Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

idylmz

Gelişen
Merhabalar,

Türk Telekom'un verdiği ZTE routerı daha önce satın almış olduğum Archer AX50 ile değiştirdim. Onu da kurarken problemler yaşamıştım ama nasıl olduysa bir şekilde AX50'yi MAC klonlamadan kullanmayı başarabildim.

Ancak sonrasında mesh sistem almaya karar verdim. 3'lü Deco X50. Routerımın mesh uyumu olmadığı için mecburen ana Deco'mu Archer AX50'ye kabloyla bağlayarak kurdum.

Şimdi ana routerımı, madem bir işe yaramıyor diyerek devreden çıkartmak istiyorum. Boşuna kablo ve cihaz kalabalığı. Deco X50'de PPPOE ile giriş yaparak kullanım yapılabildiğini gördüm. Bu şekilde kurulumu denedim ancak bu sefer IP alamadım. Bütün ayarlarımı AX50'deki ayarlarla kontrol ettim. Ama hiçbir şekilde PON kutusundan Deco'ya direkt bağlantı kurduğumda IP alamıyorum. MAC Clone da yapmamışım daha önce.

Deco X50 router olarak kullanıma uygun değil midir? Değilse neden bu şekilde satılıyor? Aranızda Mesh sistemi, arada farklı bir komponent olmadan kullanabilen var mıdır?

Çözüm
Ben açıkçası Türk Telekom'da bir VLAN ID girmeden internete baglanamiyorum. Siz de muhtemelen bir noktada girmişsinizdir ama unutmuşsunuzdur. IPTV altında bu ayarı bulabilmeniz gerekiyor. Eğer yine de bulamazsanız şu rehberi vereyim belki faydası olabilir:

Ben açıkçası Türk Telekom'da bir VLAN ID girmeden internete baglanamiyorum. Siz de muhtemelen bir noktada girmişsinizdir ama unutmuşsunuzdur. IPTV altında bu ayarı bulabilmeniz gerekiyor. Eğer yine de bulamazsanız şu rehberi vereyim belki faydası olabilir:

Çözüm
Şöyle şimdi buldum. VLAN ID 35 olarak girdim ve IP alabildim. Ancak şu an da internete bağlanamıyorum hiçbir şekilde. Böyle böyle çözülecek umuyorum :)

Benden ek olarak zorunlu bir şekilde VLAN priority istiyor VLAN ID yanında. 0-7 arası her şeyi denedim ancak olmadı. IP alıp internete nasıl bağlanamıyorum anlamadım.

VLAN ID'lerin hepsine 35 girmenizde fayda var. Ha bu arada ben 35 dedim ama sizdeki ID farklı olabilir. Forumdaki VLAN ID veri tabanımıza bakabilirsiniz:

Bu arada modemin arayüzünden ekran görüntüsü paylaşmanız konusunda sizi engelleyen bir şey yoktur diye umuyorum.

Hocam tek tek anlattın sağolasın :)

VLAN ID 35 setlemiştim. Vlan priority’ye ne yazacağımı bilememiştim. 0-7 hepsini denedim ama olmadı.

Şimdi AX50 eski routerı kontrol ettim. Meğersem ona quick setup sırasında VLAN ID girmişim, sonradan arayüzde o alan bir daha karşıma çıkmamış. O yüzden ben hiç VLAN ID setlemedim zannettim.

Deco’da farklı bir ekranda şunu bulabildim farklı bir menüde. İlk başta bu şekilde setledim ama router ışığı yeşil yanmasına ve ip almasına rağmen internete çıkamadım.

En son çözümü Deco’ya reset atmakta buldum. Reset atarak PPPoE kurulumunu tamamladım ve şu an Archer AX50 tamamen devreden çıktı. Darısı PON cihazına :)

Ayrıca AX50’yi devreden çıkartınca operatörden aldığım 500 mbps hizmeti tam olarak almaya başladım. AX50 varken 200 mbps oluyordu ancak. Sözde 2400 mbps router. Direkt kabloyla bağlıyken bile 200 mbps geçemiyordum. Kablolarımı falan özellikle seçtim. Hepsi gbit kablolardı. Şimdi aynı kablo ve Deco ile daha hızlı bağlantı kurabiliyorum.
1731092938648.webp

Selamlar, benzer sorunlar yaşadım ve yaklaşık 4 saatimi harcadım o_O Deco X50 bir türlü IP almıyordu. Sorunu cihazı sıfırlayarak çözdüm. Başkalarının da aynı sorunu yaşamaması adına çözümümü aşağıda paylaşıyorum:
  • Deco X50'leri cihazin üzerindeki PIN ile resetledim.
  • ONT'den çıkan Ethernet'i Deco'ya taktım.
  • TP-Link uygulamasinda yeni ağ kurup PPPoE bilgilerini girdim (@ttnet kullanıcı adı/şifre)
  • VLAN ayarlarını şöyle yaptim (VLAN ID: 35, Priority: 0).
  • Ne olur ne olmaz Huawei HG8245X6'in MAC adresini Deco'ya klonladım.

Selamlar, benzer sorunlar yaşadım ve yaklaşık 4 saatimi harcadım o_O Deco X50 bir türlü IP almıyordu. Sorunu cihazı sıfırlayarak çözdüm. Başkalarının da aynı sorunu yaşamaması adına çözümümü aşağıda paylaşıyorum:
  • Deco X50'leri cihazin üzerindeki PIN ile resetledim.
  • ONT'den çıkan Ethernet'i Deco'ya taktım.
  • TP-Link uygulamasinda yeni ağ kurup PPPoE bilgilerini girdim (@ttnet kullanıcı adı/şifre)
  • VLAN ayarlarını şöyle yaptim (VLAN ID: 35, Priority: 0).
  • Ne olur ne olmaz Huawei HG8245X6'in MAC adresini Deco'ya klonladım.
Belirtilen şekilde birkaç denemeden sonra yapabildim. Teşekkürler.

Son düzenleme: