Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
2011'den kalma bir Arch Linux konusuna denk geldim, orada Linux üzerinde (USB'den bootlayabileceğiniz live ISO'da iş görür.)Sanırsam diski tamamiyle silme işleminden bahsediyorsunuz. Fakat onu da denedim, zira diski seçme esnasında toplam alan ve boş alan miktarları tutuyor ve başlıkta ayrılmamış alan yaşıyordu. Bu haliyle de denedim maalesef sonuç yok.
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=446 count=1 komutunu kullanarak çözmüşler. /dev/sdx sizin diskinizi temsil ediyor, /dev/sda, sdb, sdc vs. olabilir, sistemde kaç disk olduğuna bağlı olarak.Konudaki yorumda daha fazla komut var ancak o komutlar diskte mevcut bulunan mbr verisini yedekleyip daha sonra istendiğinde geri yüklemek üzere, siz GRUB'dan tamamen kurtulmak istediğiniz için ondan bahsetmedim.
Kurulum ekranında bütün disk bölümlerine biçimlendirmek yerine hepsini birden silip biçimlendirilmemiş diski seçerek ilerlemek ve bölümlendirmeyi Windows'a bırakmak işe yarıyordu diye hatırlıyorum.
Sanırsam diski tamamiyle silme işleminden bahsediyorsunuz. Fakat onu da denedim, zira diski seçme esnasında toplam alan ve boş alan miktarları tutuyor ve başlıkta ayrılmamış alan yaşıyordu. Bu haliyle de denedim maalesef sonuç yok.
2011'den kalma bir Arch Linux konusuna denk geldim, orada Linux üzerinde (USB'den bootlayabileceğiniz live ISO'da iş görür.)Sanırsam diski tamamiyle silme işleminden bahsediyorsunuz. Fakat onu da denedim, zira diski seçme esnasında toplam alan ve boş alan miktarları tutuyor ve başlıkta ayrılmamış alan yaşıyordu. Bu haliyle de denedim maalesef sonuç yok.
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=446 count=1 komutunu kullanarak çözmüşler. /dev/sdx sizin diskinizi temsil ediyor, /dev/sda, sdb, sdc vs. olabilir, sistemde kaç disk olduğuna bağlı olarak.Konudaki yorumda daha fazla komut var ancak o komutlar diskte mevcut bulunan mbr verisini yedekleyip daha sonra istendiğinde geri yüklemek üzere, siz GRUB'dan tamamen kurtulmak istediğiniz için ondan bahsetmedim.
2011'den kalma bir Arch Linux konusuna denk geldim, orada Linux üzerinde (USB'den bootlayabileceğiniz live ISO'da iş görür.)sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=446 count=1komutunu kullanarak çözmüşler. /dev/sdx sizin diskinizi temsil ediyor, /dev/sda, sdb, sdc vs. olabilir, sistemde kaç disk olduğuna bağlı olarak.
Konudaki yorumda daha fazla komut var ancak o komutlar diskte mevcut bulunan MBR verisini yedekleyip daha sonra istendiğinde geri yüklemek üzere, siz GRUB'dan tamamen kurtulmak istediğiniz için ondan bahsetmedim.
Kısa zamanda deneyip dönüş yapmak nasip olur umarım. Teşekkür ederim.
@428 hocam çıktı bu şekilde ne yapmam lazım.
Çalıştı hocam sağ olun. Kurtuldum şu illetten.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: