Bariss22

Çalışkan
DeepCool PN850D 850W ATX 3.1 PCI-e 5.1 80+ Gold güç kaynağını gaming gecesi indirimlerinden uygun fiyata aldım. Hâlâ siparişi iptal etme şansım var.

Şu ana kadar topladığım sistem:

• Ekran kartı: Gainward RTX 5080 Phoenix.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • Anakart: Gigabyte X870-E (overclock destekli versiyon)
  • RAM: Patriot Viper 32 GB (2x16) CL34 6800 MHz (hynix)
  • Sıvı soğutma: Lian Li galahad II Trinity 360 mm.
  • Depolama: PNY 2 TB M.2 NVMe SSD.

DeepCool iyi bir marka demiş bazıları. 850W yeterli olur mu bana?
Overclock muhabbetlerine falan girmek istersem yine de yeterli olur mu?
Ve modüler olmaması büyük bir eksi mi? ChatGPT'ye sorduğumda modüler olması sadece kablolama konusunda avantaj sağlıyor dedi. Çok da önemli değil gibi geldi.

Ayrıca belirttiğim parçaların hepsini hala iade edip farklı bir şey alabilirim ama hepsini normal fiyatlarından yüzde 15 ucuza aldım. Gözünüze çarpan hata yaptığımı düşündüğünüz bir parça varsa belirtirseniz sevinirim. İlk defa masaüstü sistem topluyorum çok araştırdım. Bugüne kadar laptop kullanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
DeepCool PN850D 850W ATX 3.1 PCI-e 5.1 80+ Gold güç kaynağını Gaming Gecesi indirimlerinden uygun fiyata aldım. Hâlâ siparişi iptal etme şansım var.

• Ekran kartı: Gainward RTX 5080 Phoenix
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • RAM: Patriot Viper 32 GB (2x16) CL34 6800 MHz (Hynix)
  • Sıvı soğutma: Lian Li Galahad II Trinity 360 mm
  • Depolama: PNY 2 TB M.2 NVMe SSD

DeepCool markası hakkında olumlu yorumlar duydum. Sizce bu sistem için 850W yeterli olur mu?

Overclock yapmayı da düşünüyorum, yine yeterli olur mu?

Ayrıca PSU'nun modüler olmaması büyük bir eksi midir? ChatGPT'ye göre sadece kablolamada avantaj sağlıyor ama sizce pratikte ne kadar fark eder?

Bütün parçaları %15 indirimle aldım ama hâlâ iade hakkım var. Gözünüze çarpan hatalı bir tercih varsa belirtirseniz sevinirim. Bu benim ilk masaüstü toplama deneyimim, daha önce hep laptop kullanıyordum
Yeterli, çok rahat kullanırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock konusunda pek bilgim yok ama bence 1000W kullanmanız daha iyi olur, GPU kararsız güç çekerse sorun yaşamazsınız hem. Üstelik ileride sistemi güncelleme şansınız olur. Overclock olmadan 850W yetecektir.

Ayrıca PSU'nun modüler olmaması büyük bir eksi midir?
Kasanız kablo toplama konusunda başarılıysa çok büyük bir eksi değildir. Ancak paranız yetiyorsa bence modüler PSU kullanın. Hem sistemi toplarken kablo toplama kısmında daha rahat olursunuz, hem de kabloları yanlış yerlerden geçirseniz bile sistemin soğutma performansında çok etkisi olmaz.

Anladım teşekkürler. Bir de ssd blok soğutucu nedir ? Ssdlerin soğutulduğunu biliyorum ama ekstradan satın almam gereken bişey mi yoksa satın aldığım anakartda halihazırda bulunuyor mu ?

Anladım teşekkürler. Bir de ssd blok soğutucu nedir ? Ssdlerin soğutulduğunu biliyorum ama ekstradan satın almam gereken bişey mi yoksa satın aldığım anakartda halihazırda bulunuyor mu ?
Bulunuyor.
Screenshot_20250628_142955_Firefox.webp

DeepCool PN850D 850W ATX 3.1 PCI-e 5.1 80+ Gold güç kaynağını gaming gecesi indirimlerinden uygun fiyata aldım. Hâlâ siparişi iptal etme şansım var.

Ve modüler olmaması büyük bir eksi mi? ChatGPT'ye sorduğumda modüler olması sadece kablolama konusunda avantaj sağlıyor dedi. Çok da önemli değil gibi geldi.

Ayrıca belirttiğim parçaların hepsini hala iade edip farklı bir şey alabilirim ama hepsini normal fiyatlarından yüzde 15 ucuza aldım. Gözünüze çarpan hata yaptığımı düşündüğünüz bir parça varsa belirtirseniz sevinirim. İlk defa masaüstü sistem topluyorum çok araştırdım. Bugüne kadar laptop kullanıyordum.

Yeterli.

PSU'da 600W çıkış

DeepCool PN850D 850W ATX 3.1 PCI-e 5.1 80+ Gold güç kaynağını gaming gecesi indirimlerinden uygun fiyata aldım. Hâlâ siparişi iptal etme şansım var

Sisteminizde işlemci, ekran kartı ve diğer yan bileşenler tam yük altında çalıştığında çekebileceği tavan güç 600W, yetmeme sorunu yok.

Ekran kartınız 370W güç çekebiliyor, PSU'da 600W gen 5 çıkışı olduğu için oda fazlasıyla yeterli.

Yani PSU yeterli.

Son düzenleme: