Çıkıyoruz çünkü adamda zaten var. Değişim = masraf. Masrafa değecek mi? Hayır. Dümdüz oyun oynuyorum diyen insana DDR4 ölü, DDR5'e geç demek acımasızlık olur. Elindekini gittiği kadar kullansın, yetmiyor dediğinde değiştirir diye düşünüp sadece ekran kartı önerisiyle aranızdan ayrılıyorum. İyi sosyaller.

İşte o sadece oyun oynuyorum, kısmını açmak lazım. Ben de oynuyorum günceldeki tüm AAA oyunları mesela 1440p'de, yeri geldiğinde 4K'da. 12400F olsa elimde şu anda yarından tezi yok değiştirirdim. Bilmiyorum, kendisi karar versin. Ben senin görüşüne de saygı gösterdim farkındaysan, saçmalık vs. demedim. Kendimce absürt buluyorum sadece, güncel sistem deneyim eden birisi de eski sistemi körü körüne zaten savunmaz. Burada savunulacak çünkü tek bir parça yok, H610 anakart var mesela. Intel'de H610 çipset tercih edilmemesi lazım, tonla neden yazabiliriz buraya şu anda. DDR5 kullanıcısı olsaydı XMP açamayacaktı örneğin. Her neyse, kendi kararı. DDR2 önersen dahi ben senin görüşüne saygı gösteririm, bu ülkede her şey mümkün. Ekonomisi kıt bir ülke, haliyle çok şaşırmıyorum. ABD'de insanların çöpe attığı parçaları bizim insanımız burada ölene kadar gerekirse kullanmak zorunda. İş yapar mı yapar, oyun oynatır ama verim alabileceğini düşünmüyorum. Sadece oyun oynuyorum dediği de LoL açıp sabah akşam o şekilde takılıyorsa problem olmaz.

İnsanlar DDR5 geçiyorsa var bir bildikleri yani, sadece benim görüşüm değil bu. Nasıl ki AMD ve NVIDIA kart kullanıcıları ikiye ayrılıyorsa aynı mentalite bu konu özelinde de var. DDR2-DDR3 savunucuları ile DDR5 savunucuları. Bu durum değişmez, kimse de kimseyi ikna edemez bu konuda. Sen 5090 OLED sistemin karşısına otursan muhtemelen sen de önermeyeceksin 12400F'i. Önermekten kasıt mevcut platformu değiştirmesi gerektiğinden söz ediyorum. Gaming sadece ekran kartından ibaret değil, 5080 taksa mesela sorun yaşayacak. 5060 Ti, 9060 XT ile sınırlı kalması lazım. 12400F bana göre vadesini doldurdu, şu anda da önerilmesinin tek sebebi mevcut ekonomi ve ülkenin bulunduğu durum. Başka sebebi yok.

High end sistem deneyim etmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz. Bu konuyu @Yakuza aydınlatması lazım, benim sizi ikna etmek için 5090 ve 4K OLED sistem ile bu konuya 500 tane test atmam lazım. Konu gereksiz uzar, gerek yok. DDR2 geçsin, DDR4'te de kalmasın. Bana göre hava hoş. 12400F halen daha iş yapar zaten, yapmaz diyen yok ama burada elindekinden memnun olmayıp değiştirmek isteyen bir kullanıcı var. Bütçesi de varsa 2. elden sarı site RAM kovalayacak ve AM5, DDR5 platformuna ufaktan geçiş yapacak. Ben bunda bir kusur göremiyorum, kusur gören sizsiniz.

500 Hz CS oyuncusu ise mesela 12400F iş yaptığını savunacak mısınız halen? Dediğim gibi gereksiz uzar konu, gerek yok.

Gaming sadece ekran kartından ibaret değildir, insanlar bunu öğrenemedi. TR ekonomisinde de haliyle DDR2 dahi öneren insanlar var, ben ne söyledim? Her görüşe saygılı olmamız lazım, herkesin doğrusu kendine. Fikir birliği sağlanması imkansız ekonomisi kıt bir ülkede özellikle.

