Debloat edilmiş Windows kullanmak gerekli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan user44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 542
  • Etiketler Etiketler
    debloat windows
Katılıyorum, 50 işlem kullanan forumda da çıkmaz. Custom ISO değilse, custom ISO'lar güvenli olmasa da sadece oyun oynayan biri bence tercih etmeli. Bu işler kolay değil, zamanında dediğim gibi 50-70 arasına düşmek bile bilgi istiyor. Sadece debloat'la bu kullanım değerlerine ulaşılmaz. Çok şey denemen gerekiyor. Ve dediğiniz gibi de custom ISO değilse, Windows kendini yine de şişiriyor; istediğin kadar debloat/tweak at, şişiyor.

Detaylı bir rehber olması çok iyi olurdu. Bunları tamamladıktan sonra RAM timinglerine geçeceğim. Ama pek bir bilgim yok Debloat konusunda.

Yerinde olsam şöyle yapardım; sadece oyun oynuyorsam ve custom ISO kesinlikle kurmayacaksan, açık kaynak AtlasOS kurup geçerdim veya ReviOS ama önerim AtlasOS olur yine.

Onun dışında yine bilgisayarda işim yoksa oyun oynuyorsam custom ISO kurar, şu an en güncellerden FoxOS ve Ghost var ama önerim FoxOS olur, daha ince ayarlı sistem. Onu kurup bir virüs programıyla kullanırdım.

Şişmemesi adına her update sonrası temizlik komutları çalıştırmak lazım, var birkaç tane. Hazır script'ler de var. Onun haricinde hazır modifiyeler update yapınca cortlayabiliyor, cortlamayan birkaç tane var. Ben de onlardan birini kullanıyorum. Diğerleri için ISO güncellendikçe kurmak lazım. Update sonrası kurtarma ekranına atıyor yoksa. Ben diğer Ghost, X Lite, Revi ve Atlas vs. denemedim çünkü gerek yok. Yerli ve milli tercih ediyorum. İşin ehli kesim var ilgilenen yıllardır. Sorun yaşayana denk gelmedim.

Zamanında kullanıyordum. Onu da kullandık şöyle bir şey falan; Windows 11 Performance Editions İndir - 25H2 | Türkçe

Detaylı bir rehber olması çok iyi olurdu. Bunları tamamladıktan sonra RAM timinglerine geçeceğim. Ama pek bir bilgim yok Debloat konusunda.

Bu işleri öğrenmek istiyorsan tnctr tek adres.
Tr_by, forjest, benuslu11, valeyda, mahmutf7 (aklıma ilk gelenler).
Görselleştirme vs istersen delipetro06. Bu konularda pimpiriklidir kendisi.
Tr_by ozellikle kullanılan program, script vs paylası, bilgilendirir.
Katılımsızda forjest usta.

İlk olarak bunu deneyeceğim gibi duruyor. Özellikle yapılması gereken ayarlar var mı?

Bu zaten TR_by ISO'su. 25H2 IOT Enterpries LTSC gelir. Rufus'la yazdırırken hiçbir seçeneğe tik atmayacaksın ekstralardan, o haliyle yazacak. Kurulumdan sonra 10-15 saniye bekleyip 1 kere restart at. Sonrasında 60-65 işlem bandına düşer.

LTSC'lerde store ıvır zıvır yoktur. Store istersen wsreset -i PS komutu ile kurarsın. Defender devre dışı gelir, update devre dışı değil, aktif. Update blocker ile onu açıp kapatabilirsin ya da script'ler ile. Winutil ya da Winhance ile de kapatabilirsin, bu kısım opsiyonel. Reg. ve script'lere hakim değilsen Winutil ve Winhance fazlasıyla iş yapıyor, harici olarak kullanabilirsin. Recommended ayarları değil de tek tek okuyarak değiştirmen en doğrusu tweak'leri.

Modifiyelerde sanal bellek ve oyun modu vs. kapalı geliyor. Bunları Reg. ile ya da manuel açacaksın. Masaüstü araçlar kısmında vardır. Harici Antivirus kurarsan kurarsın ama gerek olacağını sanmıyorum bilinçli kullanıcıya. Update sonrası da temizlik araçları var TNCTR'de, onları kullanmanı tavsiye ederim. Kendin yazmayı bilmiyorsan hazır script'ler ile ilerle. @user44 Hepsi aynı kapıya çıkıyor.

Tamamdır bunu hallettikten sonra RAM timingleri için farklı bir konu açacağım.

İfadeler: X99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…