Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.

Güncelde 5 sene daha akar. Konuda tartışılan 13. ve 14. nesil i9 işlemciler ise boş bence. Benim ekran kartım bile o kadar güç tüketmiyor adamlar trafo yapmış hala millete kakalıyorlar.
13-14. nesil i9'lar 400-500 W tüketmekle meşhur ama artık güç sınırlarıyla 200-250 W civarında aynı performansı verebiliyorlar. O limitsiz 400-500 W seviyeleri daha çok ekstrem render gibi ağır yüklerde görülüyor, oyunlarda o kadar tüketmiyorlar. İşlemciler boş değil. 32 çekirdek, özellikle çoklu çekirdek performansında güçlüler ve DDR4 tarafında da rakibi yok zaten. Oyun içinse i5 ve i7 fazlasıyla yeterli.

13-14. nesil i9'lar 400-500W tüketmekle meşhur ama artık güç sınırlarıyla 200-250W civarında aynı performansı verebiliyorlar. O limitsiz 400-500W seviyeleri daha çok ekstrem render gibi ağır yüklerde görülüyor, oyunlarda o kadar tüketmiyorlar. İşlemciler boş değil. 32 çekirdek, özellikle çoklu çekirdek performansında güçlüler ve DDR4 tarafında da rakibi yok zaten. Oyun içinse i5 ve i7 fazlasıyla yeterli.

Hocam bana göre 150-200W+ trafo oluyor. Altı üstü bir CPU yahu.