Laptopum var satıp sisteme geçeceğim laptop 3 yıllık oldu elden cıkarmak ıstıoyrum fakat yenısı almak ıcın en az 20k koymam lazım üstüne laptop parasının ustune 10k koyarak guzel bır sıstem topalayabılıyorum laptop ortalama pıyasası 45k 40k arası.

Bende öyle düşündüm başta fakat sistemi elime para geçtikçe yılda bır kere bır ust seviyeye cıkarmak ıstıyorum işim dolayısıyla işlemci ve ekran kartı güçlü olmalı AM4 de de işlemci olarak Ryzen 7 kullanamıyorum DDR4 sıstem topalyınca da 2 yıl ıcınde bunu DDR5'e yukseltmeyı düşünüyorum sistem performansı hakkında şu an için bir fikrim yok ama sanırım dediğin gibi yapacagım.

İkinci el DDR5 RAM ve AM5 işlemci mantıklı değil mi sorunlu olur mu bildiğim kadarı ile iişlemci de sorun genelde olmyuor da RAM'ler bır tık olabılır test sonuclarında.

Ryzen 5 7500X3D ile DDR4 anakart mantıklı mı peki? Ve 2. eli yok 0'ı 11k değer mi?

Ben 2. El 10 kadar RAM aldım. RAM de asla sorun yaşamadım. RAM kolay bozulmuyor. Uygun fiyata alınır ama şu durumda almam. 5 ay önce DD5 Kingston 16 GB 1200TL 2. el şimdi 4 5bin istiyorlar. Mantıklı değil 2. el piyasası. Adam DDR 3 8 GB bin TL diyor. Piyasa çakallara kalmış. Acil ihtiyaç varsa alınır. 2. el de aldığım her parça 0 ayarında çıktı. İşlemci RAM çok bozulan bir parça değil. Anakart da 2. el uygun olmuyor 0 daha uygun daha iyi kartlar oluyor. 2.el tutulmayan erkaran kartları da Intel serileri çok güzel. 2. el 3 kadar M.2'de aldım en kötüsü yüzde 95 sağlık çıkmıştı.