Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
2011'den kalma bir Arch Linux konusuna denk geldim, orada Linux üzerinde (USB'den bootlayabileceğiniz live ISO'da iş görür.)Sanırsam diski tamamiyle silme işleminden bahsediyorsunuz. Fakat onu da denedim, zira diski seçme esnasında toplam alan ve boş alan miktarları tutuyor ve başlıkta ayrılmamış alan yaşıyordu. Bu haliyle de denedim maalesef sonuç yok.
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdx bs=446 count=1 komutunu kullanarak çözmüşler. /dev/sdx sizin diskinizi temsil ediyor, /dev/sda, sdb, sdc vs. olabilir, sistemde kaç disk olduğuna bağlı olarak.Konudaki yorumda daha fazla komut var ancak o komutlar diskte mevcut bulunan mbr verisini yedekleyip daha sonra istendiğinde geri yüklemek üzere, siz GRUB'dan tamamen kurtulmak istediğiniz için ondan bahsetmedim.
Anladığım kadarıyla herhangi bir dağıtım kurulu değil şu an. BIOS ayarlarındaki boot menüsünden Windows Boot Manager'i ilk sıraya alıp dener misiniz?
Anladığım kadarıyla herhangi bir dağıtım kurulu değil şu an. BIOS ayarlarındaki boot menüsünden Windows Boot Manager'i ilk sıraya alıp dener misiniz?
Legacy BIOS var, yalnızca disk seçebiliyorum.
USB'ye Gparted kurup öyle açmayı deneyin.
Dban ile diski tamamen silmeyi deniyorum şu an, umarım olur.
Dban ile diski tamamen silmeyi deniyorum şu an, umarım olur.
Ama 6 saat süre verdi.
Son düzenleme:
Windows kurulum medyasından diğer veya detaylı seçeneklerden MBR bölümünü kurtarmayı deneyebilirsin.
Nasıl yapacağım?
Eğer Windows kurulumuna erişmediyseniz o diski tümden silip tekrar Windows kurmayı deneyebilirsiniz bölümleri değil yani direkt bütün diski, Legacy BIOS kullandığım zamanlar MBRFix.exe gibi bir şey ile bunu çözebiliyordum ancak Windows'ta çalışması gerekiyor, sizde onu yapamıyorsunuz haliyle.
Eğer Windows kurulumuna erişmediyseniz o diski tümden silip tekrar Windows kurmayı deneyebilirsiniz bölümleri değil yani direkt bütün diski, legacy BIOS kullandığım zamanlar MBRFix.exe gibi bir şey ile bunu çözebiliyordum ancak Windows'ta çalışması gerekiyor, sizde onu yapamıyorsunuz haliyle.
Windows kurulum ekranı geliyor, kuruluyor ama boot ederken GRUB rescue moduna düşüyor. Diski tümden silmenin yolları nelerdir?
Kurulum ekranında bütün disk bölümlerine biçimlendirmek yerine hepsini birden silip biçimlendirilmemiş diski seçerek ilerlemek ve bölümlendirmeyi Windowsa bırakmak işe yarıyordu diye hatırlıyorum.Windows kurulum ekranı geliyor, kuruluyor ama boot ederken GRUB rescue moduna düşüyor. Diski tümden silmenin yolları nelerdir?