Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İfakat

Başarılı
DDU ile ekran kartı sürücümü kaldırdım ve sonra tekrar kurdum ve Apex Legends'ta drop olmaya başladı. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. GeForce Experience ile yeniden kur dedim sürücüyü yine işe yaramadı. DDU ile sürücüyü kadırdım diye nasıl böyle bir sorun oluşuyor anlamıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Aksi takdirde bilgisayara format atmak zorunda kalacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Format attım ilk açılışta bir sorun yok ama birkaç gün sonra yine açtığımda yine aynı sorun oluştu.

Sorunu çözdüm. Söyleyince ne alakası var diyebilirsiniz ama sorun bundan kaynaklıymış. Ben çeviri uygulaması olarak DeepL'ı kullanıyordum ve bilgisayarımda da uygulaması var, DeepL'ı tamamen kapattım arka planda çalışmayacak şekilde ve sorun çözüldü. Oyun açıkken tekrar DeepL'ı açtım ve yine aynı sorun oluştu kapattım düzeldi.
Drop sorunu, sürücüyü tamamen kaldırıp tekrar yüklediğiniz için kısa süreliğine yaşanıyor olabilir. Birkaç el oynamayı deneyin, belki bir süre sonra sorun çözülür. Bende de farklı oyunlarda oluyordu sürücü sıfırlaması sonrasında.

Drop sorunu, sürücüyü tamamen kaldırıp tekrar yüklediğiniz için kısa süreliğine yaşanıyor olabilir. Birkaç el oynamayı deneyin, belki bir süre sonra sorun çözülür. Bende de farklı oyunlarda oluyordu sürücü sıfırlaması sonrasında.
Maalesef çözülmüyor hocam. Kaç kez kapattım açtım birkaç elden fazlada oynadım ama çözülmüyor. Ve bu sorun sadece Apex'te oluyor.

DDU ile ekran kartı sürücümü kaldırdım ve sonra tekrar kurdum ve Apex Legends'ta drop olmaya başladı. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. GeForce Experience ile yeniden kur dedim sürücüyü yine işe yaramadı. DDU ile sürücüyü kadırdım diye nasıl böyle bir sorun oluşuyor anlamıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Aksi takdirde bilgisayara format atmak zorunda kalacağım.
552 sürümüne geri yükleyip deneyin. Son sürümde birkaçarkadaşımda da drop sorunu vardı. 552 sürümüne döndükde düzeldi.

Varsayılan ayarlarda tabi kasma donma yaşarsınız.
İlk defa duydum böyle bir “şey”. Bugüne kadar varsayılan ayarları hiç değiştirmedim ve hiç kasma sorunum da olmadı. İnanları yanlış yönlendiriyorsun.

Ekran kart sürücüsüne bir güncelleme geldiğinde GeForce Experience ile mi güncellemeliyim yoksa NVIDIA Clean İnstall'mu kullanmalıyım?
Bugüne kadar GFE ile güncelledim ve hiçbir sorun olmadı.

İlk defa duydum böyle bir “şey”. Bugüne kadar varsayılan ayarları hiç değiştirmedim ve hiç kasma sorunum da olmadı. İnanları yanlış yönlendiriyorsun.

Bilmiyorum, bu sorunlar belki yeni nesil sistemlerde veya RTX 4000 serisinde düzeltilmiştir ancak, benim gördüğüm kadarıyla “genelde NVIDIA Denetim Masası'nda hazır olarak gelen ayarlar çok fazla FPS düşmesi yapıyor ve kartınızı tam performansta kullanmanızı engelliyor.”

Misal, benim yeğende IdeaPad Gaming 3 var RTX 3050'li. Çocuk Minecraft'ta gölge ekleyen herhangi bir Shader'ı açsa bile FPS direkt 10-20'lere çakılıyordu. Girdim NVIDIA Denetim Masası'na, hiçbir ayara ellenmemişti. Bütün ayarları yaptım, Minecraft'a girdim, en baba olarak kabul edilen BSL Shader'da bile 30 Chunklar da FPS 70-80'in altına düşmüyor artık.

Şu anda hali hazırda kullanıyor olduğum NVIDIA Geforce 940M kartı, NVIDIA Denetim Masası’nın hazır gelen ayarlarıyla kullanılamaz vaziyette desem yeridir. Sürücü güncelleştirmesi yaptıktan sonra hiçbir ayara ellemeden Valorant’ta 40-50 FPS aldığımı hatırlıyorum sadece, ondan başka da bu kartta hazır gelen ayar kullandığım olmadı neredeyse.
Şu anda doğru NVIDIA Denetim Masası ayarları ile Valorant’ta 120-130 FPS’lere kadar çıkabiliyorum çoğu durumda.
CS2’de de en kötü 60-70 FPS alıyorum.

GTX 1650 kullanan bir akrabam vardı. NVIDIA Denetim Masası'nın varsayılan olarak gelen ayarlarında hiçbir oyunda 60 FPS üstünü göremiyordu neredeyse. NVIDIA Denetim Masası ayarlarını yaptıktan sonra Valorant'ta en kötü 150, CS2'de en kötü 144 FPS falan almaya başladı (Ancak, hâlâ daha garip bir şekilde 150 FPS üzerine çıkamıyor. Kartın gücü bu kadar herhalde.).

Aynı şekilde bu güne kadar elimden çok fazla bilgisayar ve ekran kartı geçti, hepsi NVIDIA idi. Bu güne kadar kullandığım hiçbir NVIDIA kartı, NVIDIA Denetim Masası ayarları yapılmadan kullanılmıyordu neredeyse.

Son olarak, böyle bir şey yok ise, İnternet’te bu kadar fazla “NVIDIA Denetim Masası FPS arttırma ayarları”, “NVIDIA Denetim Masası doğru ayarları” gibi başlıklara sahip olan YouTube videoları veya forum konuları olmazdı diye düşünüyorum. Yani bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim gibi duruyor.

Burada kendi bilgimizi ve deneyimimizi paylaşıyorsak, benimkilerde bu şekilde idi.

Format attım ilk açılışta bir sorun yok ama birkaç gün sonra yine açtığımda yine aynı sorun oluştu.

Sorunu çözdüm. Söyleyince ne alakası var diyebilirsiniz ama sorun bundan kaynaklıymış. Ben çeviri uygulaması olarak DeepL'ı kullanıyordum ve bilgisayarımda da uygulaması var, DeepL'ı tamamen kapattım arka planda çalışmayacak şekilde ve sorun çözüldü. Oyun açıkken tekrar DeepL'ı açtım ve yine aynı sorun oluştu kapattım düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm