Dahili grafik birimi kullanım oranının dalgalanması sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kartaI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 99
  • Etiketler Etiketler
    grafik

kartaI

Üyecik
RX 7800 XT ekran kartı kullanıyorum. Sistemde önceden harici ekran kartımdan görüntü alıyordum. Kasayı değiştirdikten sonra dahili grafik birimi kullanılıyor ve kullanımda dalgalanmalar oluyor. Dahili grafik birimi kullanımı %99 olup düşüyor, kendi kendine yükselip iniyor ve VRAM hatası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Ekran kartının anakarta ve güç kaynağına düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun.
- Ekran kablosunun doğru portta (harici ekran kartı) takılı olduğuna dikkat edin.

2. BIOS Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Bilgisayarınızı açarken BIOS'a girmek için gerekli tuşa (genellikle Del, F2 veya F10) basın.
- BIOS’ta "Integrated Graphics" veya "IGD" ayarlarını bulun ve "Auto" veya "Disable" olarak ayarlayın. Harici grafik kartını öncelikli hale getirin.

3. Sürücüleri Güncelleyin:
- Harici ekran kartınız için en son sürücüleri AMD’nin resmi web sitesinden indirin ve kurun.
- Eski bir sürücü varsa bunu tamamen kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın, ardından yeni sürücüyü yükleyin.

4. Windows'ı Güncelleyin:
- Windows güncellemelerinin eksik olup olmadığını kontrol edin ve gerekli tüm güncellemeleri yapın.

5. Görsel Ayarları Kontrol Edin:
- Ekran çözünürlüğünün ve yenileme hızının doğru ayarlandığından emin olun.
- Ekran, Windows ayarlarında harici ekran kartını kullandığından emin olun.

6. Enerji Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows’taki enerji ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirin.

7. VRAM Hatasını Kontrol Edin:
- Ekran kartının VRAM testini yapmak için bir üçüncü taraf uygulama kullanın (örneğin, FurMark veya Heaven Benchmark).
- Eğer hata devam ederse, ekran kartını farklı bir sistemde test edin.

8. Fiziksel Kontroller:
- Ekran kartının soğutmasının düzgün çalıştığını ve fanların temiz olduğunu kontrol edin. Aşırı ısınma, dalgalanmalara neden olabilir.
- Kasa içindeki bağlantıların ve kabloların gerekli şekilde düzenlendiğinden emin olun.

9. Yeniden Başlatma ve Deneme:
- Tüm bu adımları uyguladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatın ve performansı kontrol edin.

Eğer sorun devam ederse, daha fazla yardım almak için ekran kartının markası ve modeli hakkında bilgi verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…