@Krmm DDR4 12400F CS için yeterli mi örneğin? CS oyuncusunu davet edeyim konuya, iş yapar derse ben susacağım. Müsaitken cevaplasın.

Savunduğumuz şey burada çok absürt, ekonomisi kıt bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden adam parasını çarçur etmesin, sadece 5090 alsın. Gaming eşittir ekran kartıdır, gibi bir algı var. ABD'de herhangi bir forumda bu konu açılsa böyle mi yazacaktık mesela? Çok yanlış şeyleri savunuyoruz farkındaysanız. Kriz olmasa zaten kimseye malzeme çıkmazdı, DDR2 ya da DDR3 geç diye.

Buradaki husus D5 geçmek de değil, elindeki tüm parçaları muhafaza edip 5060 Ti alsın diyorsunuz. Ben bunda sakınca görmüyorum, sadece kendimce yanlış buluyorum. Bu işlerde tek bir doğru olmaz, AM5'e de bütçe dahilinde geçer. Şu anda da bütçesi varsa eğer @Rustin Cohle belirttiği gibi yavaştan geçiş sağlayabilir. Elindeki malı asla ve kat-a değiştirmesin şeklinde algı yaratmak çok uygun olmaz, tam tersi için de geçerli. Bütçe dahilinde tartışılacak durumlar bunlar.

12400F'in üst modeli 12700F kullanmama rağmen CS'de rezaletti. X3D işlemci şart o yüzden. Bu arada benim konuda size bir soru sordum hocam müsaitken bakarsanız sevinirim. Binde 1 Low değerim hâlen düşük maalesef.

12400F'in üst modeli 12700F kullanmama rağmen CS'de rezaletti. X3D işlemci şart o yüzden. Bu arada benim konuda size bir soru sordum hocam müsaitken bakarsanız sevinirim. Binde 1 Low değerim hâlen düşük maalesef.

CS'de düşük o, program yanlış ölçüyor. %1 yüksek olması önemli, oyun motoruyla alakalı. Diğer FPS oyunlarında bak, CapFrameX ile kayıt alman lazım.

CS'de düşük o, program yanlış ölçüyor. %1 yüksek olması önemli, oyun motoruyla alakalı. Diğer FPS oyunlarında bak, CapFrameX ile kayıt alman lazım.
Capframex ile deneyip sonuçları paylaşacam. Bu arada bir sıkıntı daha var hocam. PC her açılışta klavyeyi görmüyor. Klavye kablosunu tak çıkar yapmam gerekiyor neden ?

PSU'ya bağlı ekran kartı değişimi mantıklı, tam bütçe nedir? Belki ikinci 2. elde daha iyi upgrade buluruz.

Hocam yakın bir zamanda PC kısa devre oömuştu ondan kaynaklı 1. ve 2. monitörde gidip gelmeler var
Bütçem şu anlık 25 bin TL.

İşte o sadece oyun oynuyorum, kısmını açmak lazım. Ben de oynuyorum günceldeki tüm AAA oyunları mesela 1440P'de, yeri geldiğinde 4K'da. 12400F olsa elimde şu anda yarından tezi yok değiştirirdim. Bilmiyorum, kendisi karar versin. Ben senin görüşüne de saygı gösterdim farkındaysan, saçmalık vs. demedim. Kendimce absürt buluyorum sadece, güncel sistem deneyim eden birisi de eski sistemi körü körüne zaten savunmaz. Burada savunulacak çünkü tek bir parça yok, H610 anakart var mesela. Intel'de H610 çipset tercih edilmemesi lazım, tonla neden yazabiliriz buraya şu anda. DDR5 kullanıcısı olsaydı XMP açamayacaktı örneğin. Her neyse, kendi kararı. DDR2 önersen dahi ben senin görüşüne saygı gösteririm, bu ülkede her şey mümkün. Ekonomisi kıt bir ülke, haliyle çok şaşırmıyorum. ABD'de insanların çöpe attığı parçaları bizim insanımız burada ölene kadar gerekirse kullanmak zorunda. İş yapar mı yapar, oyun oynatır ama verim alabileceğini düşünmüyorum. Sadece oyun oynuyorum dediği de LoL açıp sabah akşam o şekilde takılıyorsa problem olmaz.

