Update : Fan geldi taktım, Idle'da 27-28C. 5 derece fark yarattı trefi 65535 çekip 2-3 saat oyuna daldım tık yok.

Bir rehber oluşturacağım, oraya %1 ve %0.1 FPS değerleri ya da Averaj FPS katkısını içeren sonuçları iletirsen sevinirim. Bu ayarlamalar sonrası ne kadar fark olabildiği merak konusu çünkü.

Afterburner'ın %0.1 ölçüm methodları yanlış biraz. Herkes ölünce mesela tur başında teleport olup spawn oluyor ya, o anda FPS birkaç sn dibe çakılıyor gidip onları da ortalamaya ekliyor. %1'de daha tutarlı çünkü %1'e Network Jitter-Anti Cheat Scan-USB Mikroron/Fare kaynaklı DPC vs. sık sık düştüğü için orada dalgalanma sayısı daha fazla.
Benim en dramatik gördüğüm mevzu aslında %1'den ziyade fare input to Game screen arasındaki gecikmenin büyük ölçüde azalması oldu. Farem G 502 X Plus kablosuz 1000Hz'ye kadar dinamik tick Logitech Hero sensör. Bu zaten başlı başına esporcular için çok büyük bir olay, Time Stamp Counter zaten Invariant TSC.
Cap Frame X'de RAM ayarı olmadan Düz EXPO1 ile 9 Şubat'ta yaptığım bir test sonucunu atayım buraya.
Remove Outliers seçeneği kapalı hali:

1777470352098.webp

Bu da RAM ayarı sonrası: Şansıma aynı harita geldi Tam Gaz 5 el sonundaki değerler, oyun bitince ana ekrana gelmeden kapadım.

1777471181132.webp

@Ayhan Dönmez @Ayhan Dönmez

Değişiklikler tabii ki de var, %1+%0.1+PC Latency+Max FPS

%0.1 2 kat artmış, %1 ise +%26 görünüyor. Ben P1'e bakıyorum burada genelde ama grafikteki dilimlerde de zaten Low FPS %0'a inmiş, stutter diliminde de azalma var o stutter dilimi işte el başlarında olduğu için ona yapacak bir şey yok, kaale almamak gerekiyor.

PC Latency 9Ms'den 2.5 Ms'e düşmüş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner'ın %0.1 ölçüm methodları yanlış biraz. Herkes ölünce mesela tur başında teleport olup spawn oluyor ya, o anda FPS birkaç sn dibe çakılıyor gidip onları da ortalamaya ekliyor. %1'de daha tutarlı çünkü %1'e Network Jitter-Anti Cheat Scan-USB Mikroron/Fare kaynaklı DPC vs. sık sık düştüğü için orada dalgalanma sayısı daha fazla.
Benim en dramatik gördüğüm mevzu aslında %1'den ziyade fare input to Game screen arasındaki gecikmenin büyük ölçüde azalması oldu. Farem G 502 X Plus kablosuz 1000Hz'ye kadar dinamik tick Logitech Hero sensör. Bu zaten başlı başına esporcular için çok büyük bir olay, Time Stamp Counter zaten Invariant TSC.
Cap Frame X'de RAM ayarı olmadan Düz EXPO1 ile 9 Şubat'ta yaptığım bir test sonucunu atayım buraya.
Remove Outliers seçeneği kapalı hali:

Eki Görüntüle 244702

Bu da RAM ayarı sonrası: Şansıma aynı harita geldi Tam Gaz 5 el sonundaki değerler, oyun bitince ana ekrana gelmeden kapadım.

Eki Görüntüle 244708

@Ayhan Dönmez @Ayhan Dönmez

Değişiklikler tabii ki de var, %1+%0.1+PC Latency+Max FPS

%0.1 2 kat artmış, %1 ise +%26 görünüyor. Ben P1'e bakıyorum burada genelde ama grafikteki dilimlerde de zaten Low FPS %0'a inmiş, stutter diliminde de azalma var o stutter dilimi işte el başlarında olduğu için ona yapacak bir şey yok, kaale almamak gerekiyor.

PC Latency 9Ms'den 2.5 Ms'e düşmüş.

Bunları ilgili konuda iletirsen sevinirim, bugün yayınlamaya çalışacağım. Siteye sanırım saldırı var yine, işimi zorlaştırıyor arkadaş. :)

Buraya Buffer ayarlarını atar mısın? Net için. OHM ayarı yapıldı mı? tWTRS ne diye 4.

