Yer
Kaer Morhen
Anakartım B450M S2H, işlemcim 3600. RAM modeli aşağıda. Kendileri 3000 MHz ama 3600 MHz oluyor mu acaba? Veya ne ayar yapmam gerek? @Ayhan Dönmez hocam müsait olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim.

Ekran görüntüsü 2026-04-25 193527.webp

Ayhan hocam muhtemelen gelince isteyecek. Bir Thaiphoon Burner raporu paylaşırsan konunun ilerlemesi hızlanır.

ZenTimings iletmen lazım. Yeni sürümde Tools kısmında DIMM Telemetry eklendi. Oradan da net şekilde görünür. 3600 MT/s için 1:1:1 yapman lazım. UCLK=MCLK olacak yine, FCLK 1800 MHz çekeceksin. PMIC düzgün ayarlanacak, VDD. Aynı şekilde VDDP ve VSOC da düzgün ayarlanacak.
Hocam Tools kısmında öyle bir şey bulamadım. Sonrasında dediğiniz şeyler de bana Ugandaca gibi geldi. Biraz daha maymuna anlatır gibi anlatabilirseniz iyi olur. :D
1777136502348.webp

Hocam Tools kısmında öyle bir şey bulamadım. Sonrasında dediğiniz şeyler de bana Ugandaca gibi geldi. Biraz daha maymuna anlatır gibi anlatabilirseniz iyi olur. :D
Eki Görüntüle 243792

Buradan iletin A1-B1:

Tools kısmında DIMM Telemetry mevcut, SPD Info iletirsiniz. 3600 MT/s, 1:1:1 deneyebilirsin görseldekini.

Çift RAM var mış. Diğerini de paylaşman gerekli. EEPROM-->smbus XXX olanlardan birisine bastın muhtemelen. İki RAM olduğu için bir tane daha olacak. Diğerine basıp paylaşırsan olacak sanıyorum. AMD için ZenTimings vs kullanıldığını biliyordum ama ayhan hocamın dediği bu DIMM telemetry zımbırtısından haberim yoktu. Teknoloji gelişiyor gerçekten. Neyse, ileride thaphon burner yerine direkt ZenTimings'e ilintili DIMM telemetry öneririm AMD için. Bugünde bir şey öğrendik. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 243792

VDIMM 1.4/1.45 bakarsın.

Çift RAM var mış. Diğerini de paylaşman gerekli. EEPROM-->smbus XXX olanlardan birisine bastın muhtemelen. İki RAM olduğu için bir tane daha olacak. Diğerine basıp paylaşırsan olacak sanıyorum. AMD için ZenTimings vs kullanıldığını biliyordum ama ayhan hocamın dediği bu DIMM telemetry zımbırtısından haberim yoktu. Teknoloji gelişiyor gerçekten. Neyse, ileride thaphon burner yerine direkt ZenTimings'e ilintili DIMM telemetry öneririm AMD için. Bugünde bir şey öğrendik. Teşekkürler.

Telemetri kısmı direkt olarak 2 modülü de gösteriyor, şu anda aktif.