Vâveylâ

Uzman
Yer
CachyOS
Selam dostlar, DDLC'yi çıktığı günden bu yana hem Linux uyumluluğu hem de sürücü desteği için kurup oynuyorum (yanlışlıkla da bitiriyorum). İlk oyunun, yani Plus olmayan sürümün finalinden sonra normalde bir devam oyunu beklemiyordum. Ancak Plus çıktıktan sonra; oyunda bizzat yer almasalar bile e-postada görünen ana villain'ların (Doki Doki'yi baştan yaratan Metaverse Enterprise Solutions, kısaca MES şirketi ve çalışanları Paula Miner, Ive Laster gibi karakterler) hikayesinin ve etkisinin eksik olduğunu fark ettim. Üstüne bir de Project Libitina gizemi eklenince, "Acaba devam oyunu olur mu?" diye düşünüyorum.

Hikaye Plus'tan sonra eksik kalmış gibi hissettiriyor. Nasıl olsa MES asıl amacına ulaşmış gibi görünüyor; sonuçta oyundaki her şey aslında MES'in birer deneyi. Monika'nın bilinç kazanması bildiğim kadarıyla böyle tasarlanmamıştı. Devamını bu kadar çok istememin asıl sebebi Project Libitina gizemi ve eğer olursa Monika'nın MES ile olan savaşını görme isteğim. Plus'ı oynayana kadar Monika'yı ana villain sanırdım, meğerse kendisi 'Villain by Proxy' kategorisindeymiş.