Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.
13-14. nesil i9'lar 400-500 W tüketmekle meşhur ama artık güç sınırlarıyla 200-250 W civarında aynı performansı verebiliyorlar. O limitsiz 400-500 W seviyeleri daha çok ekstrem render gibi ağır yüklerde görülüyor, oyunlarda o kadar tüketmiyorlar. İşlemciler boş değil. 32 çekirdek, özellikle çoklu çekirdek performansında güçlüler ve DDR4 tarafında da rakibi yok zaten. Oyun içinse i5 ve i7 fazlasıyla yeterli.Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.
13-14. nesil i9'lar 400-500W tüketmekle meşhur ama artık güç sınırlarıyla 200-250W civarında aynı performansı verebiliyorlar. O limitsiz 400-500W seviyeleri daha çok ekstrem render gibi ağır yüklerde görülüyor, oyunlarda o kadar tüketmiyorlar. İşlemciler boş değil. 32 çekirdek, özellikle çoklu çekirdek performansında güçlüler ve DDR4 tarafında da rakibi yok zaten. Oyun içinse i5 ve i7 fazlasıyla yeterli.
2022 model bir işlemci, çok da şey etmemek lazımHocam bana göre 150-200W+ trafo oluyor. Altı üstü bir CPU yahu.