Arthur_Morgan66
Uzman
Arkadaşlar merhaba. Daha önce de konu açmıştım ancak bir ara düzeldi, şimdi tekrar başladı. Ben 3 yıl önce Dell Inspiron 3511 laptop aldım. Bilgisayar aslında o yıllardan beri sorunluydu. İlk aldığım zaman kaldırabileceği oyunlarda FPS 60'tan anlık 15-20'lere kadar düşüyordu. O zamanlar CPU'da ısınma sorunu vardı. Geçen yıl bilgisayar "dinoraptzor" adlı bir reklam virüsü kapmıştı. Ben de format atmıştım. O günden beri bilgisayarı özellikle internetten dosya indirme konusunda titiz davrandım. 1 yılda toplam 5-6 kez format atmışımdır yani. 6 ay önce ise bilgisayarı güvendiğim bir bilgisayarcıya içini temizlettim. Ardından bilgisayar tabiri caizse fişek gibi oldu. CPU eskiden 100 dereceyi görürken artık maksimum 80 dereceyi görüyordu. Mount and Blade Bannerlord, Football Manager 2024 gibi oyunları orta ayarlarda sabit 60 FPS oynuyordum. Geçenlerde yine bu 2 oyunu yükledim. Ancak bilgisayar deli gibi kasıyordu. 2 oyunda da 10-15 FPS alıyordum sabit. Ve işin tuhaf tarafı GPU ne zaman %100 kullanılsa kasma giriyordu. Malwarebytes, Kaspersky gibi antivirüslerle tarama yaptım fakat bir şey bulunamadı. Yazı uzun oldu biraz, kusura bakmayın. Ayrıca bilgisayar geldiğinden beri termal macun yenilenmedi hiç.
Son düzenleme: