SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Daha önce @Recep Baltaş hocam sağ olsun güzel bir rehber hazırlamış şu şekilde: Rehber: DDR5 Memory Training Ayarı Nasıl Kapatılır?

Bu rehberi uygulayıp sisteminde sorun yaşayan oldu mu acaba? Uyguladıktan sonra mavi ekran gibi sorunlar yaşamazsak bir sorun olmadığına emin olabilir miyiz?

Recep hocam rehberde bilgi vermiş ancak kullanıcı bazında yapıp sorun yaşayan var mı diye açtım konuyu esasen.

MSI B650-S Wi-Fi Anakartım ile ortalama 15-20 saniye bu sebeple geç açılıyor bu da çok can sıkıcı olmaya başladı.

Olmaz. Kapatabilirsin. Bir kere çalışması yeterli zaten onun.
Yüksek frekanslarda(6000+) bazı anakartlarda bu ayar kapatılırsa rastgele mavi ekran veya Windows'un bozulmasına yol açabilir.

Bkz: İşlemci IMC'si 6200 MHz'ye sadece memory training ile çıkabiliyorken bu ayarı kapatıp açmak problem yaratabilir.

Yüksek frekanslarda(6000+) bazı anakartlarda bu ayar kapatılırsa rastgele mavi ekran veya Windows'un bozulmasına yol açabilir.

Bkz: İşlemci IMC'si 6200 MHz'ye sadece Memory training ile çıkabiliyorken bu ayarı kapatıp açmak problem yaratabilir.

6000MHz bellekler ile sorun yaşamadım şimdilik bakalım ilerleyen saatlerde oyun oynarken falan sorun yaşarsam mutlaka buraya güncelleme yazarım.