DELL Alienware AW2725DF alınır mı?

Genel olarak evet karanlıkta kullanıyorum. Perdeyle falanda destekliyorum. :D

ICC profilini RTINGS'ten indirip preset modes kısmını Game 1 yaptım. Böylede fena olmadı.
Evet hocam kötü değil, rtings bizim ıcc profili kullanmayın demişler farklı bir soru sordum onlara, aynı cihaz model olsa dahii farklı ortamlarda görüntü farklılığı ulaşabildiği için sanırım. Ben sürekli karanlıkta kullanamıyorum maalesef, ama ışıktata problem yoktu. Şimdi G6 Stok bekliyorum bakalım, diğer ürünü çatlak olmasa aslında kullanırdım G6 geçmeyebilirdim de, ileride satarken vs sıkıntı olur diye uğraşıyoruz. Ama diyorum Gaming.gen.tr bir şikayet varı var. Adamın monitörde ölü piksel var değişim yapıyoruz demişler yollamış, ürün kutusunda tütün ve sigaraya koktuğu için hijyenik değildir iade alamayız diye mail atmışlar. Krize girdim gülmekten, ne kadar başı boş saçma firma yalan dolan bizim iş savcılığa gidecek sanırım. Distrübütör Penta ile Dell yardımcı oluyor şuan öyle söyleyim.

DELL Globalda sanırım iyi, TR maalesef hepsi aynı vasıfsız kalıyor bir DOA raporu onaylayacaklar 50 tane sorgu sual :) ürünü bir kullanıcı sıfır alıp niye alt paneli kırsın yanlışıkla olsada bahsederim ücretli değişimini yaptırırım. Sanırım aldığımız mecra gaming gen ergenlerin alışveriş yaptığı karakterle karıştırıyor firmanın zaten vıbe toxic player gibi.

Amazondan şaşmayınız, hepsiburada sonra gelir :)

Bir kaç aya büyük ihtimal fiyatları düşer. Parlaklıkla alakalı bir sorun yaşamadım ben henüz. HDR açık kullanıyorum ve Auto HDR modunu da açtım windows üzerinden.

Neden yurtdışı ile uğraştırıyorlar ki anlayamadım. Direkt olarak kontak DELL Türkiye olması gerekmiyor mu?
Dell için söylediniz fiyat düşmesini yoksa G6 içinmi?

Son düzenleme:
Evet hocam kötü değil, RTINGS bizim ICC profili kullanmayın demişler farklı bir soru sordum onlara, aynı cihaz model olsa dahii farklı ortamlarda görüntü farklılığı ulaşabildiği için sanırım. Ben sürekli karanlıkta kullanamıyorum maalesef ama ışıktata problem yoktu. Şimdi G6 Stok bekliyorum bakalım, diğer ürünü çatlak olmasa aslında kullanırdım G6 geçmeyebilirdim de, ileride satarken vs sıkıntı olur diye uğraşıyoruz. Ama diyorum Gaming.gen.tr bir şikayet varı var. Adamın monitörde ölü piksel var değişim yapıyoruz demişler yollamış, ürün kutusunda tütün ve sigaraya koktuğu için hijyenik değildir iade alamayız diye mail atmışlar. Krize girdim gülmekten, ne kadar başı boş saçma firma yalan dolan bizim iş savcılığa gidecek sanırım. Distribütör Penta ile Dell yardımcı oluyor şu an öyle söyleyim.

Dell Globalda sanırım iyi, TR maalesef hepsi aynı vasıfsız kalıyor bir DOA raporu onaylayacaklar 50 tane sorgu sual :) ürünü bir kullanıcı sıfır alıp niye alt paneli kırsın yanlışlıkla olsa da bahsederim ücretli değişimini yaptırırım. Sanırım aldığımız mecra Gaming.Gen.TR ergenlerin alışveriş yaptığı karakterle karıştırıyor firmanın zaten vıbe toxic Player gibi.

