Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İsrail
Oyunu ultrada oynuyorum. Reklam panoları, yollar, araba dokuları çamur gibi. Sanki Minecraft gibi oynuyorum oyunu, bu sorunu nasıl çözerim?

1766331284603.webp

GPU'nuz nedir? Cogu UE4 ve UE5 oyunda oldugu gibi, Dead Island 2'de de ''texture quality'' ayari, oyun ici AF'yi ayarliyor. Texturelarin kalitesi, kullanilabilir VRAM boyutunuzda gore ayarlaniyor. Bu yuzden VRAM miktariniz yetersiz kaliyor ve bu yuzden de oyunun kafasi karisiyor olabilir.

GPU'nuz nedir? Cogu UE4 ve UE5 oyunda oldugu gibi, Dead Island 2'de de ''texture quality'' ayari, oyun ici AF'yi ayarliyor. Texturelarin kalitesi, kullanilabilir VRAM boyutunuzda gore ayarlaniyor. Bu yuzden VRAM miktariniz yetersiz kaliyor ve bu yuzden de oyunun kafasi karisiyor olabilir.
Sistemi mi yazmayı unutmuşum, İ5 11400H, 3050 Tİ, 16 GB RAM.

%LOCALAPPDATA%\DeadIsland\Saved\Config\WindowsNoEditor dizinine gidin. Burada Engine.ini dosyanizi acin. En altta, -varsa, yoksa ekleyin- [SystemSettings] altina alttaki kodlari ekleyin ve kaydedip cikin. Sonra oyunu tekrar acip deneyin.

r.Streaming.PoolSize=2048
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=0

Sonuc ornek olarak boyle olmali.

1766337929880.webp

Çözüm
Son düzenleme:
Valla, aynı hocam droplar devam ediyor.
Sorunun kaynagini bulmadan rastgele oneriler sunmak istemiyorum ama oyun acilista shader compile ediyor, bunu bekleyip mi oyuna giriyorsunuz? Beklemiyorsaniz bekleyin ve tekrar deneyin.

Bunun disinda Afterburner ile VRAM kullanimini takip etmeniz iyi olabilir. Ayrilan ve kullanilan VRAM degerleriniz tavan duzeydeyse ve RAM kullaniminiz da gittikce artiyorsa, VRAM'iniz yetersiz kaliyor olabilir.

2048 degerinde bile bosta VRAM'iniz olmasi lazim normalde, garip.

Sorunun kaynagini bulmadan rastgele oneriler sunmak istemiyorum ama oyun acilista shader compile ediyor, bunu bekleyip mi oyuna giriyorsunuz? Beklemiyorsaniz bekleyin ve tekrar deneyin.

Bunun disinda Afterburner ile VRAM kullanimini takip etmeniz iyi olabilir. Ayrilan ve kullanilan VRAM degerleriniz tavan duzeydeyse ve RAM kullaniminiz da gittikce artiyorsa, VRAM'iniz yetersiz kaliyor olabilir.

2048 degerinde bile bosta VRAM'iniz olmasi lazim normalde, garip.
Tek bu oyunda böyle bekliyorum shader packı.