DDR4 daha ne kadar kullanılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LIA SHINE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    ddr4
Nerede oyunda aynı tam olarak?

Eki Görüntüle 277390
R9 9950X3D + RTX 4090 gibi bir sistemde 1080p testi yapmak ne kadar anlamlı? Bu donanımla 1080p kullanan kaç kişi var, %1-2 mi? 2K ve 4K testlerine de bir bak,

Aralarında 3-4 yıllık nesil farkı olmasına rağmen performans farkının hâlâ o kadar büyük olmadığını görürsün. Üstelik 1080p gibi CPU limitinin çok daha fazla devreye girdiği bir çözünürlükte bile fark bu kadar sınırlı.

Hatta singlecore performansına bakarsan 6 GHz'e çıkarılmış 14900K'nın hâlâ ne kadar güçlü olduğunu görürsün.

Yine de 1080p ultra testleri bırakalım:

Tartışmanın RAM'den işlemciye geçmesi... Fanboylarla uğraşamazsın. Ben sadece elinde halihazırda ya da uyguna RAM'i kapatmak isteyenler için AM4 platformundaki satılan işlemcilerin gereksiz pahalı ve yetersiz olduğunu belirttim. X3D işlemcileri karaborsaya düşmüş durumda. Şu an güncel olarak DDR4 toplamak isteyenler için LGA 1700 avantajlı dedim. Kendisi AM5 ve DDR5 alsınlar ya da eski giriş segment AM4'le takılsınlar lafına getirdi. Günün sonunda iş bütçede bitiyor. Empati şart.

3600 MHz CL14 16x2 32 GB DDR4 B-Die.

Eki Görüntüle 277401
Ben basit bir adamım, BIOS'tan XMP açar bırakırım.

İşlemci gücü düşük çözünürlükte test edilir.

İstediği kadar AM5’in en tepe işlemcisiyle 2022’de çıkmış bir işlemciyi karşılaştırsın, 1080p Ultra, 2K ve 4K testlerine baktığında aradaki farkın hâlâ birbirine oldukça yakın olduğunu görüyorsun. Hatta render gibi iş yüklerinde LGA1700 tarafı bazı testlerde daha iyi bile olabiliyor.

Muhtemelen standart AM5 kullananların büyük çoğunluğu 8/16 çekirdekli işlemciler kullanıyor. 14900K’nın fiyatı 5800X3D seviyesindeyken ona bazı iş yüklerinde 3-5 kat fark attığını ise nedense anlatamıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…