HighFeed

Gelişen
Merhaba. Yakın zamanda Zotac RTX 5080 Solid Core (OC olmayan versiyonu) satın aldım. Elimde Corsair CX750 80Plus Bronze markalı bir PSU var. Bu benim için yeterli olur mu? Sadece oyun için kullanacağım; OC yapmıyorum. Bazı PSU hesaplama sitelerinde işlemci, RAM, sıvı soğutma ve M.2 dahil 550-600W arasında güç çekeceğini gördüm.

Birkaç site denedim ve aynı sonuçları aldım.
Nisan ayı içerisinde yeni bir PSU alma imkanım var.

Sistemim şu şekilde:

MSI A620M-E ANAKART
Ryzen 7 9800X3D
32 GB DDR5 RAM 2X 16
Cooler Master Masterliquid Core II 360 ARGB LED
Samsung 980 Pro 1TB M.2 SSD

Ekran kartımı monte edip hemen kullanmaya mı başlamalıyım, yoksa eski kartımla yeni PSU'yu alana kadar idare mi etmeliyim?

Undervolt yapıp kullan, kartın sabit çekeceği elektrik yanıltmasın anlık spike olduğu zaman kabloyu yakabilirsin. Dönüştürücü olmadan kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.

Arkadaşın dediği gibi undervolt yapın bu arada o sisteme anakart çok sırıtmış onu da ileride değiştirin tam verim alabilmek için öneri olarak.

Arkadaşın dediği gibi undervolt yapın bu arada o sisteme anakart çok sırıtmış onu da ileride değiştirin tam verim alabilmek için öneri olarak.
Hazır sistem olarak satın almıştım, ekran kartı yükseltmesi yeterli diye düşünüyordum; anakart yükseltmesini de önümüzdeki yıl ancak yapabilirim.

Undervolt yapıp kullan, kartın sabit çekeceği elektrik yanıltmasın anlık spike olduğu zaman kabloyu yakabilirsin. Dönüştürücü olmadan kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.
Dönüştürücü hakkında çok bilgi sahibi değilim, açıkçası bilgilendirirseniz sevinirim.

RTX 50 serisi kartlar kronik yanma sorunlu çöp bir konektör kullanıyor. Siz onu dönüştürücüyle kullanınca sürekli dirence meyilli olan bir bağlantıya ekstra direnç veriyorsunuz ve ya ekran kartınız yanıyor ya da güç kaynağı. Mümkün olduğunca ATX 3.1 bir PSU ile kullanın, kabloyu 4 cm kadar bükmeyin ve dönüştürücü kullanmayın.

RTX 50 serisi kartlar kronik yanma sorunlu çöp bir konektör kullanıyor. Siz onu dönüştürücüyle kullanınca sürekli dirence meyilli olan bir bağlantıya ekstra direnç veriyorsunuz ve ya ekran kartınız yanıyor ya da güç kaynağı. Mümkün olduğunca ATX 3.1 bir PSU ile kullanın, kabloyu 4 cm kadar bükmeyin ve dönüştürücü kullanmayın.
Şu anda indirimde corsair rm1000e 80 plus gold psu mevcut 6 bin tl almalımıyım hocam