Katılıyorum, 50 işlem kullanan forumda da çıkmaz. Custom ISO değilse, custom ISO'lar güvenli olmasa da sadece oyun oynayan biri bence tercih etmeli. Bu işler kolay değil, zamanında dediğim gibi 50-70 arasına düşmek bile bilgi istiyor. Sadece debloat'la bu kullanım değerlerine ulaşılmaz. Çok şey denemen gerekiyor. Ve dediğiniz gibi de custom ISO değilse, Windows kendini yine de şişiriyor; istediğin kadar debloat/tweak at, şişiyor.@fortunee Bu işler biraz meşakkatli, bilmeyen adama çok zor. Reg ve script'ler ile devamlı oynaman lazım. Debloat etsen de arka planda çok çerçöp var, tek tek ayıklamak lazım. Winutil ve Winhance kullanılabilir ama hiçbiri tamamen ayıklamaz. Revo'dan da yardım alıyorum. Bu tarzda bir rehber yok aslında ama bu kadarını da insanlar aşırı görecektir. 50 işlem kullanan olduğunu sanmıyorum. 70-80'lere bile çoğu kişi okey yani. Burada amaç 150-200 işlem olmasın, arka plan çerçöp dolmasın. %1 ve %0.1 değerleri etkiliyor. Bunları yapıp anakart yazılımı kurulacaksa da bir anlamı kalmaz. RAM timing uğraşanlara özellikle debloat öneriyorum.
Detaylı bir rehber olması çok iyi olurdu. Bunları tamamladıktan sonra RAM timinglerine geçeceğim. Ama pek bir bilgim yok Debloat konusunda.
Yerinde olsam şöyle yapardım; sadece oyun oynuyorsam ve custom ISO kesinlikle kurmayacaksan, açık kaynak AtlasOS kurup geçerdim veya ReviOS ama önerim AtlasOS olur yine.
Onun dışında yine bilgisayarda işim yoksa oyun oynuyorsam custom ISO kurar, şu an en güncellerden FoxOS ve Ghost var ama önerim FoxOS olur, daha ince ayarlı sistem. Onu kurup bir virüs programıyla kullanırdım.