Makaleler
2
Yer
Denizli
Merhaba, ben şu an RX 580 kullanıyorum ve bir gün RX 7700 XT almayı düşünüyorum. Eğer alırsam işlemcim ile darboğaz olacakmış. İşlemcim i5-9400F ve evet ilerleyen zamanlarda umarım işlemciyi de yükseltebilirim. Ne yaparsam darboğazı azaltabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben şu an RX 580 kullanıyorum ve bir gün RX 7700 XT almayı düşünüyorum. Eğer alırsam işlemcim ile darboğaz olacakmış. İşlemcim i5-9400F ve evet ilerleyen zamanlarda umarım işlemciyi de yükseltebilirim. Ne yaparsam darboğazı azaltabilirim?
İşlemciye overclock yapabilirsin. Çözünürlük ve ayarları yükseltmenin faydası olabilir.

Belli bir süre o işlemci idare edebilirsiniz. Yüksek çözünürlükte kullanma şansınız var mı?

1080p 165Hz ekranım var. Ayarları Ultra'ya veya AMD VSR gibi teknolojilerle 2K veya 4K yapabilirim.
4K'da GPU kullanımı %100 olacak fakat alacağın FPS'te düşecek. 1080P kullan darboğaz olsun önemli değil. 1,2 yıl sonra yeni sistem alacağın zaman ekran kartı almamış olursun.