İnsanlar DDR5 geçiyorsa var bir bildikleri yani, sadece benim görüşüm değil bu. Nasıl ki AMD ve NVIDIA kart kullanıcıları ikiye ayrılıyorsa aynı mantalite bu konu özelinde de var. DDR2-DDR3 savunucuları ile DDR5 savunucuları. Bu durum değişmez, kimse de kimseyi ikna edemez bu konuda. Sen 5090 OLED sistemin karşısına otursan muhtemelen sen de önermeyeceksin 12400F'i. Önermekten kasıt mevcut platformu değiştirmesi gerektiğinden söz ediyorum. Gaming sadece ekran kartından ibaret değil, 5080 taksa mesela sorun yaşayacak. 5060 Ti, 9060 XT ile sınırlı kalması lazım. 12400F bana göre vadesini doldurdu, şu anda da önerilmesinin tek sebebi mevcut ekonomi ve ülkenin bulunduğu durum. Başka sebebi yok.

Hocam bir süre PC'yi açmadım 3 sayfa boyunca konuşmuşsunuz maşallah az once yazdığım gibi 25 bin TL bütçem var.
Tabii ki RAM alırken kendileriminkini satacağım oradanda ekstra bir yardım gelecek.
Şu an DDR5 RAM AM5 işlemci ve anakart ne alabilirim 30 bin TL fiyatlarında. Yoksa direk ekran kartınımı değiştirmeliyim.
Genellikle CS2 ve Valorant oynuyorum arada bir de hikayeli oyunlara bakıyorum.

Bütçem var ancak tüm paramı buraya yatırmak istemiyorum ama diyorsanızki aralarındaki farka değer O zaman DDR5 düşünebilirim.

Son düzenleme:
Hocam yakın bir zamanda PC kısa devre oömuştu ondan kaynaklı 1. ve 2. monitörde gidip gelmeler var
Bütçem şu anlık 25 bin TL.

Hocam bir süre PC'yi açmadım 3 sayfa boyunca konuşmuşsunuz maşallah az once yazdığım gibi 25 bin TL bütçem var.
Tabii ki RAM alırken kendileriminkini satacağım oradanda ekstra bir yardım gelecek.
Şu an DDR5 RAM AM5 işlemci ve anakart ne alabilirim 30 bin TL fiyatlarında. Yoksa direk ekran kartınımı değiştirmeliyim.
Genellikle CS2 ve Valorant oynuyorum arada bir de hikayeli oyunlara bakıyorum.

Bütçem var ancak tüm paramı buraya yatırmak istemiyorum ama diyorsanızki aralarındaki farka değer O zaman DDR5 düşünebilirim.

@michaelscofield @RapidLemming955 @LH44 @X99 daha net yönlendirir o hususta, piyasayı takipteler. Kendiniz karar verin, mantık belli. Bütçe çıkışmazsa da GPU yükseltmesi sonrasında platform değişikliğine giderseniz. Ayrı bir konu oluşturun, yardımcı olurlar. 1x16 2. elden bulunabilir uyguna DDR5'te. Diğer türlü senin bütçeye zaten sadece ekran kartı alınabiliyor şu anda.

25.000 TL bütçe platform değişikliğine çok uygun değil. Ekran kartı fiyatına ancak yeterli olur, 5K civarı artar.

Ama FPS tabanlı rekabetçi takılıyorsan bence ekran kartını sonrasında değişin, ben platform değişikliği yoluna giderdim. 12400F önerecek değilim. CS, Valorant için GPU önemi çok yok.

Şu an DDR5 RAM AM5 işlemci ve anakart ne alabilirim 30 bin TL fiyatlarında.

B650M-R, 7500F, 1x16 GB tutarı 20K olur size sıfır tercih edersen. 2. ele yönelirsen RAM tarafında 5K kar elde edebilirsin, bakmak lazım.

