Teşekkürler yanıtınız için o zaman bugün onuda yaparım bilseydim daha önceden döngülerin aşağı-yukarı 2 saati bulduğunu 30 dakika beklemişken bugün onunda bitmesini beklerdim neyse sağlık olsun kendi düşen ağlamaz derler. :)
64 falan olsa naneyi yediydin, 5 6 saati bulabiliyor.

@845 Aynen anakartım 128 GB destekliyordu hafızam beni yanıltmıyorsa birde o kadar olsaydı RAM miktarı artık torunlarıma devrederdim RAM testi süreci biterken artık onlar kullanırdı PC'yi benim yerime. :D

DDR stres testi için y-cruncher, TestMem5, Karhu, Google'ın bellek testi olan stressapptest gibi uygulamaları kullanmalısınız. Sadece belleğe değil, işlemciye de yük bindiren ve kasa içinde ısıyı maksimize eden stres testi metodu gereklidir. Çünkü oyunlar gibi gerçekçi yükler sırasında sistemin her bileşeninde ciddi anlamda yük olacaktır, ortaya çıkan ısı belleklerin de ısınmasına yol açar. Sıcaklık arttıkça JEDEC profilinde çalışan bir bellek bile hata verebilir.

Sistemin stabil olduğuna emin olduktan sonra yaptığınız değişikliğin verimli olup olmadığını görmek için benchmark yapmanız gerekir. DDR benchmarking için PYPrime, y-cruncher, Intel MLC gibi uygulamalar kolay ve efektiftir, sonuçları rahatlıkla kıyaslayabilir ve regresyon testi yapabilirsiniz. Hızlı bir test için AIDA64 klasiktir.

Bahsettiğim uygulamaları ve fazlasını içeren BenchMate'i kullanmanızı öneririm. Aldığınız sonuçları otomatik olarak kaydediyor, isterseniz HWBOT üzerinde paylaşıp benzer onaylanmış sonuçlarla kıyaslayabiliyorsunuz.

Bu konudaki en iyi en iyi yazılım MemTest86 yazılımıdır. İndirip USB belleğe yazıp bilgisayarı USB bellekten açıp test edebilirsiniz.
Hayır. DDR overclock yaptığınız anda (ki XMP de buna dahildir) MemTest86 yetersiz kalır. Örneğin nadiren WHEA error oluşturan bir overclock yüksek ihtimalle Memtest86 testini geçer, siz de sistem niye kapanıyor diye düşünüp durursunuz. MemTest86'ın geliştiricilerinin belirttiği gibi MemTest86 her hatayı tespit etmek için yeterli değil ve kısıtlı bir metodolojisi var.

Memtest86 ile test ettim, bir sorun çıkmadı. Şimdi TestMem5 ile test ediyorum 10 dakikayı geçti bir sorun yok şu anlık TestMem5 sonucunuda atarım bitsin. Konuda yardım eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederim:
Memtest86 - Test Passed -1.webp
Memtest86 - Test Passed -2.webp

TestMem5 Extreme anta testinde de bir problem olmadı. Tekrardan teşekkürler yardımcı olmaya çalışan herkese:
TestMem5 - Test Sonucu.webp

Son düzenleme: