barış55

Becerikli
Yer
Ankara
Sıfır sistem topluyorum ve DDR4 ve DDR5 arasında kaldım. DDR5 fiyatları fazla, DDR4 ise uygun ama güncelleme almıyor. Birkaç yıl sonra RAM değiştirmek istesem işlemci ve anakart da değiştirmem gerekecek evet ama şu an için DDR5 fiyatları fazla şişmiş durumda, ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır sistem topluyorum ve DDR4 ve DDR5 arasında kaldım. DDR5 fiyatları fazla, DDR4 ise uygun ama güncelleme almıyor. Birkaç yıl sonra RAM değiştirmek istesem işlemci ve anakart da değiştirmem gerekecek evet ama şu an için DDR5 fiyatları fazla şişmiş durumda, ne yapayım?
Bütçenize bağlı bir durum bunu siz bilebilirsiniz ancak. Bütçenizi zorlayabilirseniz DDR5 zorlayamazsanız DDR4.

DDR5 daha mantıklı. Ama kendinizini çok zorluyacaksanız. DDR4 bir sistem almanızda yarar var. DDR4 sistemler 4 5sene götürür. Diye düşünüyorum. Halihazırda RAM krizi var zaten. DDR4'ün tek sıkıntısı şu olur parça değiştiremezsiniz. Sistemi komple değiştirmeniz gerekir 4 5sene boyunca bu sistemi kullanacaksanız. Ve parça güncellemeyi düşünmüyorsanız alabilirsiniz.

Konu aça aça olmaz. Bütçenizi net söyleyin bizde sistem önerelim. Bi' hangi DDR versiyonu diyorsunuz, bi' parça önerileri istiyorsunuz, bi' sistem atıp alınır mı diyip gidiyorsunuz. Bütçenizi net bir şekilde söyleyin net bir sistem önerelim.