare edeceğim. Diğer oyunlarda da ya FPS'yi 120'ye ya da 180'e sabitledim. Özellikle Minecraft gibi çok yüksek kare hızı elde edebildiğim oyunlarda gerek duymadım çok fazla FPS'ye. Tavsiye ederim.

Aynı kasanın 1080p ekranlı olan modeli DB0019NT diye geçiyor. Kendi cihazımı 65 bin TL'ye aldım. Ben alırken diğer model 3-4 bin TL daha ucuzdu ama 1080p, 144 Hz ve 7 ms ekranı var diye almak istememiştim. Şöyle bir bakınca pişman olduğumu söyleyemem. En azından 240 Hz, 3 ms ekran var bu cihazda. Açıkçası performansından memnunum ama sıcaklığından pek memnun değilim. Bahar mevsiminde FPS kısıtlamadan oyun oynayabiliyordum, ki tavsiye etmem ama yaz mevsimiyle FPS kısıtı koymaya karar verdim. Artık Max 240'a sabitleyip gerektiğinde reflex açıyorum.

Aslında birkaç kez dengeli modda oyun oynadım ama performansa çok ciddi bir etkisini görmedim (rekabetçi oyunlardan söz ediyorum). Açıkçası Apex Legends gibi işlemciye güzel abanan oyunlarda performans benim için önemli. Gariptir ki masaüstü kullanırken sabit 165 FPS alıyordum ama şu anda daha güçlü bir cihaza sahip olmama karşın 1080p de bile sabit FPS alamıyorum. Ancak aşırı ısınmadan ötürü olduğunu sanmıyorum çünkü öyle olsaydı sistem kendini soğutmak için hız kestiğinde bana yansıması ciddi olurdu. Yine de önce dengeli modda, olmazsa da uxtu adlı programla deneyeceğim.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Cihazın performansından memnun olsam da cihaz çok sıcak çalıştığı için amacım cihazı serin tutmak. Hatta bu yüzden fanlı stant yerine Tuneex'in standını aldım ben de. Aşağıda fan ayarımı görebilirsin. Güncel olarak bunu kullanmaktayım.

Eki Görüntüle 169782

Benim laptop Windows kitlendigi icin servise gitti orada macunlara değişim uygulandımı bilmiyorum şu an 4 aylık cihaz ben CPU ısınma sorununu ilk Dying Light'ta yaşamıştım o zaman uxtu yu kullandım. Size tavsiyem 90 dereceyi geçmeyecek bir sıcaklık limiti koymanız olur hocam. Çok rahat edersiniz pek FPS kaybetmezsiniz bende Valorant'ta 240 sınır olsa da bende sabit almıyorum 210 240 arası cok oynuyor. Bu arada Cyberpunk gibi oyunlarda balenced ve performans modu arasında 6 ila 10 FPS fark var onu net söyleyebilirim balanced 72 ise performans 80 FPS oluyor genelde. Rekabetçi oyunlarda pek deneyemedim MUX switcht vs FPS pek etkilemedi ama. Cyberpunk veya GTA 5 Enhanced gibi ağır oyunlarda performans modunda GPU 120W çekince 85 civari oynuyordu normalde 75 tabii. Cihazınızın çok ısınma sebeplerinden biri de şu hocam ben bu yaz Antalya'ya gittim normalde havalar çok sıcak örnek klimasız ortamda 85 90 derece olurken, klimalı ortamda 75'e kadar düştüğünü gördüm burada çok ciddi bir düşüş var GPU'yu etkilemesede fazla CPU cidden ortama göre 10 15 derece oynuyor bana göre bunu 20 günde test ettim. Bu cihazı mesela ilk aldığımda 75 75 GPU CPU idi çok şaşırmıştım zamanla tabii ısınmalar değişti. Boşta vs 35 derecede duruyor serin havalarda klimada battery eco da 29 30 dereceleri gördüm. YouTube vs 45 derecelerde, boşta 40 sıcak havalarda. Belki cihazınızın macunları pump out vs yapmış olabilir fanlar tıkalıdır. Bir ara HP'nin macunları hemen pump out yapıyor diye okumuştum. Baktirmanizda fayda var. Kendime güvensem termal pek uygularım ama pek güvenmiyorum evde yeterli adet edevat yok siz bir bakın isterseniz. Eğer Dying Light 2 vs oynamak isterseniz indirmiştim duruyor oynayabiliriz coop vs.

Benim laptop Windows kitlendigi icin servise gitti orada macunlara değişim uygulandımı bilmiyorum şu an 4 aylık cihaz ben CPU ısınma sorununu ilk Dying Light'ta yaşamıştım o zaman uxtu yu kullandım. Size tavsiyem 90 dereceyi geçmeyecek bir sıcaklık limiti koymanız olur hocam. Çok rahat edersiniz pek FPS kaybetmezsiniz bende Valorant'ta 240 sınır olsa da bende sabit almıyorum 210 240 arası cok oynuyor. Bu arada Cyberpunk gibi oyunlarda balenced ve performans modu arasında 6 ila 10 FPS fark var onu net söyleyebilirim balanced 72 ise performans 80 FPS oluyor genelde. Rekabetçi oyunlarda pek deneyemedim MUX switcht vs FPS pek etkilemedi ama. Cyberpunk veya GTA 5 Enhanced gibi ağır oyunlarda performans modunda GPU 120W çekince 85 civari oynuyordu normalde 75 tabii. Cihazınızın çok ısınma sebeplerinden biri de şu hocam ben bu yaz Antalya'ya gittim normalde havalar çok sıcak örnek klimasız ortamda 85 90 derece olurken, klimalı ortamda 75'e kadar düştüğünü gördüm burada çok ciddi bir düşüş var GPU'yu etkilemesede fazla CPU cidden ortama göre 10 15 derece oynuyor bana göre bunu 20 günde test ettim. Bu cihazı mesela ilk aldığımda 75 75 GPU CPU idi çok şaşırmıştım zamanla tabii ısınmalar değişti. Boşta vs 35 derecede duruyor serin havalarda klimada battery eco da 29 30 dereceleri gördüm. YouTube vs 45 derecelerde, boşta 40 sıcak havalarda. Belki cihazınızın macunları pump out vs yapmış olabilir fanlar tıkalıdır. Bir ara HP'nin macunları hemen pump out yapıyor diye okumuştum. Baktirmanizda fayda var. Kendime güvensem termal pek uygularım ama pek güvenmiyorum evde yeterli adet edevat yok siz bir bakın isterseniz. Eğer Dying Light 2 vs oynamak isterseniz indirmiştim duruyor oynayabiliriz coop vs.
Uxtu mantıklı geliyor, araştıracağım. Ayrıca Dying Light 1'de bu problemi yaşıyorsanız sorun oyun kaynaklı oluyor. Genelde FPS kısıtlamak çözüyor.

