Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İfakat

Başarılı
DDU kullanırken yapılması gereken ayarlar nedir?
Burada ne yapmam gerekli?

1723467569958.webp

Bir de ben güvenli moda aşağıdaki gibi başlatıyorum.

1723467759322.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows Update ile indirmeyi de engelleyebilirsiniz. Güvenli Mod'a ise dediğiniz yerden geçebilirsiniz.
Peki, DDU ile sürücümüzü kaldırmamız herhangi bir oyunda FPS drop sorunu yaşamamıza neden olur mu?

Ben Apex Legends oyunun da FPS drop sorunu yaşıyordum hatta bunun ile ilgili bu forumda konum da mevcut, bu sorun yüzünden 2 kere bilgisayarımı formatladım fakat sorun yine çözülmedi. Ama sonra sorunun nedenini buldum. DeepL çeviri hizmetini biliyorsunuzdur yapay zeka destekli bir çeviri, bende de onun uygulaması yüklüydü. Sorun DeepL'dan kaynaklanıyormuş, ne alaka diyebilirsiniz ama gerçekten sorun DeepL'dan kaynaklıymış. Oyundayken DeepL'ı arka plandan kapattım ve FPS drop olmadı, tekrar açtım oyundayken DeepL'ı ve FPS drop olmaya başladı. Bu olay benim günlerdir canımı sıktığı için artık bir şey yapacağım zaman bilgisayarda ödüm kopuyor yine FPS drop sorununu yaşayacağım diye, bu yüzden soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS drop farklı bir durum. Dediğiniz gibi üçüncü bir program da sebep olabiliyor. DDU yöntemi ise sürücüyü temizlemek için. Stabil sürücü kurulursa sıkıntı olmaz. Sürücü tavsiyesi için isterseniz ayrı konu açabilirsiniz.
Anladım, zaten şu an da kullandığım en son sürücüyü kuracağım. O zaman rahatça DDU ile sürücümü kaldırabilirim.