peaceswitz

Becerikli
İki tercih arasında hangisi daha yüksek FPS ve performans verir? RDR2 gibi yüksek gereksinimli oyunlar oynayacağım ve PS serilerinde 30-60 kilit FPS durumu var mış sanırım ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
4060 Tİ 16 GB sistem ve PS5 sahibi olarak görüşüm, 3060 sisteme göre PS5. Rekabetçi oyun falan oynamam derseniz futbol, yarış, hikayeli oyunlarda PS5 derim. PC avantajı ise oyun modlama kısmında. Örnek olarak RDR 2'de PC'de Türkçe Yama imkanı varken konsolda daha göremedim.

4060 Tİ 16 GB sistem ve PS5 sahibi olarak görüşüm, 3060 sisteme göre PS5. Rekabetçi oyun falan oynamam derseniz futbol, yarış, hikayeli oyunlarda PS5 derim.
Hikayeli oyunlar oynayacağım hocam ama PS5 RDR2'de 60 FPS kilitleycekse anlamı kalmıyor pek RTX3060+DLSS ile çok daha iyi performans veriyor.

Benim gözümde PS5, zorla dayatılmış (sorsan optimize) ayarlarla oynamaya mahkum bırakılmış bir oyun konsoludur. Bu sebeple her halükarda bilgisayar derim ama güç olarak soruyorsan çok çok benzer güçte olduklarını net bir şekilde söyleyebilirim. Ama uzun ömürlülük açısından PS5 daha uzun ömürlü olacaktır. Ama komple bir paket olarak PC yerini tutmayacağı için bu sorularda her zaman PC tarafındayım.

%1 ve %0.01 FPS değerleri PS5'te daha iyi olduğundan RTX 3060 çok daha yüksek FPS alabilse de PS5 daha akıcı bir deneyim vadediyor. Bunun sebebi oyunun 60FPS limitine kilitlenmesi. Ayarlar ultra değil kendi sunduğu ayarlar, ışın izleme açılıyor diyebiliyorum.

%1 ve %0.01 FPS değerleri PS5'te daha iyi olduğundan RTX 3060 çok daha yüksek FPS alabilse de PS5 daha akıcı bir deneyim vadediyor. Bunun sebebi oyunun 60FPS limitine kilitlenmesi. Ayarlar Ultra değil kendi sunduğu ayarlar, ışın izleme açılıyor diyebiliyorum.

Peki bende oyunda V-Sync ile sabitlersem veyahut NVIDIA Denetim Masası'ndan?

Son düzenleyen: Moderatör: