koltukkop

Çalışkan
Nasılsınız? İyi forumlar.

Sistemimin yer aldığı masa alanım dar sayılır. İkinci bir monitör arıyorum ancak alana sığdırabilmek adına görece ufak ve dikey kullanılabilen bir model bakıyorum. Bu ekranda genelde okumak için Word/PDF gibi dokümanlar olacağından hemen hemen hiç performans/Hz kaygım yok. Yalnızca parlaklık arıyorum.

Bu koşullarda minimum bütçe ile alınabilecek monitör tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alanın ne kadar olduğunu belirtirseniz daha iyi bir arama yapabiliriz. Eğer sadece Word , PDF için kullanacaksanız ve fazla masrafa girmek istemiyorsanız 24 inç size yeterli olur. Aoc veya Dell'in mönitörlerini size uygunluğuna göre araştırmanızı öneririm.
Nasılsınız? İyi forumlar.

Sistemimin yer aldığı masa alanım dar sayılır. İkinci bir monitör arıyorum ancak alana sığdırabilmek adına görece ufak ve dikey kullanılabilen bir model bakıyorum. Bu ekranda genelde okumak için Word/PDF gibi dokümanlar olacağından hemen hemen hiç performans/Hz kaygım yok. Yalnızca parlaklık arıyorum.

Bu koşullarda minimum bütçe ile alınabilecek monitör tavsiyeleriniz var mı?

Bütçe nedir? Minimum bütçe demeniz bizim öneri imkanımıza katkı sağlamıyor.
Açıkçası 2.000 TL gibi bir bütçe düşünmüştüm ama bakınmayalı fiyatlar şişmiş :) Amacım en fazla 24 inç büyüklüğünde dikey olarak konumlandırılabilen bir monitöre minimum parayı ödemek :rofl:

Alanın ne kadar olduğunu belirtirseniz daha iyi bir arama yapabiliriz. Eğer sadece Word , PDF için kullanacaksanız ve fazla masrafa girmek istemiyorsanız 24 inç size yeterli olur. Aoc veya Dell'in mönitörlerini size uygunluğuna göre araştırmanızı öneririm.
En fazla 24 inç işimi görecektir diye düşünüyorum. 21,5 inç gibi tavsiyelere de açığım.

Açıkçası 2.000 TL gibi bir bütçe düşünmüştüm ama bakınmayalı fiyatlar şişmiş :) Amacım en fazla 24 inç büyüklüğünde dikey olarak konumlandırılabilen bir monitöre minimum parayı ödemek :rofl:

En fazla 24 inç işimi görecektir diye düşünüyorum. 21,5 inç gibi tavsiyelere de açığım.
Hocam 2025'te 2000 liraya pivot biraz zor bulursunuz ama yine de araştıralım.

Bu modelle paranız yeterse bu fiyata mükemmel bence. Lenovo zaten kaliteli bir marka. Lenovo olan ayrıca IPS panel.

Son düzenleme:
Hocam 2025'te 2000 liraya pivot biraz zor bulursunuz ama yine de araştıralım.

Hocam harika iki monitör zaten Word vs. için kullanacakmışsınız panelin VA olmama gibi bir şartı da yok hatta belki VA daha işinize yarar. Bu modellere paranız yeterse bu fiyata mükemmeller bence. İkisi de kaliteli markalar. Lenovo olan IPS panel, Samsung olan VA panel.
G3 mükemmel mi? Ghosting ve göz yorgunluğu şikayetleri var. Ve Samsung'un en kötü monitör serisi G3. Monitör alırken Ghosting sorununa da dikkat edilmesi lazım. https://www.technopat.net/2023/05/30/monitorde-ghosting-nedir okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG20221122163845 (1).webp
    IMG20221122163845 (1).webp
    743,5 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG20221122163845.webp
    IMG20221122163845.webp
    743,5 KB · Görüntüleme: 36
@26013, VA panellerin görüş açısı sıkıntıları olduğu için yan monitör olarak kullanılacak sistemde görüntüde bozulmalar meydana gelebilir. VA panellere mümkün olduğunca tam karşıdan bakılabilecek şekilde oturma düzeni yapılması gerekiyor.

G3 mükemmel mi? Ghosting ve göz yorgunluğu şikayetleri var. Ve Samsung'un en kötü monitör serisi G3. Monitör alırken Ghosting sorununa da dikkat edilmesi lazım. https://www.technopat.net/2023/05/30/monitorde-ghosting-nedir okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Arkadaşın linkini attığı G3, yeni çıkan model olan G30D. Diğer G3'ler kadar rezalet değil ama yine de tercih edilesi bir model değil.

Ek olarak UFO görselleri hatalı, çekim yanlış yapılmış.

@26013, VA panellerin görüş açısı sıkıntıları olduğu için yan monitör olarak kullanılacak sistemde görüntüde bozulmalar meydana gelebilir. VA panellere mümkün olduğunca tam karşıdan bakılabilecek şekilde oturma düzeni yapılması gerekiyor.

Arkadaşın linkini attığı G3, yeni çıkan model olan G30D. Diğer G3'ler kadar rezalet değil ama yine de tercih edilesi bir model değil.

Ek olarak UFO görselleri hatalı, çekim yanlış yapılmış.

Haklısınız hocam, yandan bakışta sorun çıkarabilir. Bu halde VA panel Samsung dışında Lenovo daha mantıklı oluyor. Düzenledim teşekkür ederim bilgilendirme için.

@ProfesorGoktug, arkadaş en ucuz fiyata almak istediğini söyledi. Ayrıca sadece Word vs. için kullanacağını söyledi. Küçük ghostingler bu programlarda çok sorun yapmaz diye ben de VA panel bir monitör önermiştim. Berkay hocam VA panelin ikinci bir mönitör olarak kullanılamaması gerektiğini söyledi. Ben de hatamı düzelttim konu bundan ibaret.