Ortam ve mekan konusuna katılıyorum. Mart ayında kombili odada, cihaz standsız 95 dereceye dayanıyordu. Cihazın altına 2 tane kitap koyunca 90'ın üstüne kolay kolay çıkmaz oldu. O sıralar da performans modunu ve aynı fan ayarını kullanıyordum. Şimdi ise resmen kademeli olarak cihazın sıcaklığı arttı aydan aya. Aynı problem ben İzmir'de yaşıyorken de vardı. Salon 42 dereceydi ve o sıra masaüstünde oyun oynamak çok sıkıntıydı. Ancak bütün bunları klima olmadığı için yaşıyordum. Antalya'daki arkadaşım kışın bile klimayı soğukta çalıştırdığını söyleyince şaşırmıştım.

Bakımını kendim de yapabilirim ama garanti dışı kalmasını istemiyorum. Ayrıca servis için kime ulaşmam gerektiğini bilmiyorum. Cihazı VP Bilişim aracılığıyla Amazon üzerinden aldım. VP Bilişim yönlendirme yapıyorsa onlarla konuşurum ama direkt bir HP servisi varsa orası daha iyi olacaktır. Her halukarda benim gidip sağlam bir macun almam ve temizliğini kendim yapmam daha çok rahatlatacaktır. Servisin düzgüb temizlik yapacağına şüphem yon ama kaliteli macun kullanmayacağından eminim.

Teklif için teşekkürler. Ancak her iki oyunu da 300'er saatten fazla oynayınca doydum diyebilirim. Zaten DL 1'i 2015'ten bu yana bir şekilde açıp oynardım. Şu sıralar başka oyunlar oynamayı makul gördüm kendime. DL 2'nin ise başarısız çıkışından sonra pek severek oynadığımı söyleyemem. Özellikle 26 dakikalık oynanışından sonra büyük bir downgrade ile çıkması bütün heyecanım kaçmıştı. O yüzden oyunun neredeyse bütün seçimlerini görmek için oynayıp bıraktım. Ancak nakalım Dying Light The Beast nasıl olacak. Şimdilik uzaktan her şey güzel gözüküyor. Eylül ayında göreceğiz. O zamana kadar hayırlısı olsun diyelim.

4070 laptop ile 2K DLSS balanced, Ray Tracing Ultra ayarlarda ortalama 60 FPS alıyorum ama ne hikmetse sanki 30 gibi hissettiriyor. RDR2, Uncharted, Witcher 3 gibi oyunlarda sıkıntı yok. Ama genel olarak bazı yerlerde FPS 50'ye düşünce gözlerim kanayacak gibi hissediyorum. Çok tilt oldum. Oyuna “güzel bir oyun” diye başladım ama bu performans olayları soğuttu.

RT'yi orta yapsam bile aynı; sadece RT'yi kapatınca 80–90 FPS arası alıyorum, o zaman rahat oluyor. Ama elimde RT destekli bir kart varken neden kapatayım ki? Optimize ayarlar vs. var mı? 4070 laptop güçlü olsa da maalesef beklenen performansı veremiyor sanırım.

Bu arada NVIDIA'nın son sürücüsünü kurdun mu bundan dolayı da olabilir çünkü önceden böyle bir şey yoktu. Aynı sorunu şu an G-SYNC açıkken GTA 5'te ve AC Mirage oyununda da yapıyor. Bir önceki sürüme geçip denemek lazım.

@Hybrid Theory hocam bugün yeni bir konu açtım termal macunu yeniledikten sonra diye. HP parçalara zarar vermediğiniz sürece macun veya bakim yapabilirsiniz dedi. Sizde 100 dereceleri görüyorsunuz konuma bakın derim.

@Hybrid Theory hocam bugün yeni bir konu açtım termal macunu yeniledikten sonra diye. HP parçalara zarar vermediğiniz sürece macun veya bakim yapabilirsiniz dedi. Sizde 100 dereceleri görüyorsunuz konuma bakın derim.
Parçalara zarar verdikten sonra zaten garanti kapsamından çıkması normal. Ancak bazı markalarda olduğu gibi saçma sapan politikaları olduğunu varsaymıştım, yanılmışım. Vakit ayırırsam düzgün bir termal pad ve macun değişimi yapacağım. Termal pad için öneriniz var mı?

Ayrıca Balance modda şu anlık iyi gidiyor. Tepe noktadan 97 dereceyi gördü ama kısa süre kaldı. Performans farkı hissedilebilir ama şimdilik idare edebilirim.