7500F aldıracaksanız çok sağlam RAM ayarı yaptırmanız gerek. 2 çekirdek Windows'a 4 çekirdek Full oyuna gidecek ve yetmeyecek de.

Ayrıca bu tip oyunları da Pencereli Tam Ekran'da değil sıradan Tam Ekran modunda oynaması lazım ki DWM araya kaynak yapıp işi bozmasın. Buna da çok dikkat etmesi lazım.

12400F'e ne yapsın peki? Devam etsin mi CS rekabetçide kullanmaya?

7500F fersah fersah daha iyi de işte ram ayarı işi sana kalıyor.

DDR2-DDR3 kullansın mı? Görüş farklılıkları var bu konuda. Benim tavsiyem AM5 sistem ve minimum 7500F kombinesi olur. RAM ayarı işi kolay, Patriot 1x16 6000 CL30 ile halloluyor. Rehberdeki ayarlar direkt olarak kopyala yapıştır açıyor zaten.

12400F'e ne yapsın peki? Devam etsin mi CS rekabetçide kullanmaya?

İşlemciyi 14600KF ya da 14700 yapması lazım, soğutma iyi değilse Update edilmesi gerekli. Anakartı 1700 pin Z790 gibi DDR5 falan yapacak, harcadığı paraya yazık derim. Sistemi komple satıp AM5 sisteme geçmesi daha iyi olur.

DDR2-DDR3 kullansın mı? Görüş farklılıkları var bu konuda. Benim tavsiyem AM5 sistem ve minimum 7500F kombinesi olur. RAM ayarı işi kolay, Patriot 1x16 6000 CL30 ile halloluyor. Rehberdeki ayarlar direkt olarak kopyala yapıştır açıyor zaten.
18MB cache'den 32MB'ye terfi edecek zaten, hızı da 4.4ghz'den 5ghz'ye çıkacak. Üstüne ram ayarı da yapıldı mı büyülenir.

18MB cache'den 32MB'ye terfi edecek zaten, hızı da 4.4ghz'den 5ghz'ye çıkacak. Üstüne ram ayarı da yapıldı mı büyülenir.

Ben peki 5 sayfa boyunca niye bunu konuda anlatmakta sıkıntı yaşadım? Benim müdahil olmam problemli demek ki bu tarz konulara, uzaktan izlemek lazım. Ölü sokete yatırım yapma taraftarı değilim, parasına değip değmeyeceği de tartışıldı. Onu bırakalım da kullanıcı karar versin. Bilmiyorum, bence boşuna laf kalabalığı döndü, 12400F ben asla önermedim. Kendim de kullandım da 10 yıl oldu.

Ben peki 5 sayfa boyunca niye bunu konuda anlatmakta sıkıntı yaşadım? Benim müdahil olmam problemli demek ki bu tarz konulara, uzaktan izlemek lazım. Ölü sokete yatırım yapma taraftarı değilim, parasına değip değmeyeceği de tartışıldı. Onu bırakalım da kullanıcı karar versin. Bilmiyorum, bence boşuna laf kalabalığı döndü, 12400F ben asla önermedim. Kendim de kullandım da 10 yıl oldu.
Ben şimdi okudum daha @Akif

Valla şimdi dediği oyunlar CS2-Valorant bir durmak gerek.

32MB Cache işlemcilerle bile ram ayarı olmadan çok büyük problemken, 12400F FPS oyuncusunu deli eder. Adam vuramazsın tadın kaçar.

Ben piyasada görüyorum, kurumsallardan hurdaya çıkmış 7-8. nesil intel'li makineleri alıp knight online-metin2 makinesi diye satıyorlar.

GTA5 falan açıyor işte 3-5 single player takılırsın iş çözülür kıvamında bakılıyor onlara. Kriz zamanında hatırlarsanız xeon işlemci furyası dönüyordu, ıskartaya çıkanları piyasaya baya baya okuttular karlarını aldılar.

Roblox oynuyorum GTA5 takılıyorum diyen 10 yaşında çocuk olaydı o bilgisayar ona çok bile diyebilirdim.

FPS oyuncusuna özel muamele gerekir. Gerekirse satacak o sistemi bütçe durumuna uygun en iyi ne ise alıp burada da yardımlar ile güzelleştirecek, başka kaçarı göçeri yok.

Ekleme : CS2 2023 civarlarında motor yenilenmesi ile geldi, Valorant ise daha 2025 yaz ayında Unreal Engine 5'e geçiş yaptı.

DDR3 bile yetiyor derken tam olarak neye yetiyor, kullanıcının hedeflerine yetiyor mu diye de sormak gerekir.

Son düzenleme:
6650xt gayet iş gören bir kart ama 12400F intel sisteme yatırım yapmak mantıklı olmayacağı için DDR5 Ryzen sisteme geçmek daha mantıklı. Gigabyte B850M Force + 7800X3D işlemci + DDR5 6000mhz CL30 ram alınarak sistem güncellenebilir. 5060Ti için ayırdığınız bütçe yetmez ise elinizden çıkacak anakart/işlemci/ram üçlüsünü satarak bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

Ayhan hocamla diğer açtığım konuda konuştuk.

Anakart olarak B850M-K, işlemci olarak ise 7800X3D ya da 9700X düşünüyorum. RAM tarafında da Patriot 6000 CL30 1x16 GB alacağım gibi duruyor. İleride ise RTX 5060 Ti almayı düşünüyorum.

Ayrıca şu an yaşadığım bir sorun var. Dediğim gibi yakın zamanda PC kısa devre olmuştu ve ekran hiç gelmiyordu. Bir bilgisayarcıya götürdüm, kısa devre olmuş, ben hallettim dedi ama pek güvenemedim. Zaten bir süre sonra sorun tekrar başladı. Şu an çok sık olmuyor ama bazen ekran bir anlığına gidiyor. Özellikle CS2 oynarken oyundan atıyor. Tekrar girince düzeliyor. Çoğu kişi güç kaynağından kaynaklı olabileceğini söyledi. Sizin önerebileceğiniz bir güç kaynağı var mıdır?