Selamlar, son günlerde gündem olan DeepSeek hakkında neler düşünüyorsunuz? Kullanma fırsatınız oldu mu? OpenAI'ın tahtını alabilir mi sizce?
Tembel Amerikanların patlamasına sebep olmuş ve Çin'in yapay zeka alaninda gelişimine, GPU yatırımlarına yol açacak oldugunu düşündüğüm yapay zeka.

ClosedAI hunharca ağlıyor, cikarmadiklari modeli bile geçiyor elin Cinlisinin hobi projesi 🤣

Kisa vadede deviremez, GPU tekeli hala Amariganlarda. Uzun vadede ise ben teknolojide liderliğe koşan bir Çin görüyorum.

Böyle düşünmenizi sebepleri nelerdir? Zero-shot yöntemiyle eğitildiğini ve bu gün NVDIA hisselerini bile düşürdüğünün haberlerini okudum. Bir balon için biraz ilginç olaylar yaşanıyor sanki. Ben daha deneyimleme fırsatı bulamadım. Kullanan kişilerin deneyimlerini merak ediyorum daha çok.

Tembel Amerikanların patlamasına sebep olmuş ve Çin'in yapay zeka alaninda gelişimine, GPU yatırımlarına yol açacak oldugunu düşündüğüm yapay zeka.

ClosedAI hunharca ağlıyor, cikarmadiklari modeli bile geçiyor elin Cinlisinin hobi projesi 🤣
Kullanma şansınız oldu mu? Chat-gpt 4.0 ya göre daha mı gelişmiş? Fark ettiğiniz inanılmaz bir ayrım var mı?

Türkçe için optimize değil. Huggingchat'te kullanmayı denemiştim. Merhaba için cevabı yokken Hello için cevabı var.

Türkçe için optimize değil. Huggingchat'te kullanmayı denemiştim. Merhaba için cevabı yokken Hello için cevabı var.
Bunu bilmiyordum. LLM bir model olduğu için çoklu dil desteği ile standart bir çalışma bekliyordum. Şaşırdım bu duruma.

Tiananmen Meydanı sorusunu cevaplamaması, sansürü gösteriyor.
Bu konu nedir hocam? Bilgi sahibi olduğum bir konu değil.

Bunu bilmiyordum. LLM bir model olduğu için çoklu dil desteği ile standart bir çalışma bekliyordum. Şaşırdım bu duruma.
Yani kendi deneyimim bu yönde. DeepSeek'in benchmark sonuçları cidden iyiymiş. Ama günlük kullanım ve dil desteği sebebiyle, yine %100 optimize olmasa da, LLama 3.3 70B açık kaynaklı modellerde en iyisi "bana göre".

Böyle düşünmenizi sebepleri nelerdir? Zero-shot yöntemiyle eğitildiğini ve bu gün NVDIA hisselerini bile düşürdüğünün haberlerini okudum. Bir balon için biraz ilginç olaylar yaşanıyor sanki. Ben daha deneyimleme fırsatı bulamadım. Kullanan kişilerin deneyimlerini merak ediyorum daha çok.
Finans piyasasi oyledir, guya eski NVIDIA cipleriyle, 5,6 milyon dolarlik bi' maliyet ile muadillerden daha iyi bi alternatif gelistirmisler peki oyle bir sey var mi yok? Bahsettikleri gibi ucuz mu? Tabii ki hayir.

1738007503202.webp

Vaat ettigi hicbir seyi veremeyen, diger sektorlerde oldugu gibi kopyala uret daha "ucuza" guya pazarla isi Cin sirketlerinin kac yillik safsatasi.

Yani kendi deneyimim bu yönde. DeepSeek'in benchmark sonuçları cidden iyiymiş. Ama günlük kullanım ve dil desteği sebebiyle, yine %100 optimize olmasa da, LLama 3.3 70B açık kaynaklı modellerde en iyisi "bana göre".
Açık kaynak kod politikalarını ben çok takdir ettim. Open-AI da bu konuda yıllar önce söz vermişti ama sözlerinden döndüler. Özellikle benim en sinirimi bozan şey, paralı üyelik aldığımız zaman yine mesaj kısıtlaması olması. Netflix üyeliği alıp, netflix'in "kardeş maksimum 3 bölüm izleyebilirsin." demesi ne kadar saçmaysa, bu arkadaşların üyelik satışları da o kadar saçma bana kalırsa.