Ekran kartı çoğu zaman 80 dereceyi geçmiyor ama işlemcinin üstünde su kaynatırsın, o seviye. Performans modunda ve özel fan ayarında rekabetçi oyunlarda işlemci sıcaklığı kaçınılmaz bir şekilde 100 dereceye dayanıyor. Bundan ötürü performanstan ödün vermeden sıcaklığı azaltmaya çalıştım. Mesela Apex Legends için FPS'yi 240'a sabitlemiştim, 180'e düşürdüm. En azından havalar serinleyene kadar idare edeceğim. Diğer oyunlarda da ya FPS'yi 120'ye ya da 180'e sabitledim. Özellikle Minecraft gibi çok yüksek kare hızı elde edebildiğim oyunlarda gerek duymadım çok fazla FPS'ye. Tavsiye ederim.
Aynı kasanın 1080p ekranlı olan modeli DB0019NT diye geçiyor. Kendi cihazımı 65 bin TL'ye aldım. Ben alırken diğer model 3-4 bin TL daha ucuzdu ama 1080p, 144 Hz ve 7 ms ekranı var diye almak istememiştim. Şöyle bir bakınca pişman olduğumu söyleyemem. En azından 240 Hz, 3 ms ekran var bu cihazda. Açıkçası performansından memnunum ama sıcaklığından pek memnun değilim. Bahar mevsiminde FPS kısıtlamadan oyun oynayabiliyordum, ki tavsiye etmem ama yaz mevsimiyle FPS kısıtı koymaya karar verdim. Artık Max 240'a sabitleyip gerektiğinde reflex açıyorum.
Aslında birkaç kez dengeli modda oyun oynadım ama performansa çok ciddi bir etkisini görmedim (rekabetçi oyunlardan söz ediyorum). Açıkçası Apex Legends gibi işlemciye güzel abanan oyunlarda performans benim için önemli. Gariptir ki masaüstü kullanırken sabit 165 FPS alıyordum ama şu anda daha güçlü bir cihaza sahip olmama karşın 1080p de bile sabit FPS alamıyorum. Ancak aşırı ısınmadan ötürü olduğunu sanmıyorum çünkü öyle olsaydı sistem kendini soğutmak için hız kestiğinde bana yansıması ciddi olurdu. Yine de önce dengeli modda, olmazsa da uxtu adlı programla deneyeceğim.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Cihazın performansından memnun olsam da cihaz çok sıcak çalıştığı için amacım cihazı serin tutmak. Hatta bu yüzden fanlı stant yerine Tuneex'in standını aldım ben de. Aşağıda fan ayarımı görebilirsin. Güncel olarak bunu kullanmaktayım.
Eki Görüntüle 169782