Hocam şu anlık 3000 ama yetmezse biriktiririm önemi yok yani bütçenin bayağı sağlam bir şey olsun benim amaç o 32 GB RAM takacağım bende 300W PSU var zaten.
1680 v2'yi overclock edince kendisi 200W çekecek zaten.

1650 v3 kullanıyorum 4.5 core 3.5 cache şeklinde prime95 small fft avx kapalı 220W peak çekiyor.

Şahin ya da Toros alıp modifiye etme sevdasının, bütçe yetersizliği nedeniyle sistem toplamaya yansıması herhalde bu.

Eskiden Aliexpress'te DDR3 neslinden parçaları ücretsiz kargoyla ucuza bulup üzerinde oynayanlar çoktu. Onlar o an Xeon üzerinde oynadı çünkü piyasada kolay bulunan ve ucuz olan, sunucu çıkması işlemciler vardı. Şu an gidip ilk nesillerden, bayağı bir kullanılmış Threadripper işlemci arasan "ucuza" bulursun bence. Önemli olan o dönemki meraklıların ne hissettiğini deneyim etmekse, ne yaptıklarını birebir kopyalamak yerine nasıl bir yol izlediklerine odaklanıp o yolu yeniden oluşturmaya çalışmak daha mantıklı değil mi?

Yüksek çekirdek sayısı, düşük tekli çekirdek performansı olan sunucu çıkması ucuz işlemcileri bir şekilde çalıştırıp OC yaparak "genetiğini değiştirip" oyun oynamaya çalışmak.

Bir ara bunları düşük bütçeyle yüksek performanslı sistem toplama "hilesi" gibi gösteren kanallar vardı, bence hiç ilgisi yok. Çalışsa bile ne kadar daha çalışabileceği şüpheli birtakım eski püskü donanımın sınırlarını zorlamak, bence pahalı bir hobi bile denebilir. Yine de sen bilirsin.
Kendim de X99 kullanıyorum. Eğer amacın benim gibi didik didik BIOS modding, vBIOS modding falan değilse git kendine düz a320m + r5 5600 topla keyfine bak.

Bu X99 anakartlar, özellikle çin üretimi ucuz olanlar pek kaliteli değil. BIOS modding'i sevdiğimden aldım. Param da pek yoktu olsaydı ASUS X99 falan alırdım muhtemelen.

Üstüne üstlük "300W" olan PSU, 12V kanalından muhtemelen 200W bile veremiyordur, genelde öyle oluyor.
zaten öyle o tür 300w psular genelde G31 anakart + core 2 duo için tasarlanıyor. Ya da T işlemci kullanacaksan diye.

Peki sahibindende Param Güvende'li olan var mı hocalarım ben bulamadım ama.
Bulması zor ben e5 1650 ve 1660 için 7-8 ay falan arama yapmıştım.

Anakartları da pahalı x79 soketin. Eğer bulabilirsen ve kısa dönem kullanacağım dersen ucuza huananzhi x79 deluxe falan bak. setFSB ile bclk OC yapılabiliyor e5 26xx v2 islemcilere.

Bulması zor ben E5 1650 ve 1660 için 7-8 ay falan arama yapmıştım.

Anakartları da pahalı X79 soketin. Eğer bulabilirsen ve kısa dönem kullanacağım dersen ucuza huananzhi X79 Deluxe falan bak. Setfsb ile BCLK OC yapılabiliyor E5 26xx V2 islemcilere.

Hocam size zahmet olacak ama ilan varsa link verebilir misiniz?