Değil, kapalı. Oyunlarda 10-20 FPS veriyor açmak. Kimi oyunda etkisi sıfır ReBAR'ın. Denemeniz lazım. Kartın VRAM'i ile ESL'e. ReBAR options ayarlayın bir de.

MCR gelince 3-5 timing girip kapalı kullanın Hynix'te... 2-3 hafta sonra sarıya düşüp train ediyor ya da cold boot sorunu yapabilir...

Attığım Ekran görüntüsüne göre nasıl ayarlayalım? 16 GB ekran kartı VRAM'ı.

Tarayıcı doğrulaması yüzünden yazdığım uzunca yazı da boşa gitti... 4x16 ya da 4x32 unutun. 2x32 sınır olur stabilitede. MSI için @Yakuza ayarları aktarsın 2x32, denersiniz. Bunlar zararsız işlemler ve parça ömrü üzerine olumsuz etkisi yok... Özellikle UV çekinme, -20 PBO gir geç 9800X3D, dahili grafik kapat... Yazılımdan ReBAR oyun özelinde açmanız lazım, sürücüde kapalı.
RGB’li Kingston Beast 64 GB 2x 32 GB 6000 Mhz CL30 fiyatı ise 66460 TL. Arada 11920 TL hemen hemen 12 bin TL fark var. Aradaki farka değer mi sizce yoksa 2X 32 GB RGB’siz Kingston mu alsam? CPU soğutucumun altında kalacak zaten Ram’in bir tanesi. Diğeri görünür de siz ne diyorsunuz kalite, uzun ömürlülük açısından?
Kingston 64GB Kıngs Ddr5 6000MHZ CL30 KF560C30BBEAK2-64TR Kıngston Beast 2X32G

Bundan iki tane al yeter 9800X3D için de -20,-25,-30 PBO negative ayarları dene BIOS'tan ben de @Ayhan Dönmez 7800X3D -30 kusursuz çalışıyor, herhangi bir mavi ekran çökme vs yaşatmadı. Çok derece oynadı mı dersen de 5-6 derece belki bazen daha fazla GPU tabanlı oyunlarda CPU da yine 68-72.
Ben 64 GB alacağım RAM’i hocam. Sık güncellemiyorum sistemi.

Attığım Ekran görüntüsüne göre nasıl ayarlayalım? 16 GB ekran kartı VRAM'ı.

16 gir Limit kısmını, Options aktif et. MCR için kapalı daha iyi AM5'te...
RGB’li Kingston Beast 64 GB 2x 32 GB 6000 Mhz CL30 fiyatı ise 66460 TL. Arada 11920 TL hemen hemen 12 bin TL fark var. Aradaki farka değer mi sizce yoksa 2X 32 GB RGB’siz Kingston mu alsam? CPU soğutucumun altında kalacak zaten Ram’in bir tanesi. Diğeri görünür de siz ne diyorsunuz kalite, uzun ömürlülük açısından?
Kingston 64GB Kıngs Ddr5 6000MHZ CL30 KF560C30BBEAK2-64TR Kıngston Beast 2X32G

2x32 6000 CL30 olduktan sonra fark yok... Hangisi ucuzsa ve satıcı güvenilirse o...

MCR için kapalı daha iyi AM5'te...

Süre uzuyor ama açılış uzun oluyor ondan açıyorum, şimdi bir ton timing ayarı girmem lazım muhtemelen kapatırsam. Bir de stabil olur mu belli değil. Şu an bir sorun yaşamıyorum neden öyle dediniz kötü mü şu an oyun performansını mı etkiler?

Süre uzuyor ama açılış uzun oluyor ondan açıyorum, şimdi bir ton timing ayarı girmem lazım muhtemelen kapatırsam. Bir de stabil olur mu belli değil. Şu an bir sorun yaşamıyorum neden öyle dediniz kötü mü şu an oyun performansını mı etkiler?

Easy Hynix timings denilen bir kavram var... Stabil olmama şansı %1 şu anda Hynix 6000 CL30 için...

Tabi sen bilirsin yine ama, sadece oyun amaçlı mı? Sadece oyun içinse 64 fazla değil mi? 32 bile dolmuyor o kadar program oyun açıkken.
Oyun için de ben 8-10 sene sistem güncellemiyorum. 10 yıllık bilgisayarıma sadece 256 GB Patriot Burst SSD aldım sadece. 6000 serisi çıkınca muhtemelen ekran kartını güncelleyeceğim sadece. Ram kafama takıldı RGB olacak diye 12 bin TL’ye yakın para verilir mi verilmez mi diye. Sistem üst düzey olacak ama israf gibi geliyor bana biraz.