Amazon'dan şaşmayınız, Hepsiburada sonra gelir :)

Dell için söylediniz fiyat düşmesini yoksa G6 için mi?

Genel olarak tüm OLED monitörler için aslında. Dell yurt dışında [imath]900 fiyattan satılıyor ancak sık sık[/imath]200'lık indirim yapıyorlar. Ek olarak $100'lık kupon indirimi de yapılıyormuş Reddit'de o şekilde yazıyordu.

Bende var memnunum. Sormak istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim.

Monitörden örnek görsel.

Eki Görüntüle 125705

Eki Görüntüle 125706

Eki Görüntüle 125707

Eki Görüntüle 125704
Hocam kusura bakmayın uzun zaman sonra bir şey daha sormak istiyorum. Ben hala araştırmaya devam ediyorum ve bu ayın sonunda bi sıkıntı çıkmazsa satın alacağım ama şöyle bir durum var, bazı incelemelerde aydınlık alanda kullanıldığında ekrar morarma olduğu söyleniyor, siz hiç aydıklık bir alanda test ettiniz mi? Yada başınıza böyle bir şey geldi mi?

Hocam kusura bakmayın uzun zaman sonra bir şey daha sormak istiyorum. Ben hala araştırmaya devam ediyorum ve bu ayın sonunda bi sıkıntı çıkmazsa satın alacağım ama şöyle bir durum var, bazı incelemelerde aydınlık alanda kullanıldığında ekrar morarma olduğu söyleniyor, siz hiç aydıklık bir alanda test ettiniz mi? Yada başınıza böyle bir şey geldi mi?
Daha öncesinde LG OLED TV falan gördüysen onlarda da aynı olay yaşanmakta. Bunun nedeni ise panelin üzerinde bulunan kaplama. Ben bu tarz panele alışkın olduğum için rahatsız olmuyorum mesela. Ancak kişisel bir görüş gibi. Herhangi bir teknoloji mağazasına gittiğinde bu deneyimi gözlemleyebilirsin bence, kafanda soru işareti kalmaz.

Hocam kusura bakmayın uzun zaman sonra bir şey daha sormak istiyorum. Ben hala araştırmaya devam ediyorum ve bu ayın sonunda bir sıkıntı çıkmazsa satın alacağım ama şöyle bir durum var, bazı incelemelerde aydınlık alanda kullanıldığında ekrar morarma olduğu söyleniyor, siz hiç aydıklık bir alanda test ettiniz mi? Ya da başınıza böyle bir şey geldi mi?

Renklerin morumsu gözüküp gözükmediğini soruyorsan evet olabiliyor. Qd OLED panellerde olağan bir durum bu. Monitörle alakalı değil yani. Ki her zaman olan bir şey değil bu. Özellikle ışık vuracakta dikkatimi o morumsu kısma vereceğim anca öyle belli oluyor. Ben rahatsız olmadım şahsen. Işık fazla değilse zaten sorun yok.

Mor gözükmesin istiyorsan şuna yönelebilirsin.

Glossy kaplama kullanan tek woled. Hem morumsu ton yok hem de parlaklığı Dell'den epey yüksek.

Son düzenleme:
Renklerin morumsu gözüküp gözükmediğini soruyorsan evet olabiliyor. Qd OLED panellerde olağan bir durum bu. Monitörle alakalı değil yani. Ki her zaman olan bir şey değil bu. Özellikle ışık vuracakta dikkatimi o morumsu kısma vereceğim anca öyle belli oluyor. Ben rahatsız olmadım şahsen. Işık fazla değilse zaten sorun yok.

