EXPO açıp Manuel girebilirsin, farkı olmaz. Her türlü Manuel işlem. 1.35V senin modüller, 1.45V kadar bakarsın. 1.4V ideal olacaktır, CL çok kısmaya gerek yok. 1:1:1 ve FCLK'yı Sync kullanman gerekli.
BIOS'a girip EXPO mu açayım hocam? Forumda sık sık öneriler yapıyorum ama işin arka mutfağında pek yokum. O yüzden normal cahil birine anlatır gibi anlatabilirseniz çok sevinirim. :D

BIOS'a girip EXPO mu açayım hocam? Forumda sık sık öneriler yapıyorum ama işin arka mutfağında pek yokum. O yüzden normal cahil birine anlatır gibi anlatabilirseniz çok sevinirim. :D

Evet, ilk EXPO Train ettirin. Sonrasında bu tarzda uğraşın. Clear CMOS gerekebilir. 3600, 1T veremeyebilir bu çip. Bakmak lazım. CL yine çok düşmeye müsaade etmiyor D-die.

Değerleri değiştirin diyorsunuz ya değerlere tıklıyorum ama olmuyor. Enter bastım yine olmadı.

1777137668697.webp

Bu tarz örnek verebilirim, 3600 MT/s ötesi çok uygun olmaz gibi sana. Çip ile alakalı sıkıntı var, denemek lazım. CL çok kısmayın, frekans ve FCLK halledin. Sync 1:1 uygundur. VSOC, VDDP ve VDIMM ile başlarsın denemeye.

Değerleri değiştirin diyorsunuz ya değerlere tıklıyorum ama olmuyor. Enter bastım yine olmadı.

Bu videodan mantığı anlarsın, buradaki değerleri girme:

@Ayhan Dönmez, Hocam EXPO ayarı yok sanırım bulamadım. XMP var.

Bundan öncesinde nasıl EXPO açıyorduysanız, öyle açıp Train ettirin. Sonrasında üzerine Manuel girin frekans ve FCLK değerlerini. Önce FCLK bulmak lazım aslında, ama frekansı çok abartmayın. D-die sanırım veremiyor, net veri bulamadım. CL de çok düşürtmüyor, orta karar ayarlayıp geçin.

Bundan öncesinde nasıl EXPO açıyorduysanız, öyle açıp Train ettirin. Sonrasında üzerine Manuel girin frekans ve FCLK değerlerini. Önce FCLK bulmak lazım aslında, ama frekansı çok abartmayın. D-die sanırım veremiyor, net veri bulamadım. CL de çok düşürtmüyor, orta karar ayarlayıp geçin.
Daha önce hiç EXPO açmadım hocam.

Micron B-die ve E-die iyi. Sende D-die işi bozuyor biraz.

Daha önce hiç EXPO açmadım hocam.

Açın XMP o halde, Boot ederse 5-10 dakika kısa teste alın. Stabil ise üzerine denersiniz. Boot sonrası Zen iletin yine.

Auto basın, 1-90 ayarlayın Errors kısmını ve Start verin.

XMP açtım hocam 2133 yerine 3000 Mhz yazıyor şu an. BIOS'ta başka iş var mı?

Zen A2-B2 iletin. Sonrasında verdiğim 2-3 örnek üzerinden Timing kısmı ve voltajı halledersin. Önce FCLK bulun, 1800 MHz 1:1:1 sana yeter şu anlık. Bu çip sanırım veremiyor 1T, ya da 2T belki verir. Net kaynak bulamadım D-die.

Primary kısmını gevşetin ilk bu işlem esnasında. Timing olayını en son denersin.