- Makaleler
- 1
Çıkıyoruz çünkü adamda zaten var. Değişim = masraf. Masrafa değecek mi? Hayır. Dümdüz oyun oynuyorum diyen insana DDR4 ölü, DDR5'e geç demek acımasızlık olur. Elindekini gittiği kadar kullansın, yetmiyor dediğinde değiştirir diye düşünüp sadece ekran kartı önerisiyle aranızdan ayrılıyorum. İyi sosyaller.
İşte o sadece oyun oynuyorum, kısmını açmak lazım. Ben de oynuyorum günceldeki tüm AAA oyunları mesela 1440p'de, yeri geldiğinde 4K'da. 12400F olsa elimde şu anda yarından tezi yok değiştirirdim. Bilmiyorum, kendisi karar versin. Ben senin görüşüne de saygı gösterdim farkındaysan, saçmalık vs. demedim. Kendimce absürt buluyorum sadece, güncel sistem deneyim eden birisi de eski sistemi körü körüne zaten savunmaz. Burada savunulacak çünkü tek bir parça yok, H610 anakart var mesela. Intel'de H610 çipset tercih edilmemesi lazım, tonla neden yazabiliriz buraya şu anda. DDR5 kullanıcısı olsaydı XMP açamayacaktı örneğin. Her neyse, kendi kararı. DDR2 önersen dahi ben senin görüşüne saygı gösteririm, bu ülkede her şey mümkün. Ekonomisi kıt bir ülke, haliyle çok şaşırmıyorum. ABD'de insanların çöpe attığı parçaları bizim insanımız burada ölene kadar gerekirse kullanmak zorunda. İş yapar mı yapar, oyun oynatır ama verim alabileceğini düşünmüyorum. Sadece oyun oynuyorum dediği de LoL açıp sabah akşam o şekilde takılıyorsa problem olmaz.
İnsanlar DDR5 geçiyorsa var bir bildikleri yani, sadece benim görüşüm değil bu. Nasıl ki AMD ve NVIDIA kart kullanıcıları ikiye ayrılıyorsa aynı mentalite bu konu özelinde de var. DDR2-DDR3 savunucuları ile DDR5 savunucuları. Bu durum değişmez, kimse de kimseyi ikna edemez bu konuda. Sen 5090 OLED sistemin karşısına otursan muhtemelen sen de önermeyeceksin 12400F'i. Önermekten kasıt mevcut platformu değiştirmesi gerektiğinden söz ediyorum. Gaming sadece ekran kartından ibaret değil, 5080 taksa mesela sorun yaşayacak. 5060 Ti, 9060 XT ile sınırlı kalması lazım. 12400F bana göre vadesini doldurdu, şu anda da önerilmesinin tek sebebi mevcut ekonomi ve ülkenin bulunduğu durum. Başka sebebi yok.