Glossy kaplama kullanan tek woled. Hem morumsu ton yok hem de parlaklığı Dell'den epey yüksek.
Ben tam bundan sipariş geçecektim fiyat 28 den bu noktaya fırladı bir anda. Hevesim kursağımda kaldı. 😁

Çok teşekkürler

Daha öncesinde LG OLED TV falan gördüysen onlarda da aynı olay yaşanmakta. Bunun nedeni ise panelin üzerinde bulunan kaplama. Ben bu tarz panele alışkın olduğum için rahatsız olmuyorum mesela. Ancak kişisel bir görüş gibi. Herhangi bir teknoloji mağazasına gittiğinde bu deneyimi gözlemleyebilirsin bence, kafanda soru işareti kalmaz.
Teşekkürler hocam

Hocam konuyu tekrar aciyorum. Fakat aklimda 2 soru var Dell Alienware AW2725DF ve ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG arasında kaldım. Dell her şeyiyle cok guzel duruyor benim icin gerek glossy qd OLED olmasi gerek Delta sayisinin 0.7 olmasi. Fakat insanlar parlalik bakimindan yetersiz oldugunu soyluyor. Bu da beni tedirgin ediyor nedense ote yandan ASUS LG OLED panel kullaniyor forumlarda gordugum kadariyla ve de mor gozukme olayi yok fakat gecikme ve renk olarak Alienware daha onde. Sizce hangisini tercih etmeliyim bana bir fikir verebilir misiniz bu konuda? Ve de bir sorum daha olacak monitorun ust kismina lightbar almayi dusunuyorum bu lightbarin isigi monitore carptiginda mor renk yapar mi Dell monitorde?

Odami su sekil yapmayı planliyorum ona gore panel tercihi yapacagim,perdeler sagda kalicak sekilde bir planlama yapmayi planliyorum her zaman kapatmayacagim perdeleri ama arada hafif acicagim.

Screenshot_2025_0506_004018.webp

Son düzenleme:
Hocam konuyu tekrar aciyorum. Fakat aklimda 2 soru var Dell Alienware AW2725DF ve ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg arasında kaldım. Dell her şeyiyle cok guzel duruyor benim icin gerek glossy qd OLED olmasi gerek Delta sayisinin 0.7 olmasi. Fakat insanlar parlalik bakimindan yetersiz oldugunu soyluyor. Bu da beni tedirgin ediyor nedense ote yandan ASUS LG OLED panel kullaniyor forumlarda gordugum kadariyla ve de mor gozukme olayi yok fakat gecikme ve renk olarak Alienware daha onde. Sizce hangisini tercih etmeliyim bana bir fikir verebilir misiniz bu konuda? Ve de bir sorum daha olacak monitorun ust kismina lightbar almayi dusunuyorum bu lightbarin isigi monitore carptiginda mor renk yapar mi Dell monitorde?

Odami su sekil yapmayı planliyorum ona gore panel tercihi yapacagim, perdeler sagda kalacak sekilde bir planlama yapmayi planliyorum her zaman kapatmayacagim perdeleri ama arada hafif açacağım.

Eki Görüntüle 146077

Aqdmg ile Acdng'yi karıştırmışsınız. Acndg qd OLED panel. Parlaklığı 322CD civarı. Aqdmg ise woled onun parlaklığı biraz daha iyi. Dell ise 211CD. ASUS'lar arasında bir seçim yapın.

Renk doğruluğu şans işi ama, dell bu konuda biraz daha iyi doğru.

Aqdmg ile Acdng'yi karıştırmışsınız. Acndg qd OLED panel. Parlaklığı 322CD civarı. Aqdmg ise woled onun parlaklığı biraz daha iyi. Dell ise 211CD. ASUS'lar arasında bir seçim yapın.

Renk doğruluğu şans işi ama, Dell bu konuda biraz daha iyi doğru.

211 CD ile 322 CD arasinda ciddi fark var mi? Sizde de AW2725DF var sanirim parlaklik konusunda kotu hissettiginiz oldu mu? Cogunlukla FPS oynuyorum ondan dolayi Dell performans olarak daha iyi gosteriyor aralarinda 0.6ms var, renk olarak da kalibrasyon oncesi Alienware ondeyken kalibrasyon sonrasinda acdng 9.8 puanla araya fark koyuyor sizce aradaki 5K ya razi olup acdng alınır mı?

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt