Oyun içinde mikro takılmalar oluyor, bu da deneyimi etkiliyor. Diğer hiçbir oyunda böyle olmadı, ne RDR 2'de ne Cyberpunk'ta. Oyunda mı sıkıntı var anlamadım. Eğer oyun sıkıntılıysa bunu görmezden gelerek oynamaya çalışacağım.
- MOBO: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
- CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
- Cooler: Arctic Liquid Freezer III
- GPU: RTX 5080
- RAM: XPG Lancer CL30 6000 MHz 2x16
- SSD: Kingston KC3000
Oyun içindeki mikro takılmalar ve %1'lik düşüşleri çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Grafik Sürücülerinizi Güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en güncel sürücüleri indirin ve kurun.
2.
Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin.
- V-Sync ve G-Sync ayarlarını deneyerek etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
3.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:
- Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda gereksiz uygulamaları sonlandırın.
4.
Güç Yönetim Ayarlarını Değiştirin:
- Windows Güç Seçenekleri'nden "Yüksek Performans" modunu seçin.
5.
SSD’nin Sağlığını Kontrol Edin:
- Kingston SSD Toolbox gibi bir yazılım kullanarak SSD’nizin sağlık durumunu kontrol edin ve optimizasyon yapın.
6.
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Steam veya orijinal oyun platformu üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayarak bozulmuş dosyaları onarın.
7.
Oyun İçindeki Düşük Performans Modunu Kapatın:
- Oyun içinde varsa performans modunu kapatın veya optimize etmeye çalışın.
8.
RAM’inizi Kontrol Edin:
- RAM’inizin düzgün çalıştığından emin olun. Test araçları (örneğin, MemTest86) ile RAM’i test edin.
9.
Sıcaklıkları İzleyin:
- CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol edin. Eğer aşırı ısınma varsa, sıcaklık düşürücü önlemler alın. (örneğin, fan hızlarını artırmak)
10.
Oyun İçi FPS Göstergesi Kullanın:
- FPS göstergesi açarak oyun sırasında kare hızını izleyin. Bu, takılmaların hangi durumlarda meydana geldiğini anlamanıza yardımcı olabilir.
Bu adımları takip ederek mikro takılma sorununu çözmeye çalışın. Eğer sorun devam ederse, daha fazla ayrıntı ve test için yardım isteyebilirsiniz.