devridünya

Uzman
Dark GT Pro kasa fanları, dahili kontrolcüsüyle berabere reset SW tarafına bağlı. Yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyordum ama bir süredir durup dururken sönüp daha sonrasında kendi kendine yanar oldu. Dün gece bilgisayarda okuma yaparken ışıkların açık olduğunu fark ettim. Bilgisayarı kapatıp gün içinde tekrar açtığımda ise ARGB tarafında yine hareket yoktu. Fanlar aktif şekilde dönüyor ama ışıklar bir çalışıyor bir çalışmıyor. Kontrolcüden mi acaba diyerek Temu'dan muadil bir ürün daha aldım. Ne yazık ki sorun aynı şekilde devam ediyor.

Desteklerinizi bekliyorum. :thumbsup:

Reset butonunda sorun olabilir, basılı kalıyorsa ledleri kapatır, reset Switch soketini takmayın, o iki pine tornavida dokundurup ledleri çalıştırın, o şekilde test edin.

Siz reset butonuna basınca zaten o pinleri birleştiriyor, tornavida dokundurunca çalışmıyorsa kontrolcüler sorunlu olabilir, veya güç beslemesinde temassızlık vardır.

Valla ben de anlamadım, kafasına göre yanıyor kafasına göre sönüyor. Bunun için anakart değiştirip argb destekli bir ürün almak istemiyorum. Sadece şunu çözemedim; Temu'dan aldığım argb dönüştürücüde de durum aynı oldu.

Siz reset butonuna basınca zaten o pinleri birleştiriyor, tornavida dokundurunca çalışmıyorsa kontrolcüler sorunlu olabilir, veya güç beslemesinde temassızlık vardır.
Fanlar ARGB olduğu için çıkışları da ARGB için malum... Peki ben bu fanları uç uca olacak şekilde molexle birbirine bağlayıp FRGB gibi bir fan yapısına çevirebilir miyim? Bu sayede hem ışık alarak hem de dönmelerini sağlayacak şekilde değerlendirebilir miyim?