Aslında her sitede var böyle bazı satıcılar normal fiyat ürünlerin yanında 1-2 tane olta atıyorlar yanlışlıkla alan olur iadeyle uğraşmaz, acil ihtiyacı olan olur fiyatına bakmaz v.s v.s aynı RAM'i başka sitede bugün değilse bile yarın bulabilirsin en kötü muadilini bulursun.

Aslında her sitede var böyle bazı satıcılar normal fiyat ürünlerin yanında 1-2 tane olta atıyorlar yanlışlıkla alan olur iadeyle uğraşmaz, acil ihtiyacı olan olur fiyatına bakmaz vs. aynı RAM'i başka sitede bugün değilse bile yarın bulabilirsin en kötü muadilini bulursun.

16 GB RAM için 9060XT parası vereceğini fark edersin yani etmelisin abi bence.

Gecen ay ( ya da 45 gun once ) 2x16 3200 Mhz CL16 Kingston RAM'i 2500 TL'ye almistim. Ben aldiktan hemen sonra satici RAM'i 2950 TL yapti. Su an ayni RAM 3400 TL olmus.

Gecen ay ( ya da 45 gun once ) 2x16 3200 MHz CL16 Kingston RAM'i 2500 TL'ye almistim. Ben aldiktan hemen sonra satici RAM'i 2950 TL yapti. Su an ayni RAM 3400 TL olmus.

Bende 1x32'yi 2930 TL'ye almıştım. (sahte gönderdiler) şu an para iadesi üzerine 2.000 TL koymam gerekiyor aynı RAM'i Amazon'dan almam için fiyatı 4900 TL. Ağustos'un başında almıştım hocam 45 gün muhtemelen doğru.

Her yere böyle olması, olması gerektiği anlamına mı gelir?
Hayır dostum demek istediğim o değil. Mesela başlıkta genelleme yapmışsın, ben başlığı okuyup girdim. Daha sonra konuya baktım, tek satıcısı olan, fahiş fiyatlı ürünü paylaşmışsın. Bu yaklaşım doğru değil, bu her üründe olan bir durum.

Mesela genel olarak DDR4 RAM'lere bakalım, fiyatlarda kademeli olarak bir artış varsa son dönemlerde bu konuyu konuşabiliriz ancak tek satıcısı olan, piyasada bulunmayan RAM'in fiyatından genelleme yapmamız doğru olmaz.

Piyasada tepeden tırnağa her şey artıyor zaten, Türk insanı olarak da fiyat algımızı yitirdik artık :)

Hayır dostum demek istediğim o değil. Mesela başlıkta genelleme yapmışsın, ben başlığı okuyup girdim. Daha sonra konuya baktım, tek satıcısı olan, fahiş fiyatlı ürünü paylaşmışsın. Bu yaklaşım doğru değil, bu her üründe olan bir durum.

Mesela genel olarak DDR4 RAM'lere bakalım, fiyatlarda kademeli olarak bir artış varsa son dönemlerde bu konuyu konuşabiliriz ancak tek satıcısı olan, piyasada bulunmayan RAM'in fiyatından genelleme yapmamız doğru olmaz.

Piyasada tepeden tırnağa her şey artıyor zaten, Türk insanı olarak da fiyat algımızı yitirdik artık :)

Başlığı ben değiştirmedim hocam. Moderatör belki daha uygun bir başlık bulmuştur.

Bende zaten fırsatçılıktan bahsettim yani tek satıcısı olması ve stokunun bitiyor oluşu bence 16 GB DDR4 2 modül RAM'i 15.000 TL yapmaya yetmemeli.

Artış var ama hiç kademeli gibi değil. Birkaç gün içerisinde üçte iki oranında artış var.

2900 --> 5200.
Buna belki normal diyebiliriz ancak 15000'e normal diyememeliyiz bence.