@Yakuza @ggbye @MAH0A Ne yapsın CS ve Valorant için? 12400F devam mı? Yoksa benim dediğim gibi güncel platforma mı geçiş sağlasın? DDR2-DDR3 düşmanı değilim, yanlış anlaşılmasın. :) @CRT_User gibi tüplü monitör kullanacaksanız desteklerim DDR2'yi.

Son düzenleme:
@michaelscofield @RapidLemming955 @LH44 @X99 daha net yönlendirir o hususta, piyasayı takipteler. Kendiniz karar verin, mantık belli. Bütçe çıkışmazsa da GPU yükseltmesi sonrasında platform değişikliğine giderseniz. Ayrı bir konu oluşturun, yardımcı olurlar. 1x16 2. elden bulunabilir uyguna DDR5'te. Diğer türlü senin bütçeye zaten sadece ekran kartı alınabiliyor şu anda.

25.000 TL bütçe platform değişikliğine çok uygun değil. Ekran kartı fiyatına ancak yeterli olur, 5K civarı artar.

Ama FPS tabanlı rekabetçi takılıyorsan bence ekran kartını sonrasında değişin, ben platform değişikliği yoluna giderdim. 12400F önerecek değilim. CS, Valorant için GPU önemi çok yok.

B650M-R, 7500F, 1x16 GB tutarı 20k olur size sıfır tercih edersen. 2. ele yönelirsen RAM tarafında 5K kar elde edebilirsin, bakmak lazım.

@Yakuza @ggbye @MAH0A ne yapsın CS ve Valorant için? 12400F devam mı? Yoksa benim dediğim gibi güncel platforma mı geçiş sağlasın? DDR2-DDR3 düşmanı değilim, yanlış anlaşılmasın. :) @CRT_User gibi tüplü monitör kullanacaksanız desteklerim DDR2'yi.

Saolasınız hocam dedikleriniz aklıma yattı yeni bir konu açacağım iyi günler.

B650M-R, 7500F, 1x16 GB tutarı 20K olur size sıfır tercih edersen. 2. ele yönelirsen RAM tarafında 5K kar elde edebilirsin, bakmak lazım.

@Yakuza @ggbye @MAH0A Ne yapsın CS ve Valorant için? 12400F devam mı? Yoksa benim dediğim gibi güncel platforma mı geçiş sağlasın? DDR2-DDR3 düşmanı değilim, yanlış anlaşılmasın. :) @CRT_User gibi tüplü monitör kullanacaksanız desteklerim DDR2'yi.
Hocam RX6650XT kullanmaya devam edecek, güncel platform bu senaryoda daha mantıklı. B850M-K ile 1x16 Hynix A gayet güzel sonuçlar verecektir, X3D daha iyi sonuçlar verse de bu bütçede X3D biraz zorlayacaktır, R5 7500F bile başlangıç için yeterli, alabilirse en azından 9600 veya 9600X ile daha iyi bir tuning yapılabilir.

Hocam RX6650XT kullanmaya devam edecek, güncel platform bu senaryoda daha mantıklı. B850M-K ile 1x16 Hynix A gayet güzel sonuçlar verecektir, X3D daha iyi sonuçlar verse de bu bütçede X3D biraz zorlayacaktır, R5 7500F bile başlangıç için yeterli, alabilirse en azından 9600 veya 9600X ile daha iyi bir tuning yapılabilir.

Yani 12400F'te kalmasını ya da DDR2-DDR3 kullanmasını tavsiye etmiyorsunuz benim gibi. Doğru anladım değil mi? :) Konuda 3 sayfa o tartışıldı çünkü, yine de herkesin görüşüne saygım var. Sadece desteklemiyorum, orası ayrı.

7500F aldıracaksanız çok sağlam RAM ayarı yaptırmanız gerek. 2 çekirdek Windows'a 4 çekirdek Full oyuna gidecek ve yetmeyecek de.

Ayrıca bu tip oyunları da Pencereli Tam Ekran'da değil sıradan Tam Ekran modunda oynaması lazım ki DWM araya kaynak yapıp işi bozmasın. Buna da çok dikkat etmesi lazım.