Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

high hopes

Uzman
Cihaz
Yeni nesil Dell laptop
Merhabalar arkadaşlar, teyzemin bir Dell laptop'u var, şu an cihaz elimde değil fakat aklıma takıldı diye sormak istedim, belki sorununu yakın zamanda sizler sayesinde çözmeyi denerim diye.

2 yıl önce cihazda Windows 8 vardı, ben Windows 10 kurmuştum fakat bir süre sonra driver'lar doğal olarak Windows Update ile kendi kendine kurulduktan sonra, özellikle ekran kartı driver'ı kurulduğunda cihaz mavi ekran hatası vermeye başlıyordu.

Cihazı yeniden başlatıyordum, bi' 3-4 saniye sonra mavi ekran veriyordu. Ben de Windows 8.1 kurayım, deneyim dedim. Onda da o problem oluyordu ama 2 dakika içinde direkt birden ekran gidiyor geri geliyor sonra mavi ekran veriyordu. Her yeniden başladığında bunu yapıyordu.

Cihaz hâlâ bu şekilde, elimde olsaydı belki minidump dosyalarını verirdim ama cihaz elimde değil. Bu tip bir problem daha önce yaşayan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Grafik işlemci slotlu değil lehimli bir parça olduğu için o lehimler top top duruyor kart üzerinde. Hepsini eritip temizleyip yeni "toplar" yapmaya da reballing diyorlar. Oyun konsollarında özellikle de eski tip Xbox 360'larda çok yaygın bir "çözüm" fakat yaptırdım artık taş gibi oldu diye bir şey yok sorunun tekrarlama riski var. Aşırı ısınmadan eridiyse yine eriyebilir mesela bu toplar ve sorun tekrarlar.

Eki Görüntüle 77208

İlginiz için teşekkür ederim, dediğinizi anladım. En iyisi GPU'suz kullansın bence. Çünkü anladığım kadarıyla kalıcı bir çözüm değil. 🫠

Bu sorun Dell'erde kronik mi, çünkü bu konunun altında, benzer konular kısmında bir kullanıcı yine bu tarz gibi bir sorun yaşamış. Ben yakın zamanda yeni bir laptop alacağım 13 bin liraya Dell'in Vostro 3520 modelini görmüştüm, bu cihaz hoşuma gitti, eğer satın alırsak uzun süre aile arasında kullanılacak. İleride bu cihazda bu tip bir sorun çıkarabilir mi? Yani belli olur mu, bu sorun bu markada kronik mi?

İleride bu cihazda bu tip bir sorun çıkarabilir mi? Yani belli olur mu, bu sorun bu markada kronik mi?

Sorun reball ile çözülür tip bir sorun mu onu bile bilmiyoruz açıkçası. Dell laptoplar genelde iyidir ama çok eski modeller özellikle de bakımı yapılmıyorsa aşırı ısınmaya müsaittir.

Sorun reball ile çözülür tip bir sorun mu onu bile bilmiyoruz açıkçası. Dell laptoplar genelde iyidir ama çok eski modeller özellikle de bakımı yapılmıyorsa aşırı ısınmaya müsaittir.

Anladım, önerilerinizi dikkate alacağım. Yardımınız için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar diliyorum. 🙋🏻‍♂️🙏🏻