DDR5'te 2x8 RAM vs 1x16 RAM

ltcolbaron41 77

Başarılı
Selam arkadaşlar kendime bir sistem kuruyorum 9070XT ekran kartım var işlemciyi başlangıç olarak 7600X düşünüyorum anakartim ise B850M Force. Genellikle FPS oyunları oynuyorum. Parçaları ucuza denk getirdikçe alıyorum acelem yok. Sorun RAM seçiminde sistem neredeyse hazır halde RAM hariç, RAM'leri CS2 oynadığım için başta 2x8 almayı düşünüyorum sonrasında satıp 2x16 ya geçme niyetim var. Acaba bu iş beni uğraştırır mi direkt ikinci elden bir tane patirot CL30 6000MHz 16 GB mi alsam? CS2 için tek slot RAM FPS'e bayağı etkisi oluyormuş videolara baktığım kadarıyla. Sizce nasıl ilerlemeliyim? CS2'den başka pek oyun oynamıyorum.

Arkdaşın dediği gibi hem satması zor oluyor hem de geçiş kısmı zor oluyor yani geliştirme sürecin çünkü eskileri satıp bu sefer 16*2 yapman gerekecek. Ve artık 32 GB bir zevk değil ihtiyaç zorunluluk olmaya başladı

Hocam, tek 16 GB yerine 2x8 daha mantıklı olur. 7600X zaten çift kanal bellek denetleyicisine sahip. Özellikle CS2 gibi yüksek FPS kovaladığınız senaryoda tek modül kullanmanın pek anlamı yok. Ama acelem yok diyorsunuz; ben olsam 2x8 alıp sonra satmakla da uğraşmam; direkt 2x16 6000 CL30 kit denk getirmeye çalışırdım.

CS2 tek kanal bellekten fazla etkilenmiyor, hangi videoyu izledin bilmiyorum ama fazla etkilendiği bilgisi doğru değil. 1x16 kullanabilirsin 2x8'e göre kaybın ihmal edilebilir düzeyde olur.

Aslında 2x8'i uygun fiyata alacağım, 7-7.5 gibi. O yüzden satarken zorlanmam diye düşünüyorum; en kötü aldığım fiyata veririm. 9'a da Patriotlar denk geliyor ara ara.

CS2 tek kanal bellekten fazla etkilenmiyor, hangi videoyu izledin bilmiyorum ama fazla etkilendiği bilgisi doğru değil. 1x16 kullanabilirsin 2x8'e göre kaybın ihmal edilebilir düzeyde olur.
Yapay zekaya sormuştum.

Merak ettim diğer sistemindeki RAM'lerden birini yeni sisteme takacağım FPS farkıni inceleyeceğim ona göre hareket edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alacağın işlemcinin silikonu önemli biraz, RAM timing ve PBO uğraşacaksın CS için. Stok ayarlar düşünüyorsan gözün kapalı X3D alman lazım. 7800X3D fiyatları uçmuş vaziyette...

1x16 Patriot ile 2x8 farkını görebileceğini sanmıyorum manuel ayarladıktan sonra... Fark az yani. 1x16'da 6400 1:1 mod ayarlama şansı da var, 2 kanal kullanımlara göre daha kolay çünkü.

1 2 ay sonra 7800x3d alabilirim belki direkt onunla da başlarım emin değilim ilanlarda 12 13 e bulabiliyorum. En kotu 1 ay sonra 7800x3d geçerim herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…