Bütçe
1.000.000 TL
Eğer Duster alacaksan 4X4 1.5 dCi motordan şaşma. Veya 1.5 BluedCi motor. Aralarındaki en büyük fark AdBlue sistemi ve Euro 5/6 farkı. Doğal olarak BluedCi olanlar biraz daha sessiz ve verimli. Aynı motor tabii. Onlar da manuel. Sadece AdBlue canını sıkabilir BluedCi alırsan eğer, onun dışında sorunsuz. Yani Duster parçası ucuz, tutulan bir araç. Amcam yıllar önce iki saatte satmıştı satarken, öyle diyeyim. Ama tabii konfor, kalite, yalıtım bunlar biraz sıkıntılı Duster deyince. Bir tık beklenti düşük tutularak alınabilir.

Yani TCe şahsen ben çok önermiyorum. Termostat sorunları, yağ kaçağı problemleri, erken buji bitirme potansiyeli, sıcak çalışan yapısı, tamiri dahi zor bir motor, herkes yapamaz. İç katmanları dahi sıkıntılı bir motor bana göre. Zorlanma halinde sıkıntı çıkarabilecek bir motor, son çıkan Clio modellerinde bile güncellediler TCe motorlarda, öyle söyleyeyim.

Eğer duster alacaksan 4x4 1.5 dCi motordan şaşma. Veya 1.5 bluedci motor. Aralarındaki en büyük fark AdBlue sistemi ve euro 5/6 farkı. Doğal olarak bluedci olanlar biraz daha sessiz ve verimli. Aynı motor tabii. Onlar da manuel. Sadece AdBlue canını sıkabilir bluedci alırsan eğer, onun dışında sorunsuz. Yani duster parçası ucuz, tutulan bir araç. Amcam yıllar önce iki saatte satmıştı satarken, öyle diyeyim. Ama tabii konfor, kalite, yalıtım bunlar biraz sıkıntılı duster deyince. Bir tık beklenti düşük tutularak alınabilir.

Yani TCe şahsen ben çok önermiyorum. Termostat sorunları, yağ kaçağı problemleri, erken buji bitirme potansiyeli, sıcak çalışan yapısı, tamiri dahi zor bir motor, herkes yapamaz. İç katmanları dahi sıkıntılı bir motor bana göre. Zorlanma halinde sıkıntı çıkarabilecek bir motor, son çıkan Clio modellerinde bile güncellediler TCe motorlarda, öyle söyleyeyim.

Hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. İki sorum daha olacak. 1)bu fiyatlarda Duster alınır mı? 2)blue dCi ile dCi arasındaki fiyat farkı değer mi? Ufak bir göz gezdirdim 50-100k fark var sanırım.

Hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. İki sorum daha olacak. 1)bu fiyatlarda Duster alınır mı? 2)blue dCi ile dCi arasındaki fiyat farkı değer mi? Ufak bir göz gezdirdim 50-100k fark var sanırım.

Yani AdBlue sorunlarıyla boğuşmak istemeyenler için biçilmiş kaftan dCi motorlar. BluedCi daha güncel bir motor ama işte AdBlue baş belası olabiliyor bazen. Ben şahsen düz dCi tercih ederim. En sorunsuz ve tutulan motor o aslında. Basit yapısı, ucuz parça, bol usta, hızlı ikinci eli düşünüldüğünde alınabilir. Ama TCe işine girme naçizane tavsiyem. Hem de LPG'li olması da sıkıntı. Yani önerilen City modeli daha mantıklı bence de.