Buraya Buffer ayarlarını atar mısın? Net için. OHM ayarı yapıldı mı? tWTRS ne diye 4.

Onu Ayhan abine soracaksın RAM işine kafa yormadım ben.

Advanced EEE - Devre dışı
Akış Denetimi - Devre Dışı
Arabellekleri al - 512
Arabellekleri ilet - 128 veya 256
ARP Yük Boşaltma - Etkinleştirildi
Boşaltmayı Geniş Gönder IPv4+V6 - Devre Dışı
Desen Eşleştirme Uyanması - Etkinleştirildi
EEE Max Support Speed - 1.0Gpbs Tam İkili
En fazla RSS Sırası Sayısı - 4
Enerji Tasarruflu Ethernet - Devre Dışı
Gigabit Lite - Devre Dışı
Hafifletmeyi Kes - Devre Dışı
Hız+İkili - Otomatik Görüşme
IPv4 Boşaltmayı Sağla - RX+Tx
Jumbo Çerçeve - Devre Dışı Bırakıldı
NS Yük Boşaltma - Etkinleştirildi
Öncelik+VLAN - Öncelik+VLAN Etkinleştirildi
Power Saving Mode - Devre Dışı
Selective Suspend - Devre Dışı
Selective Suspend Idle Timeout - 50
Sihirli Paket Eşleştirme Uyanması - Etkinleştirildi
TCP Boşaltmayı Sağla IPv4+v6 - Etkinleştirildi
UDP Boşaltmayı Sağla IPv4+v6 - Etkinleştirildi
VLAN ID - 0
Wake on magic packet - Devre Dışı Bırakıldı
WOL + Kapatma Bağlantı Hızı - 10Mbps Önce
Yan Ölçüyü Al - Etkinleştirildi
Yerel Ağ Üzerinden Kapat - Etkinleştirildi
Yeşil Ethernet - Devre Dışı

Onu Ayhan abine soracaksın RAM işine kafa yormadım ben.

Advanced EEE - Devre dışı
Akış Denetimi - Devre Dışı
Arabellekleri al - 512
Arabellekleri ilet - 128 veya 256
ARP Yük Boşaltma - Etkinleştirildi
Boşaltmayı Geniş Gönder IPv4+V6 - Devre Dışı
Desen Eşleştirme Uyanması - Etkinleştirildi
EEE Max Support Speed - 1.0Gpbs Tam İkili
En fazla RSS Sırası Sayısı - 4
Enerji Tasarruflu Ethernet - Devre Dışı
Gigabit Lite - Devre Dışı
Hafifletmeyi Kes - Devre Dışı
Hız+İkili - Otomatik Görüşme
IPv4 Boşaltmayı Sağla - RX+Tx
Jumbo Çerçeve - Devre Dışı Bırakıldı
NS Yük Boşaltma - Etkinleştirildi
Öncelik+VLAN - Öncelik+VLAN Etkinleştirildi
Power Saving Mode - Devre Dışı
Selective Suspend - Devre Dışı
Selective Suspend Idle Timeout - 50
Sihirli Paket Eşleştirme Uyanması - Etkinleştirildi
TCP Boşaltmayı Sağla IPv4+v6 - Etkinleştirildi
UDP Boşaltmayı Sağla IPv4+v6 - Etkinleştirildi
VLAN ID - 0
Wake on magic packet - Devre Dışı Bırakıldı
WOL + Kapatma Bağlantı Hızı - 10Mbps Önce
Yan Ölçüyü Al - Etkinleştirildi
Yerel Ağ Üzerinden Kapat - Etkinleştirildi
Yeşil Ethernet - Devre Dışı
@Ayhan Dönmez gelince bakar. @Yakuza DramDq ayarı kaçta? Zen okumuyor. Ohm ayarlarına dokundunuz mu?

@Ayhan Dönmez gelince bakar. @Yakuza DramDq ayarı kaçta? Zen okumuyor. Ohm ayarlarına dokundunuz mu?
Valla resimde gördüğün dışında training süresini x8+x8 yapıldı işte stabilite için. Ben ayrıca kendim MCR Auto'da bıraktım anakart arada sırada kafasına göre re-train etsin de çoğu zaman hızlı açılsın diye. Kişisel tercih, sıkıntı görürsem kapatır geçerim şimdilik sıkıntı yok. OHM ile ilgili bir şeye dokunduğumuzu hatırlamıyorum.