thefatihakgl

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Dell Alienware AW2725DF 27 2560x1440 360Hz 0.03 ms HDMI DP Type-C HDR trueblack 400 qd-OLED gaming monitörü satın almak istiyorum, OLED yanığı problemi yaşar mıyım? Dell 3 yıl OLED yanığı garantisi veriyor. Önerileriniz ve tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 hafta önce almıştım fakat iade ettim. Kullandığım IPS monitörün renk gamutu çok iyi olduğu için ben siyahlar ve contrast dışında hiçbir ekstra farkedemedim. Fakat paneldeki akıcılık bambaşkaydı. Ben genelde monitörleri parlakta kullandığımda ötürü, parlaklığı çok düşük geldi, o kadar ki gözüm uzun süre ağrıdı ertesi gün dinlendirici gözlük takarak biraz rahatlattım. Ama beğenen ve öneren arkadaşlar var ki, eğer parlaklıktan yana problem yaşamazsanız bende şiddetle tavsiye ederim.

1 hafta önce almıştım fakat iade ettim. Kullandığım IPS monitörün renk gamutu çok iyi olduğu için ben siyahlar ve contrast dışında hiçbir ekstra fark edemedim. Fakat paneldeki akıcılık bambaşkaydı. Ben genelde monitörleri parlakta kullandığımda ötürü, parlaklığı çok düşük geldi, o kadar ki gözüm uzun süre ağrıdı ertesi gün dinlendirici gözlük takarak biraz rahatlattım. Ama beğenen ve öneren arkadaşlar var ki, eğer parlaklıktan yana problem yaşamazsanız bende şiddetle tavsiye ederim.

Parlaklık benım içinde önemli bahsedilen parlaklığı çıplak gözle görmeden anlayamayız örnek herhangi bir monitörü MPRT alınca parlaklık düşer bu monitörün stardart parlaklığıda o seviyelerde mi?

Parlaklık benım içinde önemli bahsedilen parlaklığı çıplak gözle görmeden anlayamayız örnek herhangi bir monitörü MPRT alınca parlaklık düşer bu monitörün stardart parlaklığıda o seviyelerde mi?
Parlaklık çok düşük, ben iade ettim geçen hafta o yüzden.İleride biraz parlaklık seviyelerini artırdıklarında 100cd kadar, bende geçmeyi düşünüyorum.