Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nokia 6070

Becerikli
Benim işlemcim Ryzen 5 7500F, anakartım TUF GAMING B650-E WIFI ancak BIOS güncellemesi indirirken notlarda şunu gördüm: "Starting from AGESA ComboAM5 PI 1.3.0.0, ECC-UDIMM memory speed will be limited to 5200 MT/s when paired with 9000 series CPUs." Bu en üst seviye işlemci serisi değil mi, ne anlama geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemelen ECC-RDIMM demek istemisler ancak ASUS'daki Tayvanli muhendislerin harika Ingilizce bilgisi yetmemis olsa gerek ve ECC-UDIMM yazmislar ki bu hatali. Her neyse.

Turkce meal olarak AGESA 1.3.0.0 surumundeyseniz, 9000 serisi bir AM5 CPU ve ECC-RDIMM bellek kullaniyorsaniz, bellek hizinizin 5200 MT/s hizina limitlenecegini soylemisler.

ECC yani server klasmaninda bellekler kullaniyor musunuz? Buna cevabiniz pek muhtemelen hayir. O zaman sizi ilgilendiren bir durum yok. Hatta bundan once bile direkt sizi ilgilendiren bir durum yok zira CPU'nuz Zen 4, Zen 5 degil.

AM4'den beridir AMD tarafinda ECC bellek destegi cogu anakartta ve islemcide mevcut, bu da o tur bellek kullanan nis kitleyi ilgilendiren bir durum.
ECC RAM kullanmıyorsanız sizi ilgilendirmiyor. Ayrıca 9000 serisi işlemci de kullanmıyorsunuz, ECC RAM kullansanız da yine sizi bağlamıyor. Bu uyarı ise, AGESA ComboAM5 PI 1.3.0.0 sürümünden itibaren ECC RAM kullanıcılarının 9000 serisi işlemciler ile 5200 MT/s ile sınırlı kalacağını söylüyor.

Muhtemelen ECC-RDIMM demek istemisler ancak ASUS'daki Tayvanli muhendislerin harika Ingilizce bilgisi yetmemis olsa gerek ve ECC-UDIMM yazmislar ki bu hatali. Her neyse.

Turkce meal olarak AGESA 1.3.0.0 surumundeyseniz, 9000 serisi bir AM5 CPU ve ECC-RDIMM bellek kullaniyorsaniz, bellek hizinizin 5200 MT/s hizina limitlenecegini soylemisler.

ECC yani server klasmaninda bellekler kullaniyor musunuz? Buna cevabiniz pek muhtemelen hayir. O zaman sizi ilgilendiren bir durum yok. Hatta bundan once bile direkt sizi ilgilendiren bir durum yok zira CPU'nuz Zen 4, Zen 5 degil.

AM4'den beridir AMD tarafinda ECC bellek destegi cogu anakartta ve islemcide mevcut, bu da o tur bellek kullanan nis kitleyi ilgilendiren bir durum.

Çözüm