DELL Alienware AW2725DF alınır mı?

Parlak ekran çok sorun olmayacak yansıma konusunda Samsung'dan daha iyi yansıma testlerinde. Samsung sadece TR'de değil Avrupa'da da çok şikayet ediliyor. Best sellers ve bir sürü ödülü var Dell'in bu konuda ABD yaşayan arkadaşımda çok popüler diyor, Kullanıcı dostu bu konuda. Zaten e-spor arenalarında turnuvalarda da Alienware kendini kanıtlamış bir model, Zowie BenQ'dan sonra artık bir teknolojik olarak yenilenmeye gitmemiz gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTINGS'in yorumuna bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Yeterli ışık vurduğunda renkler Dell'de morumsu gözüküyor. Çünkü yoğun parlaklığa karşı koyacak bir kaplama değil. Samsung mat kaplama olduğu için renklerde pek de bir bozulma olmuyor.
Dell incelemesinden alıntı.

Samsung incelemesinden alıntı.

Dell ve Samsung'u kıyaslamışlar burada.

Karanlık bir odada oynayacaksanız ve mat kaplamadan faydalanmayacaksanız Dell tercih edin. Aksi halde Samsung daha iyi bir seçim diyor. Puan kısmına takılmayın. Dell'de yansıma sorunu olmasaydı zaten böyle bir uyarı geçip Samsung tavsiye etmezlerdi. Glossy OLED olduğu için bu sorundan muzdarip. Yine de ortamdaki ışığa bağlı fark etmeyebilirsiniz.

Biliyorum hocam ürün geldi deneyeceğiz artık iyi ya da kötü devam edeceğiz, oda karanlık değil dediğim gibi sadece önlem alabilirim siyah perde var çekerim gibi, Ama normal bir ışık seviyesinde de çok kötü olacağını düşünmüyorum demek istedim, top ürünler farkındaysanız hep parlak ekran ile çıkardılar ürünleri, renk ve kalite kaybı olmasın diye.

Zaten Samsung'da full mat değil parlağa göre biraz daha mat, onda da morumsu görünüyor diye tonlarda Reddit'de konu var, Zaten attığınız yansıma değerlerine baktığınız zaman Dell yine daha iyi.

*@7800X3D GOAT

Ürün geldi tüm testlerini yaptım sıfır sıkıntı şükür, ekrana bayıldım bu arada ilk parlak ekran deneyimim. Zaten G6'da ile çok fark yok aman aman dediğim gibi oda mat yazıyor ama yarı mat yarı parlak ekrana sahip aslında bakarsanız.

OSD menüsünde monitör hareketsiz kalınca bekleme moduna geçmesi için bir özellik sanırım yok? Ya da otomatik mi geçiyor?

@2254

Kullanıcı yorumu.

Windows güç ayarlarından yapmıştım ben. Monitörde böyle bir özellik var mı bilmiyorum. O kadar bakmadım açıkçası.

Kullanıcı yorum

Windows güç ayarlarından yapmıştım ben. Monitörde böyle bir özellik var mı bilmiyorum. O kadar bakmadım açıkçası.

Bunun olması şu yönden iyi, örnek veriyorum Windows'tan ekranı kapat yaptığınızda yazılımsal olarak ekranı kapatıyor, fakat OSD menüsüne böyle bir Update ile getirirseler 3 saat kullandınız 5 dakika hareketsiz olunca uyku ya da bekleme modu olsaydı, 4. saat sonunda otomatik piksel yenileme yapacaktı, aynı şekil 9000 saatin sonunda panel yenilemeyi de yapacaktı, bunu manuel olarak monitör kapama butonundan yapacağız, yine otomatik başlayacak, ya da direk OSD menusunden girip panel bakımından yapacağız. Ufak bir yazılım ile getirebilirler aslında.

@2254, Sürüm güncel gelmiş, fakat bu 2 tane kurduğumuz önerilen driverları kurdunuz mu?

• Dell Display and Peripheral Manager
  • Alienware Command Center 6.x - Full Installer

Bu driverları kurdum fakat monitörü görmüyor, DDPM de monitörü koruyacak logo parlaklık azaltma vs var mı? ona göre yüklü tutayım kaldırayım yada sorunu gidermeye çalışayım. G6 da logo parlaklığı azaltma vardı alt barın.

Son düzenleme:
Driverları kurdum hoşuma gitmedi geri sildim. Logo parlaklığı azaltma yok diye biliyorum.

Driverları kurdum hoşuma gitmedi geri sildim. Logo parlaklığı azaltma yok diye biliyorum.
Tamam ekranı koruma ile ilgili bir ayar yoksa bence de en iyisini yapmışsınız ben de siliyorum o halde. Tekrardan çok teşekkür ediyorum her şey için.

Tamam ekranı koruma ile ilgili bir ayar yoksa bence de en iyisini yapmışsınız ben de siliyorum o halde. Tekrardan çok teşekkür ediyorum her şey için.

Ben ekranı korumayla alakalı bir ayar göremedim. OSD menüsündeki ayarları uygulama üzerinden kontrol ediyorduk. Sen görürsen haber et.

Parlaklık nasıl geldi?

Görev çubuğunu gizlemeyi unutma. XG27AQDMg kullanan birisinde görev çubuğu kısmı yanmıştı.

Ben ekranı korumayla alakalı bir ayar göremedim. Osd menüsündeki ayarları uygulama üzerinden kontrol ediyorduk. Sen görürsen haber et.

Parlaklık nasıl geldi?
Parlaklık benim için mükemmel G6 ayarlarını kullanıyorum, oda güneş alıyor hiç bir şekilde yansıma yok G6 ile fark yok benim için, Parlak ekran ve tasarım çok daha estetik, G6 kutusu çok daha kötüydü tam orta kısımdan yırtık geldi, köpük korumuştu bu en azından kalitesini hissettirdi, tabii Zowie kutu kalitesi başka seviyede, aşağı kalır yanı yok ama Dell inde.

Genel olarak 2 saattir kullanıyorum çok beğendim dediğim gibi, ölü pixel testlerini ve güncellemelerine baktım sorun yok. Tavsiye ediyorum

Son düzenleme:
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın. Ben de Alienware Aw2725df ile MSI 271QPX 27inç - 360Hz olan model arasında kaldım. Aralarındaki fiyat farkı 8k. Alienware amazonda satıcılı olsa saniye beklemicem ama Gaming gen tr ile hiç iyi deneyimlerim yok hala anakart iademi yapmadılar 10 gün oldu.

Siparişte bir problem yaşayacağımı sanmıyorum ancak ola ki ölü piksel vs çıktı bu firma beni süründürür. Siz nereden almıştınız acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…