DDR4'ten DDR5'e geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sevzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 112
  • Etiketler Etiketler
    ddr4 ddr5
Bütçe
35.000 TL

Sevzy

Uzman
Yer
Sakarya
Merhaba arkadaşlar şu an DDR4 bir sistemin var Ryzen 5 5600, 32 GB RAM, 550M bir anakart, Ekran kartım RX9070. Onu ellemeyeceğim.

Durumları az çok biliyorsunuz sene başından beri aslında bekliyorum hep iyiye gidecek gidecek diye fakat ne zaman baksam daha kötüye gidiyor en son ki haberlerden sonra daha iyiye gideceğini düşünmeyi bıraktım.
Ortalama/üst bir sistem toplayıp en az 5 sene yükseltme yapmayacağım. Uzun lafın kısası
30.000TL'ye 16 GB RAM ile DDR5 geçilir mi?

Almayı düşündüğüm parçalar:
  • Patriot Viper 16 GB
  • Gigabyte B850M Force
  • Ryzen 7 9700X

Hocam bütçeniz varsa geçilebilir. Ama hem kendi hem de yakınlarımdan gördüğüm kadarıyla gündelik kullanım ve oyun konusunda ddr5 sistemin ddr4 sistemlerden öyle ahım şahım bir farkı yok gibi. Bir de 16gb ram sizi zorlar bir süre.

Ben de öyle düşünüyorum. Genel olarak büyük ağır Minecraft Modpackleri oynuyorum 20GB'a kadar çıkabiliyor kullanım RAM olarak.

Ağır işler, çoklu görevler ve ağır oyunlar için kullanmıyorsanız günlük kullanımda DDR4 yeterli gelir. Ancak en az 5 sene kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz bunun için bence minimum 32GB olması gerektiğini düşünüyorum. Bütçeniz var ise ve isteklerinizi karşılıyor ise DDR5'e geçebilirsiniz. Çünkü ne zaman zam geleceğini bilemeyiz.

16 GB RAM ile geçilmez, 32 ile olabilir ama.

16 GB'nin ömrü Windows 11 ile doldu. Ortada RAM kullanımını önemli ölçüde azaltacak ufukta teknoloji falan da yok. NVIDIA bir şeyler üstünde çalışyordu en son ondan ses seda yok, Microsoft da biraz düşürecekmiş güyya ama çok bir şey beklemeyin hepsi oyalama taktiği.

Microsoft Windows 11 sistem gereksinimlerinde önerilen sistem kısmında 32 GB RAM yazdı diye RAM fiyatları da arttığı için tonla yaygara kopardılar da sonradan sildi ama bu gerçeği değiştirmez.

32 GB'den aşağısı yazıktır günahtır.

Son düzenleme:
Geçilir bence, durum iyiye gitmiyor. Ama almışken 32'den aşağı almamanız gerek bence.

Herkese teşekkürler sanırım güzel bir ram indirimi olmadığı sürece ddr4'te kalacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…