Çözüldü DDR4'ten DDR5'e geçtikten sonra ekran kartına güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ReisAlgoS

Uzman
DDR4'ten DDR5'e geçtim her şeyin kurulumunu yaptım ama ekran kartına güç gelmiyor.
Yardımcı olabilecek var mı?

Çözüm
Ü
Sira sira gidelim:

1. RAM'lerin tekini cikar, tekiyle calistirmayi dene. Acilirsa sorun RAM modulunde olabilir. Acilmazsa takili olan RAM'i cikartip, daha onceden cikarttigin RAM'i tak. Eger acilirsa az once cikardigin RAM arizali olabilir.
2. Anakarta takili olan diskleri (M.2, SATA SSD veya HDD) cikarip sistemi acmayi dene. Acilirsa sorun disklerin birindedir. Tek tek deneyin.
3. BIOS pilini cikarin, 3-5 dakika kadar bekleyin ve geri takin. Sonra sistemi acmayi deneyin.
4. Islemciyi sokun ve anakartta pinleri yamultmus musunuz diye kontrol edin.
Ekran kartı kablosu takılı mı? PSU'dan belki çıkmış olabilir. Onu kontrol ettiniz mi? Ekran kartı yerine tam oturuyor mu? Bi çıkartıp yeniden taktınız mı?

Bağlantılardan eminseniz, spesifik olarak ekran kartına gelmediğinden emin misiniz?

Hepsini tekrar olarak kontrol ettim kabloyu da değiştirdim ama ekran kartının ısıkları yanmıyor ama eski sistemde çalışıyor

Yanlış ya da eksik bir şey varsa söyleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini tekrar olarak kontrol ettim kabloyu da değiştirdim ama ekran kartının ısıkları yanmıyor ama eski sistemde çalışıyor
Güç beslemesi de yeterlidir tahminen. Eski sisteme takıp, ekran kartı sürücüsünü DDU ile silmeyi dener misiniz? Belki GPU frekansından kaynaklıdır. Ya da işlemci girişine bağlayıp sistemi açarak GPU-Z ile görüp görmediğine de bakabilirsiniz.
Not: Sadece sesli düşünmeye çalışıyorum.

Yok anakart üzerindeki CPU ddrm o ışık yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…