En yuksek elemani derken front mount yapildiginda tuplerin radyatore girdigi yer, pompadan daha altta olmali mumkunse demek istedim. Diger kurulumlarda zaten ''en yuksek eleman pompa olacak'' diye bir cumle kuramam, fizige aykiri gibi bir sey oluyor. Front mount icin konustum orada.

Eki Görüntüle 284147

Su fotograftan anlatayim kendimi. Pompa, gorulebilecegi uzere radyatorun tup girislerinden daha ustte. Yani loopun en ust elemani o. Bu front mount etmek icin ideal bir config. Umarim daha iyi anlasilmistir.

Bunun disinda yanlis fotoyu atmisim. Ilk atmak istedigim bu videoydu aslinda, uzamasin diye o fotoyu atmak istedim ancak yanlis olani atmisim.

Attiginiz Jay abimizin fotografinda da better demis ''front mount, tube at bottom'' configine zaten. Jay abimiz her seyi yumusattigi icin bunu da yumusatmis. Better degil, ''way better'' falan demesi lazim cunku front mount yapildiginda tupler radyatorun ustunden cikinca pompa sesi oldukca artabiliyor. Reddit'de tupler alta gelecek sekilde tekrar montaj yapinca pompasinin cok daha sessiz calismaya basladigini soyleyen bir ton elemana denk gelebilirsiniz.

Hocam ama siz de hem yanlış ifade etmişsiniz hem de yanlış görsel kullanmışsınız 😂 Görünce afalladım gerçekten. "Öne takıldığında radyatörün boruları alttan çıkacak" gibi bir şey deseydiniz keşke. "Pompa her zaman loopun en yüksek elemanı olacak" demek başka bir şey, sizin dediğiniz montaj da böyle değil zaten 😂 Sistemin en uç noktasından yine aşağıda pompa, o yüzden en iyi montaj şekli olmasa da daha doğru